Eramaja liitumiskilbi pakkumine???
Eramaja liitumiskilbi pakkumine???
Lugemata postitus Postitas beecool »
Kas liitumiskilbi paigaldamine ei peaks olema teenuse müüja mure sest see asub võrguettevõtte mastil ja olemasolev liitumine tuleb samuti sellelt mastilt õhuliinimööda. Kortermaja peakilp on küll minuteada eesti energia mure, mis siis eramaja teistmoodi on?
- Manused
-
- arve.png (92.46 KiB) Vaadatud 4864 korda
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 44 korda
Re: Eramaja liitumiskilbi pakkumine???
Lugemata postitus Postitas fanatic »
Olin aasta tagasi täpselt samade andmetega pakkumisega sama küsimuse ees. Lõpp hind oli mälu järgi 300 raha veel suurem, muud numbrid samad. Ja niipalju, kui mina uurisin on see pakkumine stiilis võta või jätabeecool kirjutas:Hetkel on võrguühenduse läbilaskevõime 1x20A. Plaanis siis 3x20A. Elektrilevi OÜ lubas paigaldada liitumiskilbi ja siis ise vean majja kaabli u.40m.
Kas liitumiskilbi paigaldamine ei peaks olema teenuse müüja mure sest see asub võrguettevõtte mastil ja olemasolev liitumine tuleb samuti sellelt mastilt õhuliinimööda. Kortermaja peakilp on küll minuteada eesti energia mure, mis siis eramaja teistmoodi on?

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas t800 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
ostsin maja millel oli juba vool sees aga 1 faas. Majja tuleb praegu vool läbi õhukaabli umbes 40m kauguselt posti otsast. Nii kui mina nüüd aru saan siis nemad panevad liitumiskilbi sinna posti alla ja edasi kaevan selle kaabli mina maa alt majani. Juhul kui nemad seda kaablit majani oleks vedanud pidanuks selle tarvis laskma projekti teha ja mis maksab omakorda ainuüksi tonn euri. Pluss siis kaabel ja kaabli vedu.t800 kirjutas:Praegu siis polegi kilp või? Et tegid voolu all ühendused?
Selle tarvis ma otsustangi kaabli ise maha panna. Projektiga enda peas sest tuhat on ikka liiast selle eest välja maksta.
Küsimus oligi pigem selles kas see on normaalne, et mina pean selle liitumiskilbi tänaval posti all kinni maksma. Järgmiseks tuleb äkki naaber ja tahab omale sellest kilbist voolu vedada mille mina olen täisrauaga kinni maksnud. Ei ole nagu loogiline, et mina selle kilbi kinni peaks siis maksma.
Ma saan aru , et kui tahan kahte faasi juurde pean selle eest maksma aga kas see teenus on tõesti väär 1000.- eurot.
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Ei ole väärt seda raha, aga kui tahad siis pead maksma. Teine võimalus on ühe faasi otsas edasi istuda ja õhuliini nautida. Kui tuleb naaber ja tahab sinu peakaitsest voolu saada siis võid ju selle eest temalt raha tagasi küsida, kuid esmane investeering tuleb siiski sinu enda taskust.beecool kirjutas:ostsin maja millel oli juba vool sees aga 1 faas. Majja tuleb praegu vool läbi õhukaabli umbes 40m kauguselt posti otsast. Nii kui mina nüüd aru saan siis nemad panevad liitumiskilbi sinna posti alla ja edasi kaevan selle kaabli mina maa alt majani. Juhul kui nemad seda kaablit majani oleks vedanud pidanuks selle tarvis laskma projekti teha ja mis maksab omakorda ainuüksi tonn euri. Pluss siis kaabel ja kaabli vedu.t800 kirjutas:Praegu siis polegi kilp või? Et tegid voolu all ühendused?
Selle tarvis ma otsustangi kaabli ise maha panna. Projektiga enda peas sest tuhat on ikka liiast selle eest välja maksta.
Küsimus oligi pigem selles kas see on normaalne, et mina pean selle liitumiskilbi tänaval posti all kinni maksma. Järgmiseks tuleb äkki naaber ja tahab omale sellest kilbist voolu vedada mille mina olen täisrauaga kinni maksnud. Ei ole nagu loogiline, et mina selle kilbi kinni peaks siis maksma.
Ma saan aru , et kui tahan kahte faasi juurde pean selle eest maksma aga kas see teenus on tõesti väär 1000.- eurot.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas t800 »
Nojah,mul nt polnud üldse kilpi kui krundi ostsin aga kuna kunagi oli seal olnud vool siis ei pidanud liituma vaid hoopis taastama vms,igatahesbeecool kirjutas:ostsin maja millel oli juba vool sees aga 1 faas. Majja tuleb praegu vool läbi õhukaabli umbes 40m kauguselt posti otsast. Nii kui mina nüüd aru saan siis nemad panevad liitumiskilbi sinna posti alla ja edasi kaevan selle kaabli mina maa alt majani. Juhul kui nemad seda kaablit majani oleks vedanud pidanuks selle tarvis laskma projekti teha ja mis maksab omakorda ainuüksi tonn euri. Pluss siis kaabel ja kaabli vedu.t800 kirjutas:Praegu siis polegi kilp või? Et tegid voolu all ühendused?
topiti kilp posti külge kus voolumõõtje jne sees ja sealt vedisin ise kaabliga edasi,maksis mingi 320-see kilbi kammajaa.
