lahendus kuidas jälgida maja elektrikulu
-
- külaline
lahendus kuidas jälgida maja elektrikulu
Lugemata postitus Postitas elektrikulu »
Küsin nõu, kuidas oleks kõige mõistlikum jälgida maja elektrikulu.
Soov on tekitada süsteem, mis mõõdab suuremate elektritarbijate voolukasutamist. Pidevalt. See pistikusse paigaldatas asjandus ei sobi...õigemini olen liiga laisk selle kasutamiseks.
Idealis võiks olla tulemus, et saan jälgida kogu kulu + kuni 10 erineva tarbija kulu. Kas on mingeid mõõtjaid, mis paigaldatakse kilpi kindla kaitsme juurde...ja mis salvestavad siis kulu...ja pärast võimalik see fail arvutisse saada?
-
- külaline
Re: lahendus kuidas jälgida maja elektrikulu
Lugemata postitus Postitas elektrikulu »
Ehk nagu üleval on viiele pistikupesale summeeritud kulu näit...ma tahaks samasugust displayd elektrikilpi...ja et see kas salvestaks...või eriti lahe oleks, et edastaks selle info mulle arvutisse...häda variant on ka lihtsalt see, kui see display loendaks kulunud W...ma võtan korra kuus näidu ära...ja nullid näidu ära
aga ideaalis tahaks logi faili...kus näen kulu kasvõi minutite/tundide kaupa...
kui sellist jubinat ei ole, huvitav kui keeruline see teha oleks..
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 44 korda
Lugemata postitus Postitas fanatic »
http://www.energiasääst.ee/est/energiakulu-mootmine.p/energiakulu-monitorid/elektrienergiakulu-monitor-envir-saatja-ja-3-ct-anduriga-3-faasilisele-elektriarvestile-uhildub-netsmart-seadmega-current-costelektrikulu kirjutas:http://www.xn--energiasst-x5aa.ee/est/e ... tikupesaga
Ehk nagu üleval on viiele pistikupesale summeeritud kulu näit...ma tahaks samasugust displayd elektrikilpi...ja et see kas salvestaks...või eriti lahe oleks, et edastaks selle info mulle arvutisse...häda variant on ka lihtsalt see, kui see display loendaks kulunud W...ma võtan korra kuus näidu ära...ja nullid näidu ära
"Lisainfo: Anduri tuvastus: 10 kanalit (võimaldab ühendada 10 saatjat) Muud omadused: 24-tunnine kell / "C / lauaarvuti ühendus. Vastab asjakohastele CE nõuetele."
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A.S. »
Lihtsalt teadmiseks. Selleks puhuks kui sa mõnd ülikallist tööstuslikku profimõõtjat muretseda ei kavatse, vaid lihtsalt ilusaid tarbimisgraafikuid näha soovid.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Mina sinu asemel mõõdaks selle pistikupesamõõtjaga sobivad seadmed ära ja koostad ise tabeli. Siis võrdled. Mingit watt-ide kaupa karva lõhki ajada pole mõtet, tarbimine on enamasti keskmine ja piisab kasvõi sellest, kui tolmuimeja võimsusregulaatoriga "mängid", keerad võimsust maha, voolutarve väheneb, keerad põhja on ka tarbimine põhjas. Ise nägin. Mu Elektrolux on max 1800W, aga päris 1800 ei võtnudki, jäi sinna 1700 kanti, miinimum ca 300 w, sama ka elektroonika ning elektritööriistadega, mida rohkem koormust seda rohkem voolu tarbib.elektrikulu kirjutas:http://www.xn--energiasst-x5aa.ee/est/e ... tikupesaga
Ma saan aru mida sa tahad, elamise elektritarbimise allapoole saada. Lihtsam, kuigi natuke kulukas, on tähtsamad seadmed vahetada A klassi seadmete vastu. Mina panin rõhku valgustusele ja järgmiseks juba veeboiler. Kui õnnestub, ostan lähitulevikus uue pliidi ka. Hetkel majapidamises CRT telekas, kui üles ütleb, ostan LED teleka asemele. Simpel. Väga palju aitab nt lauaarvuti ootereziim, LCD monitori asemele LED LCD, lähimas tulevikus on taskukohasemad juba OLED molud. Ja säästad.
Natuke rohkem peavalu valmistab õhksoojuspump. Öise tariifiga EE võrgus tulevast aastast just kuigi palju ei säästa, 220Energia hinnad pole ka kuigi atraktiivsed ning ilmselt midagi head tule ka lätlastelt, aga mine tea...Seni kui keegi öötariifi pealt märkimisväärset allahindlust ei anna, saad säästa kogutarbimise pealt, sest näiteks EE Kindel pakett, öise ja päevase vahe on kõigest ca 1,49 senti. Ma ei näe mingit mõtet hakata reguleerima päevase ja öise elektri tarbimist kui ma mingit soodust ei saa. Järelikult, aitab vaid kogutarbimise piiramine. Niipalju, et elukvaliteet päris alla ei kuku.
Igatahes, teist õhksoojuspumpa majapidamisse ei tule. plaanisin küll panna, aga el. turu avanemine sunnib sellest loobuma.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Selle öisega on üldse imelikud lood, börsil kukub päris tihti öine kordades aga müüjad müüvad tühistes protsentides. Aga enne tuleb kõik hinnapakkujad ära oodata. Börsielektril endal ei ole tavatarbijate jaoks täna mingit ööpaketti, seal on kas tunnipõhine hind või kuukeskmine hind (ilma päevase ja öise eralduseta)
-
- külaline
Kiire elektrihinna tõusu juures ootaks muidugi, et gaasi hind ei tõuseks - pigem et hakkaks langema.
näiteks Saksamaaga võrreldes on meil ruumi mitmekordseks elektrihinna tõisiks, gaasi puhul aga vaid 1,5 korda.
www.energy.eu
-
- külaline
http://hackaday.com/2011/05/13/monitor- ... the-cheap/
http://hackaday.com/2012/03/06/monitori ... l-display/
Kuidas ma teada saan, kas minu elektrimõõtja eritab mingit signaali iga W kulumisel? Mõõtja paigaldatud 2 aastat tagasi Eesti Energia poolt. EHk peaks päris uus olema. Kahetariifne.
Kas keegi oskab esimese lingi all olevad seadmed kokkuühendada? Ma võin tarkvara poole valmis teha...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A.S. »
Aga kas sealt kusagilt mingid elektromagnetvälja impulsid lisaks kätte saab, seda peab lihtsalt mõne sobiliku seadmega kontrollima.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Sellist värki näiteks sellisel lehelelektrikulu kirjutas:Küsin nõu, kuidas oleks kõige mõistlikum jälgida maja elektrikulu.
Soov on tekitada süsteem, mis mõõdab suuremate elektritarbijate voolukasutamist. Pidevalt.
http://open4energy.com/directory-of-hom ... ng-devices
suhteliselt mitmesugust esindatud - kuni sellisteni välja:

- viimase (EcoDog) varjus jäävad need voolumõõtja impulsilugejad küll üsna kahvatuks.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Ma ei saa eriti aru, mida see pidev jälgimine annab. Kui ma näiteks 9kW kerise kaheks tunniks sisse lülitan tean ma niigi, et 18kWh on arvel juures. Milleks peale saunaskäimist seda veel arvutist vaadata?elektrikulu kirjutas:kuidas oleks kõige mõistlikum jälgida maja elektrikulu ... mis mõõdab suuremate elektritarbijate voolukasutamist. Pidevalt
-
- külaline
nagu öeldud - mida kallim elekter, seda suurem mõte on soojuspumbal (otseelektri asemel) veel parem on muidugi ahi..Külaline kirjutas:..........
Natuke rohkem peavalu valmistab õhksoojuspump. Öise tariifiga EE võrgus tulevast aastast just kuigi palju ei säästa, 220Energia hinnad pole ka kuigi atraktiivsed ning ilmselt midagi head tule ka lätlastelt, aga mine tea...Seni kui keegi öötariifi pealt märkimisväärset allahindlust ei anna, saad säästa kogutarbimise pealt, sest näiteks EE Kindel pakett, öise ja päevase vahe on kõigest ca 1,49 senti. Ma ei näe mingit mõtet hakata reguleerima päevase ja öise elektri tarbimist kui ma mingit soodust ei saa. Järelikult, aitab vaid kogutarbimise piiramine. Niipalju, et elukvaliteet päris alla ei kuku.
Igatahes, teist õhksoojuspumpa majapidamisse ei tule. plaanisin küll panna, aga el. turu avanemine sunnib sellest loobuma.
aga kas ei kooru siit välja idee võtta kõige odavam pikaajaline pakett ja hakata siis ise suvist energiat tootma .... boilerivee ettesoojendamine jms...? Et siis müüja loodab ühtlase hinna pealt suvel kasumit lõigata ja talvise tarbimise kahju katta aga lõpetad suvel tarbimise hoopis ära?
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas tcumen »
Vot siin tärkas minus huvi.Külaline kirjutas:.... tähtsamad seadmed vahetada A klassi seadmete vastu. Mina panin rõhku valgustusele ja järgmiseks juba veeboiler. Kui õnnestub, ostan lähitulevikus uue pliidi ka.

Milline on energiasäästlik elektripliit? A-klassi oma.
Või boiler.
OK. Hõõglambist ma saan aru isegi. Ca 95% läheb kadudeks e. soojuseks.
Kuigi mulle hõõglamp meeldib.
Aga kes elektriga kütab, sel pole vahet, milliseid teid pidi Narvast, või varsti siis kusagilt mujalt pärit elektronid toa soojaks kütavad.
Pliit on puhas küttekeha, kus soojuseks läheb 100%. Klassikalist küttekehaga pliiti pean silmas hetkel. Kui sina ei suuda oma poti või panniga pliidist kõike kätte saada, pole see teps mitte pliidi süü.
Boileriga pm. sama lugu.
-
- külaline
Mul pani kunagi paneeelmajas elades Lõsva pliit köögikapid kõmmelduma, ehkki vahel oli 5 cm õhuvahe. Korralik pliit võis vabalt kappide vahele olla ehitatud... ehk siis kaod on väiksemad.. Need pole küll protsentuaalselt nii suured kui elektripirnil, kuid ikkagi.tcumen kirjutas:Vot siin tärkas minus huvi.Külaline kirjutas:.... tähtsamad seadmed vahetada A klassi seadmete vastu. Mina panin rõhku valgustusele ja järgmiseks juba veeboiler. Kui õnnestub, ostan lähitulevikus uue pliidi ka.![]()
Milline on energiasäästlik elektripliit? A-klassi oma.
Või boiler.
............
Boileriga on lihtsam - mässid kasvõi ise soojustust ümber, iseasi kuidas elektriühendused sellele vastu peavad - kui need kah villa sisse jäävad. Mõni kehvem plast võib sulama hakata.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ei saa samuti hästi aru, mida see erinevate seadmete kulu nägemine annab? Mõistaks seda kontrollifriiklust juhul kui kõigil pereliikmetel ja ka seadmetel oleks mingi kiip küljes, et saaks kindlaks teha, kes jättis vetsus tule põlema ja peab karistuseks järgmised 3x käima asjal pimedas.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Nii tark see monitor ei ole, et ta erinevate seadmete kulu näitaks. See näitab samuti kogu tarbimist.Urmas kirjutas:Ei saa samuti hästi aru, mida see erinevate seadmete kulu nägemine annab?
Lugemata postitus Postitas fastteam »
-
- külaline
Ka pliitidel on vahe, nagu mainitud siis isoleerituse poolest, aga ka pliidiraua kuumenemisest. Kui päev otsa moosi keeta, pole vahet, aga kas külm pliidiraud annab sooja alles minuti pärast, teeb kokkuvõttes vahe küll.
-
- külaline
Ja kas siis kohe ostetakse uus ja vinge elektripliit, mis hoiab aastas kaks eurot kokku, samas maksab vanast pliidist paarsada eurot rohkem?Külaline kirjutas:Eespool oleva jutu jätkuks:
Ka pliitidel on vahe, nagu mainitud siis isoleerituse poolest, aga ka pliidiraua kuumenemisest. Kui päev otsa moosi keeta, pole vahet, aga kas külm pliidiraud annab sooja alles minuti pärast, teeb kokkuvõttes vahe küll.

