Kolde peegel
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 4 korda
Kolde peegel
Lugemata postitus Postitas Aivard »
1.Üha sagedamini olen näinud astmeliselt laotud kolde peeglit.Hea kerge laduda,aga kas võib olla oht,et astmete kohtadesse tekivad keerised mis suitsugaaside väljumist segama hakkavad.?Kas võib selline šamott otsast murenema hakata?
2.Kunagi "Villy99" kirjutas Motamehele:
Üks tähelepanek veel. Olen paaril seda tüüpi ahjul lae lahti võtnud ja seal, kus järelpõlemiskambrist läheb üle laskuvatesse lõõridesse, on punane tellis päris pudiks põlenud. Ei tea, kas see on olnud siis kivi praak, aga soovitaksin 4-5 rida sellest üleminekust allpool alustada kesta ladumist 85-se kiviga ja 40-ne shamott voodriks. Ja nii üles välja.
Ise arvan,et hea lahendus,ahju välispind soojeneks ka ühtlasemalt kuna šamott halb soojusjuht.Kuidas aga tegelikult.Kas motamees on rakendanud seda oma järgmiste ahjude juures?Kas tellise ja šamoti vahele peab midagi panema ka?
3.On ehk mõnel sellise ahju joonis kus korsten on ahju kõrval.Tean,et sellisel juhul tuleb muuta ka sisemist ehitust,Muidugu saaksin ka lesoga asja lahendada aga siiski.
Ette tänades kõiki,kes vaevuvad vastama
Aivard.
-
- Uus kasutaja
- On tänatud: 1 korda
Re: Kolde peegel
Lugemata postitus Postitas green »
Seegi mees http://www.pyromasse.ca/articles/otuc_e.html on peegli treppi ladunud.
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Kust kandist nii asjalik mees välja ilmus?
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
On nii ja naa.Aivard kirjutas:...Kas motamees on rakendanud seda oma järgmiste ahjude juures?...
- Kuumakaitsed
- Kaitsekilp.JPG (42.85 KiB) Vaadatud 3785 korda
- Nagu kosmosesüstik Discovery
- Kaitsekilbid.JPG (29.69 KiB) Vaadatud 3785 korda
Tel 5o9279o
-
- Regulaarpostitaja
- Robi 1
- Ehituspenskar
See on neljast küljest laskuvate lõõridega ahi ja on soojenend hästi...kui 1 aasta kasutatud.
- Manused
-
- Sisevooder..jpg (21.13 KiB) Vaadatud 3781 korda
-
- Regulaarpostitaja
Motamehele
-
- Regulaarpostitaja
Papist olen minagi kuulnud,et pannakse vahele.Ka pliita kolde ja praeahju vahele,aga see siis selleks,et kui põleb ära siis jääb sinna paras vahe,kui sa aga ahjudes oled seda kasutanud ja toimib siis on ju ok,kui mingit haisu pole hakanud ajama.On sul ehk mõni viide kust leida sellise neljast küljest laskuvate lõõridega ahju joonist.
- Robi 1
- Ehituspenskar
Neljas küljest laskuval on sama põhimõte, mis kahest küljest laskuval. Pead ainult teadma, et kui palju on parasjägu lõõri suurust jätt kahe seina vahele. See oleneb ahju suuruset ja muudest teguritest. Suurema vahega tõmme aeglasem, aga ahi salvestab rohkem...samas mida suurem vahe, seda rohkem peab koldest võimu peale tulema... Ega see vahe tegelikult täpselt ühesuurune ei peagi olema üleni, sest laskuv lõõr tõmbab alati kõige külmemast kohast ja muu tuleb ise... See muidugi ei tähenda, et suuremal ahjul peaks laiema lõõri tegema. Ma ise vaatan pigem korstna tõmmet ka, sest kui korstnal kehva tõmme, siis pigem kiirem jooks ja kitsam lõõr.
Laskuvate lõõridega ahju ehitus suht lihtne ja väga täpset joonist nagu pole vajagi...aga tasub jälgida kivide asetust kohe alguses, et saab tuhaluugi ja ukse sillata pealt nii ära, et kiviread õieti jooksevad ( kas alustad nurgast täis või poole kiviga). Selleks võib kuivalt veidike laduda alguses või vaadata mõnda valmis ahju korraks.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Näen siin Rootsimaa võtteidmotamees kirjutas:On nii ja naa.Aivard kirjutas:...Kas motamees on rakendanud seda oma järgmiste ahjude juures?...Kaitsekilp.JPGKaitsekilbid.JPG

tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
1. Marcus Flynn ( www.pyromasse.com ) ütleb, et see keeriseid tekitav astmelisus soodustab põlemist. Miks mitte, sest lihtsam on tõesti nii ehitada.Aivard kirjutas:Tere mehed ja miks mitte ka naised! Nimi on Aivard ja kuna kunagi olen töötanud müürsepana,siis kange soov endale ka ahi laduda.Olen seda foorumit Umbes sellest ajast jälginud kui Motamees oma esimesed sammud sellel raskel teel tegi.Siinkohal soojad tänusõnad talle ja kõikidele teistele foorumlastele, kes on algajaid õpetanud ja juhendanud.Müts maha teie ees.Ise arvan,et nüüdseks olen ühe ahju hingeelu päris hästi tundma õppinud,aga siiski teie lahkel loal esitaksin teile mõned ahjuga seonduvad küsimused.
1.Üha sagedamini olen näinud astmeliselt laotud kolde peeglit.Hea kerge laduda,aga kas võib olla oht,et astmete kohtadesse tekivad keerised mis suitsugaaside väljumist segama hakkavad.?Kas võib selline šamott otsast murenema hakata?
2.Kunagi "Villy99" kirjutas Motamehele:
Üks tähelepanek veel. Olen paaril seda tüüpi ahjul lae lahti võtnud ja seal, kus järelpõlemiskambrist läheb üle laskuvatesse lõõridesse, on punane tellis päris pudiks põlenud. Ei tea, kas see on olnud siis kivi praak, aga soovitaksin 4-5 rida sellest üleminekust allpool alustada kesta ladumist 85-se kiviga ja 40-ne shamott voodriks. Ja nii üles välja.
Ise arvan,et hea lahendus,ahju välispind soojeneks ka ühtlasemalt kuna šamott halb soojusjuht.Kuidas aga tegelikult.Kas motamees on rakendanud seda oma järgmiste ahjude juures?Kas tellise ja šamoti vahele peab midagi panema ka?
3.On ehk mõnel sellise ahju joonis kus korsten on ahju kõrval.Tean,et sellisel juhul tuleb muuta ka sisemist ehitust,Muidugu saaksin ka lesoga asja lahendada aga siiski.
Ette tänades kõiki,kes vaevuvad vastama
Aivard.
2. Lisavooder tuleb sinna juba seepärast, et saavutada ahju ühtlane soojenemine ja lõõriseinte paksuse kahanemine korstna suunas.
3. Siin ei saanud täpselt aru, mida mõtled aga väljund korstnasse võib olla ka ahju küljel, ilma ahju projekti muutmata.
Ette saadetud tänu olen kätte saanud

------------------
www.ehituspenskarid.com
- motamees
- Ehituspenskar
Re: Motamehele
Kruvid on lastud poolviltu sisse ja hoiavad ainult plaati seina vastas. Sellises kaldu asendis panduna hoiaks plaati ka lihtsalt auku pistetud metallsõrm.Aivard kirjutas:Need šamotplaadid on siis kruvitud voodri telliste külge...
- Plaadi tugi
- Tulekilbi tugi.JPG (36.89 KiB) Vaadatud 3670 korda
Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

------------------
www.ehituspenskarid.com
- stupiduser
- Ehitusguru
- On tänanud: 24 korda
- On tänatud: 23 korda
Lugemata postitus Postitas stupiduser »

Astmelise peegli kohta on minu isiklik arvamus selline, et küsimus on ahjumeistri laiskuse määras ja töö kvaliteedis.
Astmete vahed saavad üsna inetult tahmatriibulised olema aga kes see ikka sinna üles vaatab.
hobipottsepp@hot.ee 5043316
- Robi 1
- Ehituspenskar
- motamees
- Ehituspenskar
Stupi rääkis koldepeegli astmetest, nagu mina aru sain. See kaldus tagasein.Robi 1 kirjutas:Seevastu, et see varjestusplaat astmes on...
Tel 5o9279o
- Robi 1
- Ehituspenskar
- stupiduser
- Ehitusguru
Insenerimõte ruulib!

Robile: peegli astmetes ma küll midagi muud ei näe kui laiskust ja töö valmimise kiirust kvaliteedi arvelt

- Robi 1
- Ehituspenskar

- stupiduser
- Ehitusguru
Noh, et teravad tipud murenevad kuumuse käes ära.
Ja laiskuse õigustamiseks sobib see keeriste ja parema segunemise legend väga hästi.
- Robi 1
- Ehituspenskar
Re: Motamehele
-------------------------------------------------------------Aivard kirjutas:Need šamotplaadid on siis kruvitud voodri telliste külge ja ülemist kollet on selle võrra kitsamaks laotud,nagu ma aru saan,või kuidas.Kas on sellise lahenduse puhul ka pikemaajalist kogemust?
Ma endamis mõtlesin kohe seda plaadi teemat kui Motamees mulle neid pilte näitas. Väga asjalik mõte muidugi, sest pisikesel ahjul pole ruumi suurema sisevoodri jaoks. Siiski ise ma kruvisid seal poleks osan kasutada, sest metall ei pruugi armastada nii suurt kuumust ( hiljuti vaatasin, et traatkonksud koldekivide sees olid isegi ära põlenud). Ise teeks plaadile alla koonuspesa, kus ta raskusega vastu seina surub ja ülevalt ehitaks kesklõõrist vastava toe, mis ei lase plaadil vajuda kuskile, jäädes siiski täiesti vabalt ja lahtiselt sinna( kätte saab ainult ülevalt tõmmates).Kandurikivi teeks ka shamotist ja müüriks sisse nii, et väljast näha ei jääks, lõigates kivide välimised nurgad 45% all kokku.
See muidugi minu arvamus jälle...
-
- Regulaarpostitaja
Kaminahjule
-
- Regulaarpostitaja
Stupiduserile
- stupiduser
- Ehitusguru

Pilt tehtud ahju vasakult küljelt ehk siis ahju esikülg jääb pildil paremale.
Korstnasse läheb suitsugaas läbi pisikese leso ahju paremast taganurgast ehk siis pildil vasakust ülanurgast.
Nagu näed olen püüdnud suitsugaasi käitumist ette näha ja piiranud teda sealt kustkohast talle meeldiks voolata ja sinna, kuhu ta mitte ei taha vabatahtlikult minna, olen jätnud avarama minekutee.
PS Motamees oleks käänukivid muidugi kenasti ümaramaks lõiganud aga mina arvan, et keerised mõjutavad soodsalt soojusülekannet laskuvates lõõrides (loe: olen lihtsalt natuke laisk)

-
- Regulaarpostitaja
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad