ehitustööde tänapäevased hinnad

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
tellija
külaline

ehitustööde tänapäevased hinnad

Lugemata postitus Postitas tellija »

Tere,

Olen seda foorumit juba mitu õhtut läbi ja lõhki lugenud, aga enamus hinnapäringuid on pool aastat, aasta või isegi poolteist tagasi tehtud.

Sooviks tänapäevaseid hindu teada (korralik töö:)

-MP krohv võrguga
-kipsseina ehitus (karkass, vill, plaat)
-ühepoolne, kahepoolne
-maalritööd (pahtel, lihv, krunt, värv)
-kipsile
-fibole
-betoonile
-lakke
-parketipaigaldus
-plaatimine (mosaiik, tavaline)

Kui on tegijaid karskeid häid mehi ripakil, kes tahavad võibolla lisatööd, võivad mulle meili saata otse oma hinnapakkumistega või panna siia. Töötahtjatel võiks ka mõned laused senist töökäiku ja elukäiku kirjas olla, kogemust, tehtud töid.

tänades
hiina@hot.ee
juku100
külaline

Lugemata postitus Postitas juku100 »

oleneb ka asukohast - tundub, et Tallinnas hinnad ca 1/4 kuni 1/3 kõrgemad. Ja tundub ka et kõige kallim ei tarvitse parim olla.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Milliste tellijatega on meil tegemist?

Lugemata postitus Postitas koppees »

Tellija küsib hindasid.
Pole küll küsimusele viisakas küsimusega vastata, aga vabandust, kui siiski küsiksin: kas tellija soovib musta meest, (s.t. soovib hoiduda kohustustest riigi eest, makstes n.ö.ümbrikupalka)??
Või soovib teenust firmast, ettevõtjalt?
Esimesel juhul oleks tegemist tööandjaga, kes on kohustatud ise makse maksma, võib-olla ka tööriistadega, vahenditega kindlustama, mis vastupidisel juhul jääksid ettevõtja kanda

Teisel juhul vastutab kohustuste eest riigi ees, töötajate sotsiaalsete garantiide eest, tööriistade, transpordi ja töö kvaliteedi ja palju muugi eest ettevõtja, kes omakorda võib olla tööandja?

Kuid hinnad sõltuksid ju sellest ju oluliselt.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

1. enamikul ise tegutsevatel kõvadel ehitajatel, nagu siin paljud on - on tööriistad endal olemas - mis on juba suur eelis et tööd saada kohe.

2. küsin hindu et ennast turuga kurssi viia, samas on tekkinud mõned tööpakkumised ja tööd, mis on vaja ära teha.

3. kuna enamik kõvasid brigaade on fied või asjad, maksavad nad enda eest ise makse nii palju kui soovivad, firmast ma teenust osta ei taha. ja mõni põhikohaga tööl olev vend tahabki äkki mustalt raha saada...
oleneb kokkuleppest, võib ka ametlikku palka maksta...

4. maalritel on nagunii omal riistad olemas, see on nagu kokkadel, igaühel oma nuga... ja mis riistu on vaja parketipanijal? mõõdulinti ja tikksaagi, see on ka igal mehel olemas ja ka mul nii et vahet pole...

5. pahtlipritsi ma ei nõuagi kellegilt, see on mul endal olemas, vaja on vaid mehi, kes teevad tööd korralikult ja hindu ka teada siit otse tegijate käest...

6. plaatijatele ka segumasina või trelli ja ämbri ka leiab et segu segada...loodi samuti...kuigi nii palju kui ma näinud olen siis proff sõidab ette ja otsib pagasnikust oma riistad välja (kes paneb nööriga, kes nende ristidega, vaba valik, lõikaja on ka profil olemas).

7. käed taskus kohale sammuvad maalrid ja plaatijad on pigem õllesõbrad, kes tulevad raha teenima...võibolla olen valesti aru saanud aga nii see tundub...

objekt(id) on tallinnas või piiri peal.

kui ikka veel tekib küsimusi siis vastan hea meelega, kuigi eriti pikka debatti ei tahaks korraldada siin et saada hinnaskaalat teada, millega tuleb mõni korralik vend/brigaad tööd tegema.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Milliste tellijatega on meil tegemist?

Lugemata postitus Postitas koppees »

Eestis on tavaks saanud maksmisega venitamine ja viimase osa mitte välja maksmine. Põhjendust leiab alati. Teed "mustalt" - pole ka midagi protsessida.
tellija
külaline

Lugemata postitus Postitas tellija »

kui on hea töömees, siis teda ka hoitakse ja minu arust on odavam talle maksta kui maksmata jätta...muidugi on vendasid kes viilivad ja teevad praaki, kaovad vajalikul hetkel ära, aga kui on vaja reedel jooma minna siis küsivad kõik raha...

eks usalduse/tutvuse jne küsimus ka...
H&M
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas H&M »

tutvused loevad palju ja hea töömees teab ka oma hinda.
Vasta