Nimelt ainuke versioon sellest, mida ma kuulnud olen, on negatiivne kuna teenust on võimalus igal ühel endale osta ja vist rohelise konna kleepsu pidavat ka saama.

Lugemata postitus Postitas õlitaja »
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas kaidi87 »
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Siis on küll hull luguõlitaja kirjutas: Nimelt ainuke versioon sellest, mida ma kuulnud olen, on negatiivne kuna teenust on võimalus igal ühel endale osta ja vist rohelise konna kleepsu pidavat ka saama.
Lugemata postitus Postitas tauri »
Lugemata postitus Postitas trebla »
Lugemata postitus Postitas OJV »
Põhimõtteliuselt peaks jah. Ainult kaks küsimust:rokikas kirjutas: Minuteada käib see siiski põhimõtteliselt nii et kui tuulikul (või mis iganes "rohelisel" "särtsumasinal") olev voolumõõtja näitab et särtsu on võrku saadetud 100 kwh siis saab EE ka müüa rohelist energiat 100 kwh, kui 200 kwh siis ...jne.
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Unistaja metsateel, looda-looda!trebla kirjutas:Loogiliselt võttes ei tohiks Rohelise Elektri paketi korral inimese käest enam taastuvenergia tasu küsida ....
Lugemata postitus Postitas trebla »
Kas mitte nemad http://elering.ee/taastuvenergia/ ei valva, mõõda, jaga raha, jne.OJV kirjutas:Põhimõtteliuselt peaks jah. Ainult kaks küsimust:
1. Kui tuulikud nii palju välja ei anna, kui palju on tehtud "rohelisi" lepinguid, kas siis korrigeeritakse arveid?
2. Mismoodi seda kontrollitakse?
Tegelikult veel üks küsimus - ega sellise korralduse välja töötamise juures mõnd poliitikut pole nähtud?
Lugemata postitus Postitas OJV »
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Mis see elektrivõrk siia puutub? Võrk ju vaid transpordib elektrit. Oluline siin ikka millest see "särts" toodetud.dumbuser kirjutas:Ei ole olemas mingit rohelist elektrit. See on puhas jama ajamine. Kogu selle rohelise pl'ära jaoks on vaja ikkagi sedasama vana elektrivõrku. .
Aga oletame nüüd, et seda "paha-paha" elektritootmist polegi? Siis olekski Sul võrgus 100 kWh versus 50 kWh versus... 0 kWh?rokikas kirjutas:Kui ma täna saadan suurde võrku 100 kWh elektrit aga homme 50 kWh ning kliendid ostavad seda päevas 70 kWh siis kas nad saavad minu "rohelist" elektrit või ei?
Kes siin mingist "paha-pahast" elektritootmisest rääkinud on? Selline vihjamine et kaasvestlejate väited on delfi kommentaariumi "lasteaia" tasemel ....Külaline kirjutas:Aga oletame nüüd, et seda "paha-paha" elektritootmist polegi? Siis olekski Sul võrgus 100 kWh versus 50 kWh versus... 0 kWh?
Ehk see "roheline" energia on võimalik ainult tänu "paha-pahale" tootmisvõimsusele. Ehk mida rohkem rokikas ostab "rohelist" energiat, seda rohkem pean mina seda toetama ("paha-paha" energiat ostes). Ehk "rohelise"
tegelik hind ei sisaldu ainult "rohelise" hinnas (see ka kaudne vastus treblale).
Olen mõned aastad juba elanud elektri vabaturu tingimustes (Soomes) ja oman täitsa mõningast ettekujutust mis see kodukasutajale reaalselt tähendab. Ei midagi hullu ega keerulist. Hetkel tundub eesti algus küll tiba kummaline aga küll see mõne aastaga paika loksub.Külaline kirjutas:Teiseks, nagu Sa õige pea veenduma saad, ei ole energia tegelik väärtus igal ajahetkel ühesugune. Ehk "külluseaja" laeng ei ole väärt "paastuaja" laengut.
Külaline kirjutas:Siis olekski Sul võrgus 100 kWh versus 50 kWh versus... 0 kWh?.
Vabandust, kui selline mulje jäi, ei olnud sedasi mõeldud (ilmselt on mind "nakatanud" lihtsustatud teemakäsitlusedrokikas kirjutas: Kes siin mingist "paha-pahast" elektritootmisest rääkinud on? Selline vihjamine et kaasvestlejate väited on delfi kommentaariumi "lasteaia" tasemel ....![]()
rokikas kirjutas: Aga kui ma Sauele oma hoovi panen püsti sellise "elektrijaama" http://www.volter.fi/products millest stabiilselt saadava soojuse müün naabritele aga elektri lasen suurde võrku. Kas see on roheline (taastuvast biomassist toodetud) energia? Või ikka sama saastav kui Narva?
Kas teie arvates oleks hea kui selliseid "rohelisi" elektritootjaid/segadusekülvajaid ei oleks/tuleks ja vaid Narvast tuleks kogu "särts" igevesest ajast igavesti?
Mine “Energiamärgis ja energiaaudit”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025