Kellel klaas köögi tagaseinas?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
merca_51
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kellel klaas köögi tagaseinas?

Lugemata postitus Postitas merca_51 »

Tahan köögi kappidevahelisele tagaseinale panna tapeedi ja selle peale tavalise klaasi. Kas siin on kedagi, kes on juba sellise lahenduse omale teinud? Kust kohast olete selle klaasi omale tellinud? Soovitage, kust kohast saab tellida klaasi ja selle paigaldust.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Kellel klaas köögi tagaseinas?

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Näiteks klaasitöökojast.
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Kunagi oli see jube moeröögatus...aga tegelikult
ma soovitan Sulle, et unusta see klaas ära. Praktiliselt ei ole seal sellel klaasil ei "tegu ega nägu" nagu öeldakse.
Kui vähegi seda ala, kus taga klaas on, söögitegemiseks ja asjade pesemiseks ja toimetamiseks kasutatakse, siis see ennast ei õigusta. Väiksemgi plekk ja eriti veepritsmed muudavad selle klaasi rõvedaks mustaks, määrdunuks.

Muidu kinnitatakse see lihtsalt ülikirka ja läbipaistva "klaasisilikooniga" või siis on klaasil augud sees ja kruvid läbi, kruvi peal mingi peitev jubin.

Aga eks sa ise tead:) Pane lapid ja mr. propperid valmis, see saab su igapäevane toimetus olema:)
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

timburi kirjutas:Pane lapid ja mr. propperid valmis, see saab su igapäevane toimetus olema
Ei saa aru, kuidas klaas rohkem määrdub, kui mingi muu materjal. See on ju loomulik, et peale söögitegemist pliidi ümbrust puhastama peab.
merca_51
Uus kasutaja
Uus kasutaja

timburi kirjutas:Kunagi oli see jube moeröögatus...aga tegelikult
ma soovitan Sulle, et unusta see klaas ära. Praktiliselt ei ole seal sellel klaasil ei "tegu ega nägu" nagu öeldakse.
Kui vähegi seda ala, kus taga klaas on, söögitegemiseks ja asjade pesemiseks ja toimetamiseks kasutatakse, siis see ennast ei õigusta. Väiksemgi plekk ja eriti veepritsmed muudavad selle klaasi rõvedaks mustaks, määrdunuks.

Muidu kinnitatakse see lihtsalt ülikirka ja läbipaistva "klaasisilikooniga" või siis on klaasil augud sees ja kruvid läbi, kruvi peal mingi peitev jubin.

Aga eks sa ise tead:) Pane lapid ja mr. propperid valmis, see saab su igapäevane toimetus olema:)

Mis see parem siis sinna tagaseina panna on? Kõike tuleb ju puhastada nii kui nii!
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas lMaxl »

Pole midagi praktilisemat kui klaas seal seinas kui vähegi teemaga haakub. Üks planeet Maa tippkokk on seda igal korral kinnitanud. See „sein“ on saanud vatti pea pool dekaadi ja võiks kokaraamatu kirjutada kui vaid seinad kirjutaksid. Millest viimati juttu oli: „vahest peaks tausta kaasajastama“.
Max
renxx
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas renxx »

Eile sai just mööbel paigaldatud koos tapeediga. Klaasi tellin marepleksist. Paigaldan ise, kuna ei ole seal midagi rasket. Kui paigaldada kruvidega, siis sellegi poolest panna silikooni ümberringi ( just klaasi ja seina vahele ), et tolm ja nt pisikesed kärbsed ei pääseks klaasi taha.
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

Silikooniga tuleks targu toimetada, kõik jääb paistma.
Max
timburi
külaline

Vaadake seltsimehed, ma kunagi panin ka klaasi sinna kohta, ja sellepärast soovitasin mitte panna. Eks oma silm on kuningas, proovige ära, kellele meeldib, kellele mitte. Mulle ei meeldi. Ma ei räägi puhastamisest selles mõttes, et kui sul kisell vastu seina lendab - loogiline, et sel juhul tuleb ükskõik mis materjali puhastada. Ma räägin väikestest veepritsmetest kraanikausi taga ja teine koht on pliidi tagune. Absoluutselt iga väike pritsmekübe on näha, vaadake oma aknaklaasi või peeglit, siis saate aru, mis ma mõtlen. Ja kui ei saa, siis tõtake klaasitöökotta. Klaas on sile läikiv pind, ja et ta ilus välja näeks, siis peab ta olema laitmatult puhas. Ja et köögis oleks laitmatult puhas klaas, pead sa seda kolm korda päevas mingi vahendiga töötlema. Ta on küll stiilne, aga ebapraktiline.

Ma arvan, et isegi parem lahendus oleks tapeet ja lakk, mitte tapeet ja klaas.

Jah, unustasin lisada, et ilusa läbipaistva silikooniga (spets klaasisilikoon) teha servad üle, putukatel on mingi loll komme sinna klaasi ja seina vahele pugeda.
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

Enamus söödavatest putukatest sinna klaasi ja seina vahele ei mahu. Teiste putukate elu peaks köögis võimalikult keeruliseks tegema, et neid seal poleks.
Max
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

mul on seal taga telliskivi sein, mida kuidagi puhtaks ei saa.
Pigem ikka vist klaas, kui kivi...
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

lMaxl kirjutas:Teiste putukate elu peaks köögis võimalikult keeruliseks tegema, et neid seal poleks.
Kui toimiva meetodi leiad, kuidas käärimiskärbseid vältida õnnestub, siis anna meilegi teada :hello:
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

madis64 kirjutas:
lMaxl kirjutas:Teiste putukate elu peaks köögis võimalikult keeruliseks tegema, et neid seal poleks.
Kui toimiva meetodi leiad, kuidas käärimiskärbseid vältida õnnestub, siis anna meilegi teada :hello:
Noh, mõned asjad ikka puhta kulla eest;) või guugeldage. Ma põhimõtteliselt putuka tõrjega ei tegele.
Hiid kirjutas:mul on seal taga telliskivi sein, mida kuidagi puhtaks ei saa.
Pigem ikka vist klaas, kui kivi...
Nõus, mat. omadus ei mõjuta kuidagi seda, et sinna pritsmeid ja mustust ei ladestuks, lihtsalt mõni pind on kergemini puhastatav ja teise pinna peal ei paista „mustus“ kohe kätte...
Pilti klaasikasutusest- poissmehe köögis, klaassein oli ka lähedalt vaadates täitsa vaadatav. Ja magamistoa „enterteinmet keskus“, pildistamise ajal alles paigaldamisel...
Max
Manused
pilt 3.JPG
pilt 3.JPG (30.25 KiB) Vaadatud 17155 korda
pilt 2.JPG
pilt 2.JPG (58.37 KiB) Vaadatud 17155 korda
pilt 1.JPG
pilt 1.JPG (35.81 KiB) Vaadatud 17155 korda
Foxxy
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 5 korda

Keraamiline/induktsioonpliit...

Lugemata postitus Postitas Foxxy »

on ju samasugune "määrduv klaaspind"- kas tuleks siis jälle üle minna vanadele malmist keeduplaatidele koos neid ümbritseva rokaga vms.? Kusjuures horisontaalsel pinnal nagu pliidi pind on iga äka kordades märgatavam :-) Seega soovitus teemaalgatajale- idee on OK kui muu köök on puhas ja vormistus OK. Endal köögi ülemiste ja alumiste kappide vahel miski PVC juba 15 aastat (häbi mulle) ja pliidi laiuselt (kah sama kaua) keraamiline plaat- no ei näe probleemi mustuse etc. asjadega- seega klaas oleks väga bro IMO.
Parimat ja mõnusat klaasimist, JR
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ma tahaks, et mingi perenaine, kus on majas 2 last, koer jne, kus elu käib ikka köögis, tuleks ja kiidaks seda klaasseina. See, et poissmees mäxil, kes kord päevas kohvivett keedab ja sinna ette õllepudeleid ritta laob, klaassein läigib - ei tähenda veel, et kõigil klaassein läikima jääb.

See on nii mõtetu vaidlus, et mina ei hakka enam midagi tõestama, eriti piltidega. Mul on seal ühes toonis värvitud sein, võibolla tapeet või pilt petab midagi ära. Mul on see klaas seal olnud, ja mina enam seda ei pane.

Ja kohe tõstan ka lambist üles uue vaidluse, et "enterteinment keskuse" koht on elutoas, mitte magamistoas.

Märksõnaks siin on feng shui :P
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

Selle lambi võid ise surnuks teha, sest feng shui järgi ei saagi meie kultuuriruumis midagi "mõistliku" rajada.
Poissmehe elu käib tavaliselt voodiga toas, nii et siin kõik asjad omal kohal.
merca_51
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Mõned kohad olen nüüd igal juhul siit saanud ja plaanin peatselt ka pakkumised selle klaasi osas võtta.
Aga seda tapeet ja lakk lahendust oleme ka muidu mõelnud, lihtsalt kardan, et see ei ole vastupidav. Lisaks tuleb see lakk vist kanda sinna mitte veepõhine vaid see haisev ja ühest kihist on ilmselt vähe ka ja mitu korda selle haisva lakiga ma ei ole nõus tegema. Mul on väike laps kodus ja ma ei taha, et ta seda haisu sisse hingab.
Kysija
külaline

Lugemata postitus Postitas Kysija »

Minu teada peaks olema Kiilto tootevalikus ka mingeid veepõhiseid põrandalakke, mis seega ei haise eriti. Põrandalakid enamasti ka igasugu puhastusvahenditele vastupidavad, nii et sobiksid sinna köögi tagaseina küll.
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

kaidi87
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas kaidi87 »

Klaassein on täitsa OK, meil on kraanikausi tagaseinas see (piimjas klaas - see ei näita veeplekke eriti välja ka). Probleemiks klaasseina juures olid suured kärbsed ja äädikakärbsed, kes valguse juurde ronisid aga see sai likvideeritud kui ääred silikooniga tehtud said. Meil pritsib sinna klaasile ikka kõvasti vett kui käsi pesta, aga puhastada on klaasi ikka lihtsam kui plaaditud seina vuuke. Kui pliidi taga plaaditud sein on siis ikka peab väga hoolas perenaine olema, kes kogu aeg neid vuuke puhastada jõuab. On kogemus ka köögitasapinnalaadse materjaliga pliidi tagaseinas ja seda peab ka ikka pärast igat pliidikasutust vahendiga puhastama, sest mingi teatud nurga alt kui valgus peale langeb on kohe rasvanired näha kui niisama veega puhastatud on. Kokkuvõtteks võiks öelda, et sile pind pliidi(köögikappide) tagaseinas on kõige parem, sest seda on kõige lihtsam puhastada. Ma ei kujuta ette kui paned selle tapeedi ja lakid ära, et pärast mitmendat söögitegemist sinna auk sisse kulunud on ja kui veel unustad õhupuhastaja sisse panna siis tekkib seinale kondentsi ka.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kaidi87 kirjutas:Klaassein on täitsa OK, meil on kraanikausi tagaseinas see .....
Lõpuks üks arvamus naisterahvalt (vist?), kes ka tegelikult (oletan, aga ei ole kindel :) ) käib lapp peos seda klaasseina nühkimas. Aga võib-olla on nii hea organisaator kodus, et kontrollib ainult lõpptulemust. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
paneelikas
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas paneelikas »

Krt pannile tuleb kaas peale panna praadimise ajaks ja ise mitte teise tuppa minna "jalgpallurite perenaisi" vaatama siis ei voola ka rasvanired pärast mööda seina alla
Kõik jutud noh..
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets

Minu kribamise siin võiks ka pigem köögi kasutajate omaks arvata (tagasiside). Perenaised on tavaliselt ontlikud köögis toimetajad, mingit zoanglöörimist ei toimu ja seal häid materjale ilmtingimata pole vaja kasutada. „Poissmees mäxil“ näide oligi just selles plaanis- peekon lendab kaarviskega pannile, praekartulit keeratakse randmega, lahti lõõdud muna koor prantsatab seina põrkest kraanikaussi ennem kui sisu pannile jõuab valguda jne. Rahu, ei pea kogu aeg lapiga nühkima, võib ka korra kuus seinalt pannilabidaga sodi maha lükata ja „suurlinna tuled hakkavad jälle särama“.
Max
kaidi87
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas kaidi87 »

Njah, isegi kui sa selle kaane sinna panni peale paned, siis toidu segamise/pööramise ajal lendub ka piisavalt palju rasva, et see pärast seinal häirima hakkab. Pühkima pead seda tagaseina olenemata sellest, kas sul kaas oli peal või ei olnud;) Mind nt häirib iga väiksemgi rasvaplekk kui ta silmaga näha on. Lihtsam on seda seina puhastada iga kord pärast söögitegemist kergelt, kui et sinna aegadejooksul suur kiht peale koguda ja siis nühkida ennast lolliks (muide eriti klaasiga on see, et kui sinna peale suur saast koguda siis on seda päris raske puhtaks saada nii, et ühegi nurga alt jutte näha ei jääks)
timburi
külaline

Nojah, üks räägib juba piimjast matist klaasist jne. Ma veel viimast korda üritan ennast väljendada õieti, et loogline on, et sa pesed oma köögiseina kisellist, praemunast, ja rasvaniredest.
Aga suhteliselt ebaloogiline on see, et sa peale igat õunapesemist, kätepesemist, kirsstomatite pesemist hakkad ka oma klaasi uuesti läikima lööma. Sest raisk need veepritsmed lendavad ju otse sinna peale ja jäävad näha. Samamoodi rösterist tulev kuum õhk, veekeetjast tulev aur.

See on sama effekt, nagu valge ja musta särgiga. Kui sul läheb tilk kohvi valgele särgile, siis näeb ta välja rõve, aga teoreetiliselt pole see särk ju must. Kui mustale särgile läheb tilk kohvi, ei ole seda näha. Küsimus on lihtsalt materjalis ja konkreetses köögis, kuidas midagi välja paistab, mis paremini peegeldab. Ma ei ütle, et see on vale, vaid ebapraktiline köögis, kus palju toimetatakse. Mis on seal praktiline - vot just mingi sigrimigri hallikas tumedam mosaiikplaat või lihtsalt plaat. Mingi vuugipuhastamise jutt on puhas jura - selleks on vuugikaitsevahendid (et mustus ei imenduks poorsesse vuuki - nagu kingaviks, et pori naha sisse ei imenduks) välja mõeldud.

Ja lõppude lõpuks pange sinna mida tahate:)
Vasta