millal värvida uut välisvoodrit?
Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
-
- külaline
millal värvida uut välisvoodrit?
Lugemata postitus Postitas omadega ummikus »
kuu aega tagasi paigaldatud uus välisvooder, osaliselt olid lauad juba tööstuslikult krunditud. Seinas oli olukord üsna trööstitu, sest üle poole materjalist polnud kruntvärvi näinudki. Kuna ajaliselt polnud võimalik eraldi enne seina panekut üle kruntida, siis sai see tehtud hiljem, st. seinas. Nüüd siis küsimus - kas jätta põhivärvimine kevadesse või teha seda veel nüüd? Olen mitmetelt kuulnud nõuandeid, et võiks jätta kevadesse, aga ise natuke kahtlen selles, sest meie kliima on ju teadagi suurem osa niiske. Ja tahaks selle välisfassaadiga nagu "rohkem" valmis saada. Ootaksin kogemustega tegijate nõuandeid, vahel siin liigub ka lihtsalt ilkujaid kommenteerimas.
-
- külaline
Re: millal värvida uut välisvoodrit?
Lugemata postitus Postitas Külaline »
ilguks siis väheke: keegi ju ei tea millise värviga on plaanis värvida. neid ju erinevaid ja mõnedega on kindlasti juba hilja värvida, kui sellised ilmad jätkuvad
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas teemaalgataja »
kruntvärv akrülaat( Alpina). Kuna olen naisterahvas (no vast ei tundu naljakas see) ja ikka ei jaga küll kõike ehituse ja remondiga seotud asju, siis olen siit foorumist saanud paljudele küsimustele vastuseid. Siis "põhivärv" peaks ka akrülaat olema? Ei ole aega absoluutselt kõiki termineid ja ühe või teise toote-materjali omadusi peensusteni selgeks teha, seepärast küsingi siit nõuannet. Kas sama tootja sarjast või ka nt. Tikkurila akrülaat? Igasugu värvimüüjate- "asjatundjate" soovitusi on seinast seina - eks igaüks kiidab-soovitab just oma reklaamitavat-müüdavat kaupa.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Veidi oleneb millist tüüpi välisvärviga plaanid värvida - et kas on kattev või läbipaistev.
Igal juhul soovitan et krundi ja kanna kohe üks kiht oma põhivärvi tüüpi välisvärvi peale. See ei pea isegi olema mitte sama värv vaid lähedane, kuid seda eeldusel, et välisvärv on hiljem enam-vähem samatüübiline ja kattev. Olen päris palju kasutanud voodri ette värvimist, maapinnal on tunduvalt parem pintseldada kui kuskil kõrgustes (siis polegi enne vaja värvida kui on lõplik värvimine).
Läbipaistvat tüüpi on keerulisem, tuleb kohe õiget värvi kasutada.
Krunt küll vähesel määral kaitseb kuid ebapiisavalt, ei soovita krunditud lauale lootma jääda, et kestab meie sügis-talve kevade üle.
Igal juhul soovitan et krundi ja kanna kohe üks kiht oma põhivärvi tüüpi välisvärvi peale. See ei pea isegi olema mitte sama värv vaid lähedane, kuid seda eeldusel, et välisvärv on hiljem enam-vähem samatüübiline ja kattev. Olen päris palju kasutanud voodri ette värvimist, maapinnal on tunduvalt parem pintseldada kui kuskil kõrgustes (siis polegi enne vaja värvida kui on lõplik värvimine).
Läbipaistvat tüüpi on keerulisem, tuleb kohe õiget värvi kasutada.
Krunt küll vähesel määral kaitseb kuid ebapiisavalt, ei soovita krunditud lauale lootma jääda, et kestab meie sügis-talve kevade üle.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ise teeks esimese kihi põhivärvi veel sel aastal kui ilmad kannatavad, midagi ikka kaitseb. Olen käinud värvimas tehases eelvärvitud laudadega fassaadi ja nüüd, 7 aastat hiljem sinna sattudes, polnud mingeid värvi koorumise märke mitte ühestki ilmakaarest.
Kui kavatsed kasutada Vivacolor`i või Tikkurila tooteid, siis abi saad sealt http://www.vivacolor.ee/?op=body&id=3
Urmas
Kui kavatsed kasutada Vivacolor`i või Tikkurila tooteid, siis abi saad sealt http://www.vivacolor.ee/?op=body&id=3
Urmas
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit