Värvi eemaldamine vanadelt ahjupottidelt ja ker.tellistel.

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
spilisne
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Värvi eemaldamine vanadelt ahjupottidelt ja ker.tellistel.

Lugemata postitus Postitas spilisne »

Tere. Olen tallinna tehnikakõrgkooli tudeng ja teen uurimustööd kuidas eemaldada vanat värvi ahjupottidelt ja keraamilistelt tellistelt. Oleks vaja teada kõige tõhusamaid meetoteid kuidas eemaldada värvi ja kuidas need toimivad ja oleks hea kui keegi räägiks ka omast kogemusest , kuidas ta teinud , kuidas mõjus jne Hea oleks kui mainitaksks ära mis meetodid üldse ei toimi ja mida pole mõtet kasutada ja seletada ka miks. Võib pakkuda ja rääkida kõigest näiteks lahustid , lihvimine , kuumapuhurid , kraapimine, happed ,liivapritsid jne kõik pakkumised on tere tulnud.
Ette tänades!
kahjur
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 9 korda

Re: Värvi eemaldamine vanadelt ahjupottidelt ja ker.telliste

Lugemata postitus Postitas kahjur »

spilisne kirjutas:Tere. Olen tallinna tehnikakõrgkooli tudeng ja teen uurimustööd kuidas eemaldada vanat värvi ahjupottidelt ja keraamilistelt tellistelt. Oleks vaja teada kõige tõhusamaid meetoteid kuidas eemaldada värvi ja kuidas need toimivad ja oleks hea kui keegi räägiks ka omast kogemusest , kuidas ta teinud , kuidas mõjus jne Hea oleks kui mainitaksks ära mis meetodid üldse ei toimi ja mida pole mõtet kasutada ja seletada ka miks. Võib pakkuda ja rääkida kõigest näiteks lahustid , lihvimine , kuumapuhurid , kraapimine, happed ,liivapritsid jne kõik pakkumised on tere tulnud.
Ette tänades!
Teed uurimistööd? Tehnikaülikoolist ??? Või oled hoopis rahvaluule tudeng?
Et mis sa siis kirja paned sinna uurimistöösse! Mehed foorumis rääkisid seda ja seda!
Äkki peaks ikka ise katsetama või vähemalt ninapidi sees olema - katsetama, mõõtma, vaatlema jne!
Mis insenere meil siis tänapäeval küll kasvatatakse ülikoolis? :D
Asju võib teha talupojamõistusega - kui sellel talupojal on mõistust targematelt nõu küsida!
spilisne
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas spilisne »

ei ma olen tehnikakõrgkoolist. Plaanis on muidugi teha katseid ja mõõtmisi aga uurimustöö esimene osa on materjale ja infot koguda , uurida mida keegi on teinud ja kuidas see on toiminud ja et ise saaks häid ideid. aitäh oma abi eest!
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ökomässul sain hea vihje: Lubjapasta segatakse rohelise seebiga pooleks, lastakse seguneda ja kantakse pahtlilabidaga vanale värvile. Mõne aja mõõdudes eemaldatakse pahtlilabidaga ja pestakse veega üle.
Vasta