Toas korstnavuukide täitmine?

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Toas korstnavuukide täitmine?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Nagu ikka, tuli mu objektil jälle mängu "tellija muutlik meel" ja mis veel hullem, ma ise soovitasin veel seda varianti :banghead: (mina). Tellijal on renoveeritavas korteris korstnajalg punastest tellistest, aga ladumise kvaliteet on selline (saksa sõjavangide tehtud), et anna kannatust. Tellija peksis ise krohvi maha, praegu laseb liivapritsiga telliseid puhtaks, aga mina pean hakkama vuuke täitma. Nüüd hakkavad minu mured pihta, millega vuuke täita- savikrohv, tsemendi või lubi-tsemendi või puhtalt lubikrohviga. Toon peaks olema valge, kuigi tellija tahtis kreemjaid :) . Horisontaalvuugid kõiguvad 2-15mm, vertikaalide omad 2-30mm ja sügavus kipub ka sinna 20mm kanti minema. Ma võin ju püüda ettevaatlikult vuuke täita, aga kindel on see, et midagi läheb ka telliste peale. Kas peaksin eelnevalt telliseid millegagi üle võõpama, et kannataks hiljem kergelt pesta?
Katsun homme ka pildid organiseerida. Tänud ette ja taha!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
ahjumees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Re: Toas korstnavuukide täitmine?

Lugemata postitus Postitas ahjumees »

Kasuta lubikrohvi,aga lisa natuke tsementi juurde,nii viiendik.Lubikrohv yksinda võib suuremate vuukide korral hakata mõranema.Puhastada lubikrohvi mehanilisel teel ja puhta veega pestes ysna hõlbus,ise olen kasutand karukeeli ja puhta lapi ja veega puhtaks
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kulla mees, mida sa muretsed :shock: Paned veel oma mure teistele lugeda ja palud abi :blush:
Tulnd küsind, teind pudel head ja ma oleks sulle muidu seda õpetanud :)
Võta võimalusel Schiedeli liimi tuutu, kilest või tühi piimapakk ja tee paras vedel segu ning täida selle töövahendiga vuugid, väikese kuhjaga. Kui on ca pool tundi kuivanud, lõika lühikese vuukrauaga kuhi maha ja silu ning tihenda vuuk kuni 3 mm sügavuseks.

http://www.uninaks.ee/tooted/muurisegud ... -muurimort :good:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Urmas
autodidakt

Tuleb välja, et ei pannud ilmaasjata seda "banghead" emotikut :) . Nüüd tuli endale ka meelde, et olen ise paneelivuukide täitmisel kasutanud tühjadest saia-leiva kilekottidest "tordipritsi".
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

Sellisest korstnajalast peab saama midagi viisakamat, aga peaks säilima ka ehedus.
Sellisest korstnajalast peab saama midagi viisakamat, aga peaks säilima ka ehedus.
P9210096.JPG (80.15 KiB) Vaadatud 3417 korda
Midagi hakkab looma, aga veel pooleli.
Midagi hakkab looma, aga veel pooleli.
P9210097.JPG (89.7 KiB) Vaadatud 3417 korda
Vasta