Ahi - paraleellõõrid

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: Ahi - paraleellõõrid

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

stupiduser kirjutas: Ma arvan, et suitsugaasil on suhteliselt ükskõik lõõride soojuslikest võimsustest ja erinevatest lõõride soojusenergia neelamistest. Sutsugaas liigub sealt, kust tal lihtsam liikuda on. Liikuda peaks olema kergem kuumemast tõusvast lõõrist. Ja mida kuumemaks see läheb seda kergem sealt liikuda on võrreldes teistega.

Arvan ma...
Loogiline. Samas on rootslased oma traditsioonilise lõõristikuga ahjud saanud üle saja aasta mõlemast küljest soojaks.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

kaminahi kirjutas:
stupiduser kirjutas:
Et siis point selles, et kuna kaminahjust läheb 200+ kraadi korstnasse siis peaks olema kaminahju puhul ka algtemperatuur kõrgem?
Jutul on puhtmatemaatilisest aspektist iva sees.

Mis see Sveitsi õpik siia puutub?
No ei ole vahet kas kaminahjust, moodulahjust või pottahjust.
Sveitsi õpiku iva on selle mahukus :)
Ei mäleta mitmesajandal lehel on seal kirjas koldetemperatuur 800-1000 C
Saastevabaks põlemistemperatuuriks loetakse 880 C
Teistest ahjudest peale kaminahju ei lähe korstnasse ülearu kõrge temperatuuriga suitsugaas :roll:

Lenini Kogutud Teosed olid kah mahukad ja polnud seal mingit iva.

Sveitslased on vabad inimesed vabal maal ja võivad vabalt kirja panna igasuguseid asju ning lugeda saastevabaks põlemistemperatuuriks 880 C.

Sina oled Euroopa Liidu liikmesmaa kodanik ja Sinule on kõrgemalt poolt lahkesti lubatud ehitada koldeid, milles on temperatuur 700.
Punkt!
:P
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

kaminahi kirjutas:
stupiduser kirjutas: Ma arvan, et suitsugaasil on suhteliselt ükskõik lõõride soojuslikest võimsustest ja erinevatest lõõride soojusenergia neelamistest. Sutsugaas liigub sealt, kust tal lihtsam liikuda on. Liikuda peaks olema kergem kuumemast tõusvast lõõrist. Ja mida kuumemaks see läheb seda kergem sealt liikuda on võrreldes teistega.

Arvan ma...
Loogiline. Samas on rootslased oma traditsioonilise lõõristikuga ahjud saanud üle saja aasta mõlemast küljest soojaks.
Millist "traditsioonilist rootsi lõõristikku" Sa silmas pead?
Algaja hobipottsepp
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

stupiduser kirjutas:
kaminahi kirjutas:

Arvan ma...
Seda, mis Rootsis üle saja aasta traditsiooniline on.

PS 880 C ei ole Sveitsi kogutud teostest.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

kaminahi kirjutas:
stupiduser kirjutas:
kaminahi kirjutas:

Arvan ma...
Seda, mis Rootsis üle saja aasta traditsiooniline on.

PS 880 C ei ole Sveitsi kogutud teostest.

Kirjelda seda üle saja aasta Rootsis traditsiooniks olnud lõõristikku, palun

PS kui see 880 C peaks olema pärit Ameerika Ühendriikidest, siis pean mainima, et ka nemad ei ole veel Euroopa Liidu liikmed. Ja vaevalt, et neid Euroopa Liitu võetakse... :D
Viimati muutis stupiduser, 05 Sept 2012, 23:37, muudetud 1 kord kokku.
Algaja hobipottsepp
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

stupiduser kirjutas:

Kirjelda seda saja üle saja aasta Rootsis traditsiooniks olnud lõõristikku, palun

PS kui see 880 C peaks olema pärit Ameerika Ühendriikidest, siis pean mainima, et ka nemad ei ole veel Euroopa Liidu liikmed. Ja vaevalt, et neid Euroopa Liitu võetakse... :D
Olen juba selles teemas seda kirjeldanud viewtopic.php?f=1&t=36359&start=25#p200538 ja mulle ei ole mõistetav sinu teravmeelitsemine teemal mida sa ei valda selleks sugugi piisavalt.

NB http://mha-net.org/html/members.htm
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

kaminahi kirjutas:
stupiduser kirjutas:

Kirjelda seda saja üle saja aasta Rootsis traditsiooniks olnud lõõristikku, palun

Olen juba selles teemas seda kirjeldanud viewtopic.php?f=1&t=36359&start=25#p200538 ja mulle ei ole mõistetav sinu teravmeelitsemine teemal mida sa ei valda selleks sugugi piisavalt.
Kumb neist lõõristikest siis see üle saja aasta Rootsis traditsiooniks olnud lõõristik on?

PS seal postis Sa polnud sõnakesegagi märkinud, et neil lõõristikel Rootsiga mingi side on. Peale Edda Pauksoni loevad foorumit ka tavalised inimesed.

