kui palju läheb maksma sundventilatsiooni paigaldamine

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
ventikas
külaline

kui palju läheb maksma sundventilatsiooni paigaldamine

Lugemata postitus Postitas ventikas »

on maja 121 m2 , ühekordne eramu. Kui palju läheks umbes maksma sundventilatsiooni paigaldamine majja? või tuleks panna sundventilatsioon ainult leiliruumi ja pesuruumidesse?
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

niisketesse ruumidesse ainult väljatõmbesüsteemi ehitamine on kõige odavam lahendus.

soojusvahetiga ventilatsiooniagregaat ja sisse välja süsteem kordades kallim
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
Kasutaja avatar
Tom
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tom »

Koos väljatõmbe agregaadiga umbes 30-50 tuhat. Sissepuhe las jääda vabalt, läbi puuritud avade või akna frešhide kaudu.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

soovitan ikkagi sundventi koos soojusvahetiga.Aga eks seda mõjutab ka maja projekt.Oman 8-aastast kogemust paigaldajana ja ma ei saa aru miks soovitatakse valisõhuventiile kas tõesti on mõted lasta tuppa -15 kraadist külma.Pealegi võivad nad ka tilkuma hakkata. Ja,et süsteem korralikult tööle hakkaks peaks sul olema maja piisavalt tihe,et tekkiks alarõhk ca 10 Pa.Neid põhjusi on teisigi,aga see nõuab rohkem aega ja ruumi.Igatahes ma ei soovita juba 3-aastad kellegile ainult väljatõmbe vent.Igatahes mine lintsentseeritud vendi projekteerija juurde,kas või'konsultatsiioniks.Ja kui keegi kõva proff lubab teha ilma projektita siis las ta organiseerib mõõdistamise passi see on garantii,et vent vastab normidele.Aga sinu suurusele majale ca 60 000 hind sõltub paljudest agrekaadi hinnad 12 000-30 000 kui palju on vaja tuleklappe a 1200 soojustus jne. Soovitan teha koostööd oma ala asjatundjatega,ümberehitus võib minna kordades kallimaks.Soovin igal juhul edu.
Murelik vendi kasutaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Murelik vendi kasutaja »

Näen, et Sul on kogemusi vendi alal. Ütle siis miks mul üks väljatõmbe toru tilgub? Saaks aru,et sissepuhke plafoon tilguks sooja ja külma õhu kokkupuute kondentsist, aga väljatõmme??? Agregaat on Ilto 300
annalij
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas annalij »

Tere,

mul on nüüd ka selline mure, või noh, mure on juba korteri ehitamise algusest, et vannituppa on ventilatsiooni vaja. Tegu on eelmise sajandi alguse puumajaga ja vannituba on ehitatud kohta, kus vanasti oli trepikoda, st. mingit ventilatsiooni peale akna seal praegu ei ole.
Kuna raha nappis, oleme siiani (sügise ja talve) läbi ajanud pärast dushi dushiruumi ukse avatuna hoidmise ja aknakaudu tuulutamisega ja plaanisime alguses ventilatsioonipaigaldusega kevadeni oodata.
Aga täna õhtul avastasin riiuli pealt hallituse :(

Kuna ma olen naine, ehitusalal küll mitte kõige lollim, aga ventilatsioonisüsteemide osas siiski, siis tuleks mulle nüüd ilma mingite erialaste terminiteta ära seletada, kas ja mida ma siia endale paigaldama peaksin ning mis oleks odavaim võimalik variant (tudengid just rahas ju ei siple).
Nii et: mida siia paigaldada ja mis firma poole (asukohaks Tartu) pöörduda ning millise rahasummaga minimaalselt arvestada?

Suur-suur aitäh vastajaile :)
H&M
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas H&M »

murelik vend.
minumeelest peaks see asi teistpidi olema :?:
Väljatõmbetoru hakkab tilkuma kuna soe ja külm puutuvad kokku 8)
Kasutaja avatar
Fog
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Fog »

annalij kirjutas:Tere,

mul on nüüd ka selline mure, või noh, mure on juba korteri ehitamise algusest, et vannituppa on ventilatsiooni vaja. Tegu on eelmise sajandi alguse puumajaga ja vannituba on ehitatud kohta, kus vanasti oli trepikoda, st. mingit ventilatsiooni peale akna seal praegu ei ole.
Kuna raha nappis, oleme siiani (sügise ja talve) läbi ajanud pärast dushi dushiruumi ukse avatuna hoidmise ja aknakaudu tuulutamisega ja plaanisime alguses ventilatsioonipaigaldusega kevadeni oodata.
Aga täna õhtul avastasin riiuli pealt hallituse :(

Kuna ma olen naine, ehitusalal küll mitte kõige lollim, aga ventilatsioonisüsteemide osas siiski, siis tuleks mulle nüüd ilma mingite erialaste terminiteta ära seletada, kas ja mida ma siia endale paigaldama peaksin ning mis oleks odavaim võimalik variant (tudengid just rahas ju ei siple).
Nii et: mida siia paigaldada ja mis firma poole (asukohaks Tartu) pöörduda ning millise rahasummaga minimaalselt arvestada?

Suur-suur aitäh vastajaile :)
Vaja:
Auk seina.
Ventilaator.
Torujupp
Väline rest (mitte isesulguv)
Sisene rest (suletav)
juhet.
kahene lüliti

Ehk siis auk seina, ventilaator sisse(võimalikult välisseina poolsesse otsa==vähem müra) klapid peale. vannitoa lüliti asendada topeltlülitiga, ja sinna alla panna ventilaator.

See on nüüd pool lahendust. Kui see ei aita, tuleb mõelda, kuidas õhku kuivatada annaks. Parim laiatarbe õhukuivati on loomulikult soojapuhur.
Külaline
külaline

Fogi pakutud variandile parandus - väljapoole tuleb panna justnimelt isesulguv rest, et asjata külma õhku sisse ei puhuks ja ventilaator peab olema niiskusanduriga, ei mingit lisalülitit. Kui niiske, siis ventileerib, kui piisavalt kuiv, jääb ise seisma. Niiskusanduriga ventilaator on tavalisest vaid ca 200 eeku kallim
annalij
Uus kasutaja
Uus kasutaja

nii, aitäh, nüüd tean enam-vähem, mida otsida, aga kus kohast? ja millise summaga umbes arvestama peaks?
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas zoja uba »

julgen väita, et kui niiskusanduriga ventilaator ei asu otse duši kohal siis see ei hakkagi tööle.
annalij
Uus kasutaja
Uus kasutaja

noh ... kui ma nüüd mõtlen selle niiskuse peale, mis meie pisikesse dushiruumi pärast dushi koguneb ... seda on ikka üksjagu, aken niriseb veest igal juhul vahetult pärast.
aga samas ma ei tea, kui palju niiskust sellele andurile vaja on.

mul on üürikorterist olemas kogemus sellise ventilaatoriga, mis hakkas tööle siis, kui vannitoas tuli süüdata, ma ei saanud aru, Fog, kas sa mõtlesid samasugust. aga tollega oli igal juhul õudne jama, sest no palju see tuli seal ikka põleb ja niiskus jäi ikka sisse, vanni servad hallitasid.
aga siin oleks selline variant sootuks jama, sest päeval meil ju akna tõttu dushiruumis tuli ei põlegi, st. ei lülitaks ka ventilaatorit sisse.
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas zoja uba »

väga hea variant on panna nn. taimerlüliti.Keerate näiteks 15 minuti peale ja asi korras.
Kasutaja avatar
Fog
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Fog »

Ma mõtlesin eraldi lülitit, Posti kirjutamise ajal mõtlesin ka taimerit, aga alati on parem ise lülitamise "peremees" olla.

Niiskusanduritega ventidest pole kuulnud. Aga kui töötavad, siis on ilmselt päris head asjad.

Isesulguvat resti ei soovitanud selleks, et ventilaatori mittetöötamisel ka mingi õhk ikka liiguks.
Külaline
külaline

Niiskusanduriga ventilaatoreid müüakse igas suuremas ehitusmaterjalide kaupluses ja vastupidi eespool väidetule nad töötavad. Niiskusanduriga ventilaatoril on reostaat mida keerates saab muuta seda õhuniiskust, millest alates ventilaator tööle hakkab. Lisaks on enamusel niiskusanduriga ventilaatoril kaks lülitamisvõimalust: automaatne andurist ja lihtlüliti. 100 või 125 se läbimõõduga niiskusanduriga ventilaatorite hinnad jäävad alla 500 eegu, nii et mingi röögatu väljaminekuga tegemist ei ole. Ehk kokku ventilaator + välisrest (isesulguv!) + jupp toru + jupp kaablit saab kätte kokku ca 700-800 eegu eest + paigaldus.
ja lisaks: soojapuhur EI OLE õhukuivati. Soojapuhur soojendab õhku aga ta ei eralda õhust mitte piiskagi niiskust, lihtsalt soojemas õhus on sama absoluutne niiskus tunduvalt madalam relatiivne niiskus ja kui õhk jahtub on sama niiskus seal kõik alles. Niiskuse eraldajad (on olemas sellised seadmed) põhinevad hoopis jahutamisel: niiske õhk juhitakse jahedale pinnale kus see kondenseerub (nagu külmaveetorul soojas ruumis)
annalij
Uus kasutaja
Uus kasutaja

oi, see väljaminek pole tõesti midagi ülemõistuse hullu, ma arvestasin palju suuremate summadega ausalt öeldes.
miina
külaline

Re: kui palju läheb maksma sundventilatsiooni paigaldamine

Lugemata postitus Postitas miina »

Leidsin selle vana teema, kui oma murele lahendust otsisin. Mul sama olukord kui annalij'l, ainult et ühtegi välisseina vannitoas ei ole (katusealune ruum). Kuhu ma siis selle ventilatsiooniava teen - läbi lae pööningule? Ja kas oskate soovitada mõnda head paigaldajat Tartus?
Külaline
külaline

Niiskusanduriga ventilaator, toru läbi lae katusest või otsaseinast välja (pööningule ära kindlasti suuna niisket ja sooja õhku!). Toru kindlasti KOGU pikkuses soojustada, muidu kondenseerub niiskus külmale torule ja tilgub alla tagasi.
miina
külaline

Lugemata postitus Postitas miina »

Suured tänud! Väga hea, kui läbi katuse ka saab, ma millegipärast arvasin, et see ei lähe hästi... Otsasein jääb vannitoast kahjuks liiga kaugele.
Vasta