-
- Ehituspenskar
Isand trebla arvutaks nii: 20 x 0,23 x 24 x 30 = 3312kWh, st. tegelikult sellest 1x20A jätkub nii palju, et sa ei jõua seda kinni maksta.pikk88 kirjutas:Teine võimalus on ühe faasi otsas edasi istuda ja õhuliini nautida
Liitumiskilbid ja liitumistasud on kõigile eraldi, naabri käest võetakse sama raha ja pannakse talle teine kilp sama posti otsa.pikk88 kirjutas:Kui tuleb naaber ja tahab sinu peakaitsest voolu saada siis võid ju selle eest temalt raha tagasi küsida, kuid esmane investeering tuleb siiski sinu enda taskust.
- pikk88
- Ehituspenskar

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas igiliikur »
Ma ei ole veel näinud kahte liitumiskilpi ühe posti otsas ja võin mürki võtta, et naaber ühendatakse minu kilbist kui selgub, et sealt on otsem vedada. Kindlasti ta ei maksa sama summat selle eest ja ma arvan, et minu käest ei küsita kui teda kilpi ühendama tullakse.Küülaline kirjutas:Isand trebla arvutaks nii: 20 x 0,23 x 24 x 30 = 3312kWh, st. tegelikult sellest 1x20A jätkub nii palju, et sa ei jõua seda kinni maksta.pikk88 kirjutas:Teine võimalus on ühe faasi otsas edasi istuda ja õhuliini nautidaLiitumiskilbid ja liitumistasud on kõigile eraldi, naabri käest võetakse sama raha ja pannakse talle teine kilp sama posti otsa.pikk88 kirjutas:Kui tuleb naaber ja tahab sinu peakaitsest voolu saada siis võid ju selle eest temalt raha tagasi küsida, kuid esmane investeering tuleb siiski sinu enda taskust.
Aga see naaber polegi üldse probleem vaid see, et MINA PEAN EE LIITUMISKILBI KINNI MAKSMA.
Kui maja maha müün siis võin liitumiskilbi kaasa võtta???
- pikk88
- Ehituspenskar
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Eks võta või jäta, kuid arvan, et kui aega on siis võid elektrifirmadelt hinnapakkumist küsida samadele töödele. Elektrilevi reeglina ei ole odavama otsa firma.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kalvis kirjutas:Kui elektrilevi pole just "erilist uut korda" kehtestanud siis Jaotusvõrgu aegu kehtis nii - Liitumiskilbi paigaldas liitumistasu eest Jaotusvõrk (nüüd elektrilevi). Kõik muud tööd (kaabli vedamine sealt edasi või teatud tingimustel liini ehitus kilbini) kuulusid kliendile ja jaotusvõrk tegi muidugi hinnapakkumise ka neile töödele. Nende tööde osas oli kliendil valikuvabadus kas ta võtab need tööd või leiab kolmanda firma. eriti kliendipoolsed otsad on räigelt ülehinnatud samas näiteks õhuliini ehitus oli täitsa norm hinnaga. Seega on mul tihti olnud niimoodi et kuna ma tegin kliendipoolse otsa odavamalt siis need tööd tegin ise, kuid õhuliini lasin postitega maasse lüüa ja juhtmestada ningi kilpi vedada Jaotusvõrgu meestel (tegelikult mitte, sest Jaotusvõrk palkas mingi allhankega mehed metsast seda tööd tegema)
Eks võta või jäta, kuid arvan, et kui aega on siis võid elektrifirmadelt hinnapakkumist küsida samadele töödele. Elektrilevi reeglina ei ole odavama otsa firma.
Elektrilevi võtab oma koostööpartneritelt hinnapakkumised ja pakub kliendile soodsama variandi antud töö tegemiseks. Kliendil pole seal midagi kaasa rääkida.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
-
- Ehituspenskar
Kuidas sa sellest aru ei saa, et sa karjud praegu - MIKS MA PEAN LIITUMISTASU MAKSMA?beecool kirjutas:naaber polegi üldse probleem vaid see, et MINA PEAN EE LIITUMISKILBI KINNI MAKSMA
On kehtestatud apmripõhine liitumistasu. Kilp iseenesest maksab ühepalju 16A ja 63A liitumise puhul.
Kaks liitumiskilpi on mul krundi nurgas postil, minu ja naabri oma.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Oma võrguühenduse väljaehitamisel on kliendil vägagi võimalus "kaasa rääkida".
Liitumiskilbid on vastavalt liitumistele arvesti kohtadega.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu