Milliseid võimalusi on ebatasase seina katmiseks?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
siiriliisi
külaline

Milliseid võimalusi on ebatasase seina katmiseks?

Lugemata postitus Postitas siiriliisi »

Tere,

Ma tahaksin paneelmajas remonti teha. Hetkel on esikus tapeet seintel, tapeedi all on betoon, mis 20 aasta jooksul pandud erinevatele pahtlihulkadele vaatamata (või just nende tõttu) on niipalju ebatasane, et seda lihtsalt üle värvida ei saa.
Üks võimalus on muidugi panna lihtsalt uus tapeet, aga see tundub praegu üsna väheahvatlev.
Järsku on veel mingeid variante - katta millegagi (mingit pulbrina müüdavat tapeeti nägin paar aastat tagasi või hoopis mingi paksem struktuurne seinavärv või mingi krohv või midagi sellist)?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Re: Milliseid võimalusi on ebatasase seina katmiseks?

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Kas 6-mm remondi-kipsplaat tapeedi/värvi seinaliimituna alla ei kõlba?
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Kunagi katsin Fibo plokist ehitatud aiakaminat sellise möginaga, nagu antiikkrohv.
http://www.maxit.ee/media/34/fassaad/Ve ... _08-09.pdf

Valmissegatud krohvi saab laia pintsli või harjaga seinale kanda nagu värvi. Tulemuseks valge ja faktuuriga krobeline pind, mis varjab hästi aluspinna ebatasasusi.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Vtl-i soovitus on hea kui ei viitsi eriti mässata. :)
Krohvi pealekandmiseks tuleb kõigepealt tapeedist lahti saada, siis korralik krunt ja krohvida. Krundiks võiks olla midagi, mis sisaldab kvartsliiva (nt. Sakret QG), jääb krohv vingemalt kinni.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Minu arust VTL-i ja Urmase soovitus "mitte väga mässata" - aga võta tapeet ära, krundi ja krohvi mingi asjaga kuidagi ära võrdub minu jaoks sellise mässamisena, et krohvigi kõik seinad ilusti sirgeks ja värvi või tapeedi siis, jääb tulevikuks või tuleviku müügi jaoks hea pind, mida värviga-tapeediga ise muuta vastavalt vajadusele.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

timburi kirjutas:Minu arust VTL-i ja Urmase soovitus "mitte väga mässata" - aga võta tapeet ära, krundi ja krohvi mingi asjaga kuidagi ära võrdub minu jaoks sellise mässamisena, et krohvigi kõik seinad ilusti sirgeks ja värvi või tapeedi siis...
Timburi, ilmselt Sa ei ole teemaga kursis, kui Sa ei tee vahet värvi/tapeedi alla mineva pinna siledakskrohvimisel ja värvilaadsel viimistluskrohvil, mida võid lõppviimistlusena otse betoonpinnale kanda.

PS. Ülalviidatud antiikkrohv on iseenesest niivõrd liimjas ollus, et püsib ka kruntimata pinnal, eeldusel, et seal paberit või pudenevat lahtist ollust ei ole.
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Einoh, teen ikka vahet. Aga töökäik, vajalikud riistad, ja ajakulu on ikkagi suhteliselt samast klassist. Kui ma peaks poole päevaga kuidagi asja ära siluma, et enamvähem tapeedi all jääks, või paar päeva samamoodi siluma, et tip-top jääks, siis mina valiks viimase variandi. Ma remondin isegi oma üürikorterit, mis sellest, et ma sentigi sellest tagasi ei saa. Ma tahan, et mul oleks hea olla ja silmale nauditav. Kõige lihtsam ja kiirem oleks tal siis mingi puiduimitatsiooniga viimistlusplaat sinna seina paari naelaga lüüa ja liist peale liimida...maitse asi. Saab sama rahaga ja paari tunniga uue esiku. Ma ise krohviks esimene päev paari tunniga selle siledaks enne seebikate vaatama hakkamist ja foorumis uute postituste tegemist. Teine õhtu pahteldaks samamoodi ja kolmas õhtu värviks üle. Neljas õhtu juba jooks õltsi ja mõtleks et kuradi ilus sai.
Vasta