viadrus katel ?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Inimene
külaline

Re:

Lugemata postitus Postitas Inimene »

tubasoojaks kirjutas:viadrus katel on tõesti ainult söelaadsete kütuste jaoks ja sedagi võimsusandmeid parema kasuteguri saamiseks ca 25 % vähendada.
puu jaoks ta ei sobi, suitsugaasid on tõesti põrgukuumad kui tumesiniseid rosterist tuletorusid ja valgeks põlenud katla suitsutoruotsi vaadata
üldiselt see peab paika kõikide odavate malmkatelde kohta

praegu aitan ümber seadistada viadrus katlamajasid 3 tk-ei tea palju juurde tuleb peale seda kommentari
ühel polnud kaitseklappigi paigaldatud(kinnine süsteem!!), teistel katel ja segamissõlm valesti ehitatud

tänapäeva korralik biokatel on kolmekäiguline teraskatel
eesrindlikud valmistajad juba paigaldavad kasuteguri tõstmiseks suitsukäikudesse taoliselt õlikatlalale turbulaatorid
nii toimides langeb puukatla suitsugaaside temperatuur isegi alla MAAGILISE 200 C
see eeldab veidi parema korstnatõmbe olemasolu,mis on tänapäeval teostatav kas või tehniliste vahenditega :wink:
küsi lisa 56 665521
http://www.nrg.tartu.ee/nrg/vilistlased.php?ID=847
Kuidas selline mees küll nii lolli juttu vüib ajada?
maku on katlamees
külaline

Re: Re:

Lugemata postitus Postitas maku on katlamees »

Inimene kirjutas:
tubasoojaks kirjutas:viadrus katel on tõesti ainult söelaadsete kütuste jaoks ja sedagi võimsusandmeid parema kasuteguri saamiseks ca 25 % vähendada.
puu jaoks ta ei sobi, suitsugaasid on tõesti põrgukuumad kui tumesiniseid rosterist tuletorusid ja valgeks põlenud katla suitsutoruotsi vaadata
üldiselt see peab paika kõikide odavate malmkatelde kohta

praegu aitan ümber seadistada viadrus katlamajasid 3 tk-ei tea palju juurde tuleb peale seda kommentari
ühel polnud kaitseklappigi paigaldatud(kinnine süsteem!!), teistel katel ja segamissõlm valesti ehitatud

tänapäeva korralik biokatel on kolmekäiguline teraskatel
eesrindlikud valmistajad juba paigaldavad kasuteguri tõstmiseks suitsukäikudesse taoliselt õlikatlalale turbulaatorid
nii toimides langeb puukatla suitsugaaside temperatuur isegi alla MAAGILISE 200 C
see eeldab veidi parema korstnatõmbe olemasolu,mis on tänapäeval teostatav kas või tehniliste vahenditega :wink:
küsi lisa 56 665521
http://www.nrg.tartu.ee/nrg/vilistlased.php?ID=847
Kuidas selline mees küll nii lolli juttu vüib ajada?

..kas oled viadruse müüja vää..et solvusid tõsiasjade peale või mõnest suurest objektist ilma jäänu ??
et tuled laimama
tõesti imelik *inimene*
see ju teada tõsiasi, et enamus kvaliteetkatlaid on terasest
nagu Baxi, Atmos, Attack, Komforts, Termax, Veto, Jäspi..
pealegi tean toda meest, ta ehitab soomes suurkatlamaju ja ajab seal EESTI asju
aps74
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: viadrus katel ?

Lugemata postitus Postitas aps74 »

Paigaldatud Viadrus aastal 2011 -küttmine toimub puudega ja soovitan soojalt-ideaalne ja ülimalt kokkuhoidlik katel!Jäi panematta veel akumulatsiooni paak kui see ka veel paikka saab siis on küttematerjali kogus talve jooksul naeuruväärne!
Katel11
külaline

Lugemata postitus Postitas Katel11 »

