Laste savitöötuba.

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Laste savitöötuba.

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Kuigi vahepeal tundub, et elu ongi üks lasteaed...siis tekkis ikkagi mõte...
Tean paljusid emmesid, issisid kes oma lastega tahaks koos näiteks ahjukesi ehitada, aga selleks puuduvad võimalused. Lapsed tahaksid ju hirrrmsasti saviga plõkerdada ja kes ei tahaks näiteks kauneid võlve ise laduda...Oma kätega ja koos tehtud asjad on ju kaunid. Savi kõidab meeli ja lummab südand! Savil on suur tulevik ja sügav minevik.
Kas keegi tahab teha midagi sellist ...? Mina tuleksin ka ja haaraksin oma tuttavaid kaasa. Vaja koht leida.
ahjumees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Re: Laste savitöötuba.

Lugemata postitus Postitas ahjumees »

Väga kiiduväärt mõte,oleks ilmad natuke paremad,võiksin yrituse enda juures korraldada,kive on piisavalt ja savi leidub ka
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Seni olen osalenud 10 -15 aastastega koos ahju ja korstna ehitusel, aga kindlasti pakuks noortele huvi ka savikrohv ja cob tehnika ( lisades ka põhku savisegule). Mäletan kuidas ma ise umbes 12 aastaselt aeda grillahju ladusin( seda küll teadmatusest silikaadist) ja kui uhke seal toimetada oli.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Ilusad ideed ei arene vaid puhtast tahtejõust. Selleks on vaja ka materiaalne ja vaimne baas ning kui selleks on hulk raha ka investeeritud, tuleb seda ka asjalikult kastada. Oli ja on hulk ahjulaborikiibitsejaid ja on neid alati, kus midagi tehtud saab. Ma aga pakun välja julgetele asjalikele, et : Tehke ära. ( nagu "Teeme ära")

Valge leht ootab: http://www.maidla.ee/projektid

http://eestielu.delfi.ee/eesti/ida-viru ... d=65134728
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Yaager
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas Yaager »

Tervitusi!
Rääkisin peale Kaminahju linke naabervalla Maidla inimestega ja sealtpoolt on huvi olemas ja ollakse nõus kokku saama/arutama. Maidlast mittekaugel on ka Aseri, kust saaks kaasata ka materjalide sponsorid ;) .
Samas on Maidlas olemas noortekeskuse raames savivokk ja väike keraamikaahi ning toimiv kunstiring.
Niiet kui asjas huvitatutel on soovi meie suunas mõelda, siis andke teada, vajalikud inimesed saavada kokku ja "Teeme ära" !
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

Õhtust.
No nii Robi. Võimalused on olemas hakata koos emmede ja lastega savi ahjusid "plökerdama" kas Sa mõtlesid tõsiselt või lahmid niisama?? Näe on võimalusi emmede ja lastega pisikeraamikat teha ja puha.))
Meest sõnast..Härga ??)) Ja huvitav kui järjepidevalt seal toimetaksid ka?? Huvitaval kombel on pall Sinu käes...Tegusid . :thumbsup:
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Juba ka üks lugupidav kuid haavatud eneseimetleja olemas.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Töötuba issiga.
Pilt

Uploaded with ImageShack.us

Pilt
------------------
www.ehituspenskarid.com
Yaager
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas Yaager »

Ma sain ikka nii aru, et sinna võiksid kordamööda kõik "liivima parimad ratutajad" sisse astuda ;) .
Tegelikult saab see olla selline rohkem projekti moodi asi, et huvitatud inimesed saavda korra aastas vms kokku ja antakse lastele võimalus midagi savist teha - täpselt nagu kaminahju pildil (issiga). Neil seal Maidlas pidi olema veel suurem hunnik vanaaegsest aidahoonest telliseid, ehk lubavad ka nendega mängida? :grin:
Aga mulle meeldiks seda teha lastega koos rohkem suvel, kui saab õues olla ja päikse käes samal ajal humalamärjukest libistada :jooma , siis kõigil mõnusam. Aga iga aeg on hea kui seltsimehed vastavad - igatahes :hello:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Mina muidugi võtsin oma lapse ka ahjulabori töötuppa kaasa. :P
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

kaminahi kirjutas:Mina muidugi võtsin oma lapse ka ahjulabori töötuppa kaasa. :P
:good:
Vat, mis tähendab, kui laps issiga koos savi mätsib.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tore, et Eesti eri paigus asja vastu huvi juba olemas. Ma ei leia, et selliste ürituste korraldamine väga kulukas peaks olema, sest savi ju väga palju ei maksa ja telliseid leidub. Kuigi...lastele tuleks ka uusi kive näidata ja nende erinevat töötlemist. Näiteks kuida on võimalik Lode kivist soovitav kujund välja toksida. Las toksivad...
Kuna selle foorui Nukupiret( Piret Kukk) on eluaeg tegelenud just lastega ja kogemused ka saviga, siis võiks foorum hääletada just tema asjaga tegelema. See muidugi minu arvamus...aga tal on imekaunist majake mere ääres ( Salmistus) ja seal saaks ka asja korraldada kui lapsi oleks. kahjuks seal kandis on vaid Valkla hooldekodu ja nendst pole enam abi lasteks ( vanusepiirang võiks olla ka ju). Seal on ka saun mere kaldal ja paat, millega Pedassaarele minna kui soovi.
Hetkel on tal juba kivid ja liiv toas ootamas,,,sest plaan hakata lesoga ahju ehitama, aga neid kive saaks ju ennem kasutada mängimiseks.
Kes oleks potensiaalne laps või on muidu huvi koos saviga mängida?
Manused
Nukupiret Motamehega objektil..jpg
Nukupiret Motamehega objektil..jpg (21.95 KiB) Vaadatud 2984 korda
Hendri
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Hendri »

Ja nii ilus pilt ;) kohe tore vaadata, mis paber see seal seinas on?
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Motamees ongi vahva mees!! Miks ta ilus ei peaks olema...
Paber on aurutõke...
ahjumees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas ahjumees »

Robi 1 kirjutas:Tore, et Eesti eri paigus asja vastu huvi juba olemas. Ma ei leia, et selliste ürituste korraldamine väga kulukas peaks olema, sest savi ju väga palju ei maksa ja telliseid leidub. Kuigi...lastele tuleks ka uusi kive näidata ja nende erinevat töötlemist. Näiteks kuida on võimalik Lode kivist soovitav kujund välja toksida. Las toksivad...
Kuna selle foorui Nukupiret( Piret Kukk) on eluaeg tegelenud just lastega ja kogemused ka saviga, siis võiks foorum hääletada just tema asjaga tegelema. See muidugi minu arvamus...aga tal on imekaunist majake mere ääres ( Salmistus) ja seal saaks ka asja korraldada kui lapsi oleks. kahjuks seal kandis on vaid Valkla hooldekodu ja nendst pole enam abi lasteks ( vanusepiirang võiks olla ka ju). Seal on ka saun mere kaldal ja paat, millega Pedassaarele minna kui soovi.
Hetkel on tal juba kivid ja liiv toas ootamas,,,sest plaan hakata lesoga ahju ehitama, aga neid kive saaks ju ennem kasutada mängimiseks.
Kes oleks potensiaalne laps või on muidu huvi koos saviga mängida?
Oleksin oma nelja aastase pojaga kindlasti kohal,talle meeldib väga savi ja kividega toimetada,aga kui oleks veel omasuguseid,siis kindlasti veel lõbusam
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Mul naine on veel väikest näppupidi kaitseliidu noorteorganisatsioonidega seotud (noorkotkad ja kodutütred) ning ta hakkas "kavalmõtlikult kõrvu liigutama" kui talle siinsest "kodanikualgatusest" rääkisin. Kui ka seda liini torkida siis võib soovijaid/toetajaid päris paljuks minna. ;)
Kasutaja avatar
maunoahjud
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 25 korda
On tänatud: 21 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas maunoahjud »

Mu 7 aastane tütreke oleks ilmselt kah tulemas! Ma loodan, et ta võtab oma isa kah kaasa :blush:
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sai kuivalt mingi idee kokku lapitud, et mida võiks teha lastega ja millest oleks ka kasu hiljem.
See selline lihtne grill, millel ka korsten. Teises reas jäävad poolikud kivid õhuvahedega, siis põleb paremini. Hetkel kive väga ilusasti tahuma ei hakanud, kuna see lihtsalt mustand ehk ideeprojekt,mida võiks täiustada. Igasugu tervendav tähelepanek oleks teretulnud.
Piret on hea koolitaja ja tema raamat esirinnas
http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/lin ... puu/857474
Manused
Esimene rida.jpg
Esimene rida.jpg (18.38 KiB) Vaadatud 2747 korda
Teine rida tuleb teha enamasti poolikutest kividest ja vuugid jäävad tühjaks..jpg
Teine rida tuleb teha enamasti poolikutest kividest ja vuugid jäävad tühjaks..jpg (20.22 KiB) Vaadatud 2747 korda
kolmas rida suitsuneeluga, kuhu toetab ka kivi.jpg
kolmas rida suitsuneeluga, kuhu toetab ka kivi.jpg (18.38 KiB) Vaadatud 2747 korda
Neljas rida alustab korstnaga ja nii ka edasi teha..jpg
Neljas rida alustab korstnaga ja nii ka edasi teha..jpg (19.63 KiB) Vaadatud 2747 korda
Küljepeal on õhukanalid..jpg
Küljepeal on õhukanalid..jpg (22.73 KiB) Vaadatud 2747 korda
sedasi...edasi!.jpg
sedasi...edasi!.jpg (21.02 KiB) Vaadatud 2747 korda
Vasta