Mis võib juhtuda plaadiga?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Mis võib juhtuda plaadiga?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Teen hetkel vahelduva eduga ämmale teenustööd ja hetkel plaatisin ta köögiseina, kus ca 1/3 seinast on pliidi soemüür. Nagu ämmade arvamused ikka, ei pea olema plaat kõikse maailma parim ja kvaliteetsem, siis osteti Ehituse ABC-st sooduka ajal midagi, mis talle sobis. Nüüd, plaatima hakates tundus see plaat kuidagi pehmevõitu. Plaadid on 20x30cm, vertikaalselt, soemüür on krohvitud ja armeeritud (Kaminahju poolt) ning plaatimiseks normaalse aluspinna saamiseks on terve sein omakorda krohvitud koos armeerimisvõrguga ja krohvikihi paksus kõikus umbes 0,5-2,5cm ja plaadid paigaldasin Kiilto Ultimaga, mis peaks sobima ka soemüürile.
Tahaks ämma hoiatada ohtude eest, aga olen meeltesegaduses ja ei oska arvata, kas pehme plaat hakkab järgi andma ja tõmbab plaadi katki või hakkab hoopis kaasa "mängima" just soemüüril ja sellega külgneval seinal?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Re: Mis võib juhtuda plaadiga?

Lugemata postitus Postitas ats »

kui sellised eeltõõd tegid,sis pole pabistamiseks nagu põhjust,Ise oleks südamerahu hu8vides kipasiga erinevad pinnad ära sidunud ,agas noh kui plaat väga seep ei ole siis ehk kestab ja väimeespoeg päästetud. :jooma
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Pigem karata, kas see paks kiht seal seinas pysib, ja siis alles plaadi pärast muretseda
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Urmas
autodidakt

cartman kirjutas:Pigem karata, kas see paks kiht seal seinas pysib, ja siis alles plaadi pärast muretseda
Tänan muretsemast, aga selle aluskihi pärast ma üldse ei muretse, sest siiani on mul ka kuni 3,5cm kihid seinas püsinud. :) Vana seina värvitud osa korralikult Sakret QG nakkega tehtud ja seal, kus natukenegi vana krohv kergelt klobises, peksin seinalt maha. Ega see 2,5cm krohvi polnud terve seina ulatuses, vaid kohatine, kus oli niiskust saanud (kraanikausikapi tagune ja seina ise kah oli natuke lohkus).
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

ats kirjutas:...Ise oleks südamerahu hu8vides kipasiga erinevad pinnad ära sidunud ...
Ei tahtnud, sest soemüüril on köögi jaoks veel teinegi funktsioon- annab sooja, aga kipsplaat ei pidavat just kõikse parem soojusjuht olema ja veel oleks pidanud hakkama leiutama pliidi suitsutoru isoleerimist soojamüüri.
Plaatija.ee
külaline

Lugemata postitus Postitas Plaatija.ee »

Saan aru, et terve sein läks plaadi alla. Hea oleks olnud, kui plaadivuuk oleks jäänud soojamüüri ja vaheseina ühenduskohale. Sinna vuuki oleks ise paigaldanud silikoonhermeetiku. Pehmete plaatidega võib juhtuda see, et neisse tekivad väikesed mõrad.
t800
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 9 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas t800 »

ats kirjutas:kui sellised eeltõõd tegid,sis pole pabistamiseks nagu põhjust,Ise oleks südamerahu hu8vides kipasiga erinevad pinnad ära sidunud ,agas noh kui plaat väga seep ei ole siis ehk kestab ja väimeespoeg päästetud. :jooma
Kipsplaat soemüüri peale :D
Plaadist niipalju et mida suurem plaat seda suuremad probleemid..
Urmas
autodidakt

t800 kirjutas:...Plaadist niipalju et mida suurem plaat seda suuremad probleemid..
Panin esimeses postituses natuke pada- plaadid on 20x25cm, aga eks varsti näeb, sest jäänud on see kahesüsteemne boiler uuesti kokku monteerida koos kõigi lisadega, veel nipet-näpet ja saab proovikütmist teha.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Plaatija.ee kirjutas:Saan aru, et terve sein läks plaadi alla. Hea oleks olnud, kui plaadivuuk oleks jäänud soojamüüri ja vaheseina ühenduskohale.
Kuna soemüür elab oma paisuvat/kahanevat elu ja sein jälle oma suhteliselt stabiilset elu, siis ka mina oleksin nende eralduskohta liikumisvuugi jätnud (kui väga tahta, siis peaks ju olema võimalik see veel ka teemantkettaga sisse lasta, nurk tuleks sel juhul ilmselt käsitsi mingil moel lõpuni uuristada).
Plaatija.ee kirjutas:Pehmete plaatidega võib juhtuda see, et neisse tekivad väikesed mõrad.
Kas need mõrad tekivad pehmetesse plaatidesse ka stabiilsel (ühtlasel) alusel ?
Urmas
autodidakt

Näh, nüüd ma olen küll tagantjärgi tark või ennem olin loll (vahet ei ole)- oleks võinud jätta ju nende plaatide ühe püstvuugi täpselt seina ja soemüüri ühenduskohta. :banghead: :)
Olen ka eelnevalt kirjutanud, et kunagi tehtud väiksel pliidil plaatisin soemüüri ära ja sinna tekkis ainult üks märkamatu mikromõra vahetult pliidi ülaserva lähedale, kuigi need plaadid said seal ikka väga kuuma.
Ämma õel Pioneer pliidi vahetusel SVT pliidi vastu ca 3-4 aastat tagasi plaatisin samuti soemüüri ja siiani pole veel ühetegi mõra tekkinud, kuigi jah, seal oli ainult soemüür ega polnud seda seina ja müüri ühenduskohta.
Eks paistab, ümber ma enam midagi tegema ei hakka ja kui tekibki mõni mõra, siis nagunii ajan kogu süü füüsikaseaduste kraesse, mille vastu olen mina võimetu! :)
novott
külaline

Lugemata postitus Postitas novott »

Eks paistab, ümber ma enam midagi tegema ei hakka ja kui tekibki mõni mõra, siis nagunii ajan kogu süü füüsikaseaduste kraesse, mille vastu olen mina võimetu! :)[/quote]

Seda ma usun :P ....ja ära unusta, et tegemist on Ämmaga ;)

Villu
Urmas
autodidakt

Nonii, täna sain lõunaks ka torutööd tehtud, pliit boileriga ühendatud ja sain hakata tuld pliidi alla uhama. Igatahes õhtul olid veel kõik plaadid terved ja pliidi soemüür üpris tuline. Vist läks õnneks ja ülejäänud saab juba ajada ämma kaela, et valed kütmisvõtted jne.... :)
Vasta