Endal on ka nüüdseks kuu üleval ja köetud Viadrus U22/8. Allajärgnevalt lisaksin ma mõned oma tähelepanekud:
1. Tuhasahtel on liiga väike - pilgeni täis peale iga küttekorda
2. Katlale tekib sisse palju nõge - kuna kütan kaks aastat kuivanud halli lepaga, kas siis sellest on see tingitud? (puhastan komplektis olnud harjaga üle ühe korra kütmisel seest ära).
3. Võtsin prooviks nii turba, kui ka puit briketti´- turbabrikett ei tahtnud üldse põleda, ega soojust anda (olemas suitsugaaside termomeeter), puitbrikett oli nii pude, et ennem, kui jõuad katla alla visata on veerand juba maha kukkunud ja samamoodi kütteväärtus ei olnud minu silmis suur(kindlasti on erinevatel puitbriketi tootjatel erineva kvaliteediga kaupa).
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

aps74 kirjutas:Jäi panematta veel akumulatsiooni paak kui see ka veel paikka saab siis on küttematerjali kogus talve jooksul naeuruväärne!
Kuidas siis see akupaak küttematerjali kogust nii drastiliselt vähendab? Kas hetkel läheb katlast otse radikatesse/põrandasse kuum vesi?
Katel11 kirjutas: puitbrikett oli nii pude, et ennem, kui jõuad katla alla visata on veerand juba maha kukkunud ja samamoodi kütteväärtus ei olnud minu silmis suur(kindlasti on erinevatel puitbriketi tootjatel erineva kvaliteediga kaupa).
Osa kandilist (turbabriketi kujuga) on paganama pude jah. Sellisega http://www.diislikeskus.ee/puit35.html pole mul eriti selliseid probleeme olnud.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

aps ei saa vist aru miks see akupaak on. Küttekulu ei vähenda ega suurenda see küll kuidagimoodi.
Katel11
külaline

Lugemata postitus Postitas Katel11 »

Kas kellegil on kogemusi, kust saaks osta normaalseid katla puhastus harjasid? See hari mis oli katlaga komplektis kaasas on peale esimese kuu kasutamist praktiliselt läbi ja oleks vaja uut. Samas on ka küsimus, et millega ja kuidas oleks kõige lihtsam puhastada katla tagust suitsulõõri (seal on mingi väike neljakandiline auk olemas)?
Hobikütja
külaline

Lugemata postitus Postitas Hobikütja »

dumbuser kirjutas:aps ei saa vist aru miks see akupaak on. Küttekulu ei vähenda ega suurenda see küll kuidagimoodi.
Akupaak vähendap küttekulu ikka märgatavalt, sest katel saab töötada maksimaalsel kasuteguril pikemat aega ja pole ka tahmamise/pigitamise probleem nii suur
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Jajah. Ja mul on siuke hästi suur vann kah, peale seda vähenes veekulu ikka märkatavalt. Sest vesi voolab nüüd maksimaalsel kasuteguril ja rooste/katlakivi probleem kadus kah ära ....
Katlaharjasid müüb vast iga katlapood. Tallinnas on Järve Selveri juures torujyri pood, sealt ma mõned aastad tagasi sain sellise mis väga hästi sobib. See mis kaasas oli see oli küll siuke nikerdis, et hirm tuli peale. Korra kuus kruvin ma sealt tagant selle luugi lahti. Vajub alla ja siis tuleb enamus sodi sealt välja.
Hobikütja
külaline

Lugemata postitus Postitas Hobikütja »

dumbuser kirjutas:Jajah. Ja mul on siuke hästi suur vann kah, peale seda vähenes veekulu .
Aga kui aju on väike või osa rakkudest on hävinenud siis suurendab küttekulu oluliselt.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Hobikütja kirjutas:
dumbuser kirjutas:Jajah. Ja mul on siuke hästi suur vann kah, peale seda vähenes veekulu .
Aga kui aju on väike või osa rakkudest on hävinenud siis suurendab küttekulu oluliselt.
Minu aju on vist juba kõik hallrakud ära kulutanud, sest kuidagi ei mõtle välja, mida kokkuhoitud rahaga teha. Testamendiga on kõrvalasuv hauaplats raha jaoks juba reserveeritud. Aga ülejäänud raha? Kuhu panna? Niisama kah ei raatsi raisata.
Urmas
diselist
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas diselist »

Külaline kirjutas:
Hobikütja kirjutas:
Minu aju on vist juba kõik hallrakud ära kulutanud, sest kuidagi ei mõtle välja, mida kokkuhoitud rahaga teha. Testamendiga on kõrvalasuv hauaplats raha jaoks juba reserveeritud. Aga ülejäänud raha? Kuhu panna? Niisama kah ei raatsi raisata.
Urmas
:grin: :grin: :grin:
Vasta