Millega katta puuriit pealt (vihma eest)?

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Millega katta puuriit pealt (vihma eest)?

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Pilt

Tere

Selline praktiline küsimus, et mida panna puuriida peale vihma katteks. Sel aastal suurem kogus puid läheb riita seega pean midagi välja nuputama:

- kile seda on tasuta mingi kogus käes
- koormakate, lauavirnadel on see valge (nö. UV kindel) läinud rabedaks juba 1,5aastaga
- osta vanemat eterniiti kogus ja peale laduda
- kasutatud plekk

On soovitusi ja ettepanekuid? Kuidas sina oled lahendanud asja?

Tänud nõuannete eest!
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
anski
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 60 korda
On tänatud: 52 korda

Re: Millega katta puuriit pealt (vihma eest)?

Lugemata postitus Postitas anski »

Tere!

Minu jaoks kõige paremaks on osutunud profiilplekid põigiti, ehk pleki pikkus on sõbivalt pikem kui riita laius. Peale olen tõstnud vanu autorehvi velgedega massiks. :)

Olen kuulnud, et vanasti pealmised halud laduti riita koor ülespoole vihmavee äravoolu hõlbustamiseks.
fertiger
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas fertiger »

Kõikse parem on mu meelest ikka eterniit või plekk. Seal all saab ka ülemine kiht hingata ja ei lähe hallitama. Samuti ei sega tuul ,mis ntx kile pöörab pahupidi. Suveperioodil soovitan üldse mitte katta, kuivab tunduvalt paremini ja väike vihmasabin ei tee midagi. Sügisel olex muidugi hea kui kate peal. Nüüd kehtib reegel, et ükskõik kuidas kaetud puu on parem kui katmata puu( Siinkohal ei mõtle neid laisku inimesi, kes puud on riita jätmata ladunud ja nüüd oma hunniku koormakattega kinni tõmbavad). Kui sügisel on puud alles värskelt saetud metsast, ei soovita samuti kilet...halli lähevad. Las olla parem katmata. Poolkuiva riida katmine samas kilega pole probleem, pigem on kasulik. Sellised tähelepanekud siis silma jäänud aastatega. Aga kõikse parem on ikka korralik kuur, pole miskit jama...
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Tere

Pakun lahendusena minikuurid.
kuur 220x90x210cm.jpg
kuur 220x90x210cm.jpg (99.72 KiB) Vaadatud 10788 korda
http://www.vuuk.ee/kuurid.html
* võtavad vähe ruumi
* teisaldatavad
* projekti, ehitusluba ega kooskõlast ei vaja
gamla
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas gamla »

Võin anda suures koguses eterniiti,kui aitad maha võtta.
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Vuuk tänam pakkumast aga mul hetkel on puid u. 40 ruumi laduda ning on kohta kuhu riita panna.

Fert ma arvan ka nii. Mul endal hetkel pole plekki ega eterniiti. No eks peab vaatama miskit siiski sügisvihmade eel peale + talvel sulalumi võib üsna sügavale tilkuda. Parem siiski kui ilma.

kas on veel nippe ja nõuandeid!
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas kaizen »

mul oli sama probleem puudega, püüdsin ehitada mingit raami riidale ümber - aga lõpuks tuli hoopistükkis välja madal kuur, katuseks panin profiilpleki [uuri katusepanijatelt profiilijääke] sest plastik ei kannata meie kliimas ja eterniit on .. odavam saab - kui paned koormakatte klambritega riidale peale ja mingi roovid kaldega alla - kannatab kindlasti ületalve
k-zen
saarlane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Meil on ümar riit ja pealmised puud on kalde all, kuivavad kenasti pealmised saavad aind märjaks, eks talvel näha kuidas põlevad need puud.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kui ehitada kaks sellist "redelit" siis saab neid mugavasti seada puude virnastamiseks, riitamiseks ;), sobivasse kohta, asetades nende redelite alla mõned tellised, et aluspruss oleks ventileeritav ja kui laduda näiteks riidad kolme meetri laiused ja jättes iga riida vahele 10 cm tuulutust siis suvisel ajal piisab sarikaprussidele tõmmatud koormakattest ja talveks ka külgedele koormakaitse nii, et päris maani ei ulatu. Ilma ei saa midagi aga see on suht odav ja kerge vaevaga juppideks võetuna ringi teisaldatav.

Pilt
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
heints
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 65 korda
On tänatud: 16 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas heints »

Kuna mul praegu kuuri sarnast asja maal pole, lapin 40sed halud kahte riita, kuni nina kõrguseks, riidad toetavad üksteist. Kolme riita ei julge teha, keskmine kipub pehkima minema. Katteks läheb tasuta saadud väike eterniit ja kivid raskuseks peale, nii lihtne see ongi .
Heino Soon. Kuressaare
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas tcumen »

Aga tee puukuhjad. Nagu Kuremäe nunnad teevad:
http://www.loodusemees.ee/aa/mi/970523aa006.jpg
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Mõte on hea aga ..... kõik see ümberlõikamine ja aastad kloostrielu nende kuhjade tegemise äraõppimiseks ... :blush:
heints
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 65 korda
On tänatud: 16 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas heints »

Kunagi vennaga tegime ka ümarguse puukuhjad, palju probleeme, enam ei tee, on palju lihtsamaid teid, elu õpetab .
Heino Soon. Kuressaare
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Ümmargused kuhjad-riidad on iluasjandused! Muide seal sees jäävad puud ummuksisse. Mul on üks tuttav kes on kümmekodn aastat puuäri ajanud. Ta vahel pab puud kuhja aga siis maapinna lähedal ja keskel lähevad hallitama. Samas ütles ta, kui suve hakul panna kuhja ja tasapsid riita tassida, siis pealmine kiht kuivab pidevalt ära. See on sel juhul, kui see veidi hallikad puud inimest ei häiri.

Ausaltöeldes, hetkel ei olegi valinud mida teha. Plekipaanid panevad lendu vja kive peale, vanu telliseid küll on aga. Vanu koormarihmu ka niipalju pole, et servadest kinni tõmmata. Kile on pool ajutine. Koormakate ei kesta ka.

1) Koormakate - alla must ehitus kile, mis kaitseb katkiminemise eest (odav). Koormakatte paneks valge selle kallima, Servadesse nöörid ja need omakorda kruvidega - riida külge kinni, et ei lopendaks.

2) Vanad eterniidid, suht lollikindel aga vajab siiski teatud kohtadesse kive.

Aga veel üks küsimus, mida panna riida alla. Mul on olnud poolikud tellised ja siis olen vanu pindasdi kasutanud ja neid alla pannud. Kas euro alustele ka riitasid teha saab?
fertiger
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas fertiger »

Miks te kuhja laidate? Kuhi on tegelikult hoopis nagu kiirkuivati. Kui laduda lageda peale on seal igast küljest päikese ja tuule ligipääs ja kuivab uskumatult kiiresti. Miskist artiklit olen ka kunagi lugenud, et seal kuhjas tekib mingisugune tuulte pööris ja seetõttu kuivabki hästi. Igatahes minul toimivad kuhjad hästi ja kuivab kiiremini kui tava riit. Halli ei lähe miskit ja seest ei jää ka tooreks. Ainult alumine kiht puid kui laduda päris vastu maad, vajab hiljem siis puhastust ja kuivatust.
Ps. Euro alused on ideaalsed riidale alla panna
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Mina olen kasutanud( riida all) vanu autokumme ja nende peale suva lauad riida alla. Tellis vajub maa sisse ja õhk ei pääse läbi. Kõige paremini sobivad tugevamad bussikummid ( C -märgistusega), mis ei vaju ka raskeme riida all lõssi.
tuhatjatuline
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 55 korda

Lugemata postitus Postitas tuhatjatuline »

Lõik "Pottsepa käsiraamatust". Välja antud juuli 1940. Autorid Mihkel Luht- insener ja Arvo Veski- Tallinna Tehnikaülikooli ehitusõpetuse laboratooriumi assistent.
Pilt

Uploaded with ImageShack.us
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Pilt

Pilt

fertiger kõik on kena ning need kuhilad on superilusad (maastikuelement) kuid ma tunnistan, mul ei ole selle actioni jaoks aega, käsutuses piiratud aeg ja osa riida pean laskma mõnel külamehel lõpetada. Kui ma tööl ei käiks ja saaks hommikust õhtuni maja ees trepil filosofeeridaj a päeva jooksul sellist asja http://tiny.cc/s2gukw nikerdada, siis oleks õnnega koos ;) See http://tiny.cc/9dhukw on ka minu jaoks üle pingutatud, 30 ruumi sellist laduda?

Aga kuhila õpetus siin http://bit.ly/Sy9j2Z

Robi1 kas autokummid all kõikuma ei jää? Me oleme kasutanud kumme koormakatte peal, et tuul seda lahti ei rebi. Uskumatu mis jõud on tuulel, kui põhjalikult olen vahel mõnda asja katnud ja kui tuule nurgast kätte saab, siis eiloe peal rasked prussid ega midagi, ka tellised lendavad. Sp. on selline eterniit + kivid veidi kindlam.

Tuhatjatuline superriit - ideaalis, aga point on hea, riidad siduda, õhuvahed ja nagu mu vanem ema manitseb, ära pane puid lõhutud pool üles (ma panen kuidas paremini sobib) aga ma ütlen ausalt, maja ette teen jah iluruiita, hoone taga laon kuidas on kiiruse ja kavliteedi suhe.

Pilt

Pilt

Veel iluriitasid http://tiny.cc/w6gukw http://tiny.cc/1chukw http://bit.ly/RowlP7 http://tiny.cc/hfhukw

Kel igav, palju aega, kunstimeelt - silma ja tahet, see võib ju kaeda siia woodpile art - http://bit.ly/PPABFu või siia http://funfunpics.blogspot.com/2010/07/ ... signs.html

:hello:
Tile-Tant
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Tile-Tant »

Üks põhjusmõtteline küsimus veel enne iluriitade ladumist. Kuigi vanad pottsepakuurud kirjutasid, et puud tuleks laduda nii, et lõhutud osa allapoole ja koor ülespoole, siis vanaisa õpetas just vastupidi, et niiskus saaks "välja minna" ja ei jääks koore alla toppama. samas jälle vihma-lumevee vastu see koor pealpool on parem variant.
äkki on parim segavariant, et pealpool koor üleval ja allpool vastupidi?
olen nüüd suures segaduses, aga puud ootavad ladumist...
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Kui riit on veekindel pealt, siis oleks ikkagi targem laduda koore pooled alla. Tähis, et toores puu saaks tuult ja õhku piisavalt. Kuivad võib laduda tihedalt.
Tugevad kummid ei hakka kindlasti ujuma ( tegelikult on ka kuur ise ehitatud kummida peale...aga see selleks ).
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Tile-Tant kirjutas:olen nüüd suures segaduses, aga puud ootavad ladumist...
Ikka uskumatu, mille üle inimesed pead murravad, keetsin hommikul muna, aga nüüd söömata, ei tea kas koksida peenemast või jämedamast otsast.
Tile-Tant
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Tile-Tant »

Küülaline kirjutas:
Tile-Tant kirjutas:olen nüüd suures segaduses, aga puud ootavad ladumist...
Ikka uskumatu, mille üle inimesed pead murravad, keetsin hommikul muna, aga nüüd söömata, ei tea kas koksida peenemast või jämedamast otsast.
jah inimesed onju erinevad (erinevus pidi rikastama) ja see on veel kõige väiksem probleem mille üle ma nüüd pead murran ja öösel magada ei lase...
ps. aga mingi grupp inimesi koksib mune oopistükkis küljepealt - proovi järele, pidid maitsvamad olema.
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

tilele ütleks küll, et ma pakuks ka seda keskmist lahendust. Puuriitade pilte vaadates jääb muljel, et koor üleval on siiski üsna levinud sama räägivad ka vanemad inimesed (oi pojakene ära tee nii, kuna ...). Ma pakun kui panna mõlemat pidi mahub puid riita rohkem või saab kiiremini laduda, kuna vaid ühes mustriga ladudes annab sobitada ja otsida, et riit ka tihke jääks. Kuigi ega õhuvahed ja harv ladumine midagi paha ei tee!

Ma mainin ka selle ära, et töö kõrvalt ei ole saanud mahti ise puid saagida ja lõhkuda. Tehnika (saag + lõhkuja ja kirved olemas). Me oleme teenust ostnud sisse, kus talu kõrval mees tuleb oma masinaga kohale, tükelda ja lõhub ja kallutab siis masinaga kuhu me näitame, väga mugav. Oli vist 6-7EUR ruum vms. (mustalt).
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Küülaline mul vahel käib mõni töömees või siis tuttavate seas just sama suhtumist, ag vahet pole kuidas peaasi et ära saab - tehtud! Kui mul täna mitukümmend tihu riita laduda ning lähitulevikus veel sadakond, tead ma tõesti arvan, et küsin kogemusi ja tarkust, kuidas, kuna suvalt neid sinna lahmida - sellega ei võida midagi.

Savi ...
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Tile-Tant kirjutas:... lõhutud osa allapoole ja koor ülespoole, siis vanaisa õpetas just vastupidi, et niiskus saaks "välja minna" ja ei jääks koore alla toppama. ...
Niiskus ei ole supiaur mis lae alla tõuseb või porilomp mis veepinnalt aurustub? Puu ise vaidleb ka sellele vastu, kasvatades koort nii "peale-alla", kui ka "vasakule -paremale"?
Vasta