PPS mina ei püüagi teravmeelitseda, ma vaid küsin, et teemast aimu saada :wave:
Algaja hobipottsepp
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

stupiduser kirjutas:Mis rõhukadu?
Seda nimetatakse rõhukaoks. See tekib üsna mitmes kohas ahjus ja kiire vool
on ainult üks tekkepõhjustest. Aga kui ei meeldi, võib ka kineetilisest ja potentsiaalsest energiast rääkida :scratch: .
stupiduser kirjutas:
Imelik kirjutas:Mida suuremaks läheb temperatuuride vahe, seda erinevamaks lähevad nende soojuslikud võimsused (ehk soojem lõõr neelab vähem kui külmem)?
Ma arvan, et suitsugaasil on suhteliselt ükskõik lõõride soojuslikest võimsustest ja erinevatest lõõride soojusenergia neelamistest. Sutsugaas liigub sealt, kust tal lihtsam liikuda on. Liikuda peaks olema kergem kuumemast tõusvast lõõrist. Ja mida kuumemaks see läheb seda kergem sealt liikuda on võrreldes teistega.
:scratch: Mõtteaineks.... millest see algne lihtsam liikumine tuli?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

stupiduser kirjutas:
kaminahi kirjutas:
stupiduser kirjutas:

Kumb neist lõõristikest siis see üle saja aasta Rootsis traditsiooniks olnud lõõristik on?

PS seal postis Sa polnud sõnakesegagi märkinud, et neil lõõristikel Rootsiga mingi side on. Peale Edda Pauksoni loevad foorumit ka tavalised inimesed.

PPS mina ei püüagi teravmeelitseda, ma vaid küsin, et teemast aimu saada :wave:
See pumbast pritsimise jutt oli ka aimu saamiseks :wave: Vaata mina ei tulnud selle pealegi, et sa selliseid asju nagu ei teagi, mida küsid. tegele kodutööga http://www.stockholmslansmuseum.se/fakt ... struktion/
:wave:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

kaminahi kirjutas:
See pumbast pritsimise jutt oli ka aimu saamiseks :wave: Vaata mina ei tulnud selle pealegi, et sa selliseid asju nagu ei teagi, mida küsid. tegele kodutööga http://www.stockholmslansmuseum.se/fakt ... struktion/
:wave:
Mina olen paar viimast aastat elanud õndsas teadmises, et rootsi kaminahi on samasugune nagu soome kaminahi, ainult et laskuvad lõõrid on vaheseintega mitmeks lõõriks jagatud. :oops:

Neid lingis toodud tõusvaid lõõre ma küll paralleelsetena ei vaatleks.
Nende takistus on oluliselt väiksem kui neile eelnevate laskuvate lõõride oma ja see suitsugaasi jagunemine lõõride vahel reguleeritakse laskuvate lõõride poolt ära ja seega lähevad mõlemad küljed loomulikult sama soojaks. :good:

PS mis pumbast pritsimine?
Algaja hobipottsepp
teadja
külaline

Lugemata postitus Postitas teadja »

kaminahi kirjutas:Keskel ettepoole suunatud tõusev lõõr, siis mõlemas küljes ahju esimestes nurkades identsed, paralleelselt laskuvad lõõrid ja nende taga, tagumistes nurkades identsed paralleelselt tõusvad lõõrid mis suunduvad keskele kokku ja sealt korstnasse.
Ahi on olnud talve läbi ehituse viimistlustöödel põhikütteks ja suvel ei teinud peremees saladust oma rahulolust ei Unibuildi koldest ega rängasti lagunenud ahju restaureerimise kvaliteedist. Ise oleks mõne asja tahtnud paremaks saada.
Kutsuti külla, alati kui peaks sinna sattuma. Kindlasti kasutan seda küllakutset ja meeleldi.

Pilt

Peremees oli nooruses 100m jookja ja jooksis 10,9 :thumbsup:

10,9 ja nooruses,igati ilus aeg.Sama ahjuga,väljanägemine igati tipp,topp.
Mina aga omaette päris ootusärevuses,ei tea kui laiaks see mees selle ahju löpuks
ajab.Kui ta neid laskuvaid nyyd jagama hakkab,siis oma ruumala tahavad nad
ikkagi saada,sama töusvatega!Siis peaks nad ju korstna suunas ka kitsenema.Samas
Mängureeglid ju nöuavad iga laskuva ja töusva lööri pöhja puhastusluuki.Ja kust
see superkolle löpuks selle lisapölemisöhu saab.Palju unetuid öid tulemas,aga
eks sa möne vanameistri jutul ole vist ikka käinud,potid ju ikkagi!Annab ehk
lööristiku puhul kah nöu!Edu igaljuhul!
Samas majas ühest toast teise renoveeritud rohelisel ahjul sai üks tõusev kesklõõr, kaks parallelselt langevat lõõri, mis ahjuukse ülaosas olid ühenduses ja üks tagumises nurgas tõusev lõõr korstnasse. Ahi samuti olnud kasutuses ühe talve, põhiküttena.

Pilt
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Jeerum küll. Krooniline lohakus ja hoolimatus kaasfoorumlaste vastu. :banghead:
Kas tõesti on nii raske mõista kuidas korrektselt tsiteerida ja vastata?
teadja
külaline

rokikas kirjutas:Jeerum küll. Krooniline lohakus ja hoolimatus kaasfoorumlaste vastu. :banghead:
Kas tõesti on nii raske mõista kuidas korrektselt tsiteerida ja vastata?
Härra rokikas,sa ju tead,kui väga ma sind kui speysialisti,austan,aga kahjuks olen vöimetu oma puuduliku
arvutikastusoskuse töttu lahutama juttu pildist.Minu arvuti andis just sellise tsiteeringu.Kas solvusid nii
väga,et spetsialisti hinnang minu kommentaarile jäi seekord andmata.Kahju!
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

teadja kirjutas:lahutama juttu pildist.Minu arvuti andis just sellise tsiteeringu.
Tsiteering algab
tsiteeritava nimi kirjutas: ja lõppeb
. Peale seda kirjuta oma sõnum