kui palju läheb maksma sundventilatsiooni paigaldamine
-
- külaline
kui palju läheb maksma sundventilatsiooni paigaldamine
Lugemata postitus Postitas ventikas »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
soojusvahetiga ventilatsiooniagregaat ja sisse välja süsteem kordades kallim
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Murelik vendi kasutaja »
Lugemata postitus Postitas annalij »
mul on nüüd ka selline mure, või noh, mure on juba korteri ehitamise algusest, et vannituppa on ventilatsiooni vaja. Tegu on eelmise sajandi alguse puumajaga ja vannituba on ehitatud kohta, kus vanasti oli trepikoda, st. mingit ventilatsiooni peale akna seal praegu ei ole.
Kuna raha nappis, oleme siiani (sügise ja talve) läbi ajanud pärast dushi dushiruumi ukse avatuna hoidmise ja aknakaudu tuulutamisega ja plaanisime alguses ventilatsioonipaigaldusega kevadeni oodata.
Aga täna õhtul avastasin riiuli pealt hallituse

Kuna ma olen naine, ehitusalal küll mitte kõige lollim, aga ventilatsioonisüsteemide osas siiski, siis tuleks mulle nüüd ilma mingite erialaste terminiteta ära seletada, kas ja mida ma siia endale paigaldama peaksin ning mis oleks odavaim võimalik variant (tudengid just rahas ju ei siple).
Nii et: mida siia paigaldada ja mis firma poole (asukohaks Tartu) pöörduda ning millise rahasummaga minimaalselt arvestada?
Suur-suur aitäh vastajaile

Lugemata postitus Postitas Fog »
Vaja:annalij kirjutas:Tere,
mul on nüüd ka selline mure, või noh, mure on juba korteri ehitamise algusest, et vannituppa on ventilatsiooni vaja. Tegu on eelmise sajandi alguse puumajaga ja vannituba on ehitatud kohta, kus vanasti oli trepikoda, st. mingit ventilatsiooni peale akna seal praegu ei ole.
Kuna raha nappis, oleme siiani (sügise ja talve) läbi ajanud pärast dushi dushiruumi ukse avatuna hoidmise ja aknakaudu tuulutamisega ja plaanisime alguses ventilatsioonipaigaldusega kevadeni oodata.
Aga täna õhtul avastasin riiuli pealt hallituse
Kuna ma olen naine, ehitusalal küll mitte kõige lollim, aga ventilatsioonisüsteemide osas siiski, siis tuleks mulle nüüd ilma mingite erialaste terminiteta ära seletada, kas ja mida ma siia endale paigaldama peaksin ning mis oleks odavaim võimalik variant (tudengid just rahas ju ei siple).
Nii et: mida siia paigaldada ja mis firma poole (asukohaks Tartu) pöörduda ning millise rahasummaga minimaalselt arvestada?
Suur-suur aitäh vastajaile
Auk seina.
Ventilaator.
Torujupp
Väline rest (mitte isesulguv)
Sisene rest (suletav)
juhet.
kahene lüliti
Ehk siis auk seina, ventilaator sisse(võimalikult välisseina poolsesse otsa==vähem müra) klapid peale. vannitoa lüliti asendada topeltlülitiga, ja sinna alla panna ventilaator.
See on nüüd pool lahendust. Kui see ei aita, tuleb mõelda, kuidas õhku kuivatada annaks. Parim laiatarbe õhukuivati on loomulikult soojapuhur.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas annalij »
aga samas ma ei tea, kui palju niiskust sellele andurile vaja on.
mul on üürikorterist olemas kogemus sellise ventilaatoriga, mis hakkas tööle siis, kui vannitoas tuli süüdata, ma ei saanud aru, Fog, kas sa mõtlesid samasugust. aga tollega oli igal juhul õudne jama, sest no palju see tuli seal ikka põleb ja niiskus jäi ikka sisse, vanni servad hallitasid.
aga siin oleks selline variant sootuks jama, sest päeval meil ju akna tõttu dushiruumis tuli ei põlegi, st. ei lülitaks ka ventilaatorit sisse.
Lugemata postitus Postitas Fog »
Niiskusanduritega ventidest pole kuulnud. Aga kui töötavad, siis on ilmselt päris head asjad.
Isesulguvat resti ei soovitanud selleks, et ventilaatori mittetöötamisel ka mingi õhk ikka liiguks.
-
- külaline
ja lisaks: soojapuhur EI OLE õhukuivati. Soojapuhur soojendab õhku aga ta ei eralda õhust mitte piiskagi niiskust, lihtsalt soojemas õhus on sama absoluutne niiskus tunduvalt madalam relatiivne niiskus ja kui õhk jahtub on sama niiskus seal kõik alles. Niiskuse eraldajad (on olemas sellised seadmed) põhinevad hoopis jahutamisel: niiske õhk juhitakse jahedale pinnale kus see kondenseerub (nagu külmaveetorul soojas ruumis)
-
- külaline
Re: kui palju läheb maksma sundventilatsiooni paigaldamine
Lugemata postitus Postitas miina »
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas miina »