Urmas
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas puljong »
Pakub igasugu erinevat sorti USB toega lugereid-sensoreid. USB ostsaga klotsi ning mõõteseadme klotsi saab eraldada ning nende vahele tekitada näituseks CAT5/6 kaablist signaalikanali. Tekitad oma majapidamisruumi väikse serverikapi, kuhu tood kõik kaablite otsad paneelidele kokku ja siis ühendad nt. moditud RJ45 patchide abil USB-plaatidega... need koonda mingi arvuti ligi, millel on hunnik USBi pesasid või otsi mingi toitega USB-HUB. Reaalajas jälgi näiteks välistemperatuuri, õhurõhku, õhuniiskust, küttesüsteemi pealevoolu/tagasivoolu nii radikatesse kui põrandaküttesse, tarvevee temperatuuri, monitoori boileri/katla/pumba elektrikulu jnejnejne. Ma ei tea, kas see asi SQLi oskab otse insertida andmeid, aga igatahes tootja leheküljel on vägad paljud platvormid esindatud ja isegi kui kõik CSVdeks oma andmed salvestavad, on EXCELisse import käkitegu. Arvuti peale võid miski Win7 või Terminal Serveri ehitada, saad iga kell accessida remote desktopiga. Kui pordid lahti ja tulemüür peal, siis ka üle veebi vaadata, kui kodust teenust väljapoole jagad... Kui eraldi kohtvõrku keerupaari baasil majas pole, viska mingi vana läpakas ja USB hub... läbi suvalise WIFI karbi saad ikka masinale ligi ning info maha tõmmata või kui see terminal on, siis seda jälgida. Isegi VNC või teamveiwer aitab. Voolutarve on ka üsna olematu ning läpakalt aku ka varuks, kui peaks mõni elektrikatkestus või võnge olema - ei kisu masin kohe rebootima. UPS aitab samuti.
Minu jaoks pole ka lahendus, kui ma pean minema kuskile kilbiruumi küürutama või nuppe klõbistama ja paberi peale märkmeid tegema, et igat pudinat eraldi analüüsida. Pigem tulgu kogu info analoogselt kõikide seadmetega ühte kausta, kust seda siis juba edasi saab analüüsida, kas EXCELi, LabView või mille iganes abiga. Läks ilm külmemaks, uhas katel rohkem, läks soojemaks, uhas vähem ja pealevool oli madalama temeperatuuriga jnejnejne. Kogu süsteemi maksumust ei oska öelda, aga eks lööge omale vajalikud klotsid, kaablimeetrid, mingi PC ja väike rack kokku. Tänapäeva arvutigurudele poleks sellise spets-võrgu ehitamiseks selverist vaja isegi aju osta.
-
- külaline
Muu kola juurde.
Kas on mõtet roppu raha raisata selleks, et teada saada, et moblalaadija võtab niipalju voolu kui ta võtab ja siis oma süsteemist seda fakti 10 aastat edasi vahtida?
Ehk grupeeriks enne ära
1 Soojuspump
2. radikad, kui on (igas toas oma - võtad taskurahast maha)
3. põrandakütted,
4 El. keris (saun)
5.pliit
6.Muud köögipistikud
7 pesumasin(ad)
8 valgustus
9 muud pistikud (audio-video)
10 muruniitja jm. õuevärk
11.boiler
12 valgustus.
Ausalt öeldes isegi rendiks paariks nädalaks enesele selle watson-holmesi või mista oli ja võtaks oma tarbimisgraafikud korra üles . Siis parendaks asja ja poole aasta pärast rendiks korraks jälle.
Muidu aga - hakatuseks sihuke vidin:
http://www.sahkonumerot.fi/6625000/doc/brochure/
bukleti põhjal näitab igasugu asju...
grupeerid eelnevalt oma asjad ära ja siis tõmbad iga grupi toite oma arvestist läbi - kõik kenasti reas ja kord nädalas käid näitusid võtmas.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vabamõtleja »
-
- külaline
Kuidas 10 arvesti impulsid reaalajas arvutisse ajada, peaks IT mehed oskama öelda.
Tglt saab registritest vist kah näidud kätte.
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas tcumen »
Veel üks sarnast vigurit pakkuv leht:madis64 kirjutas: Sellist värki näiteks sellisel lehel
http://open4energy.com/directory-of-hom ... ng-devices
http://openenergymonitor.org/emon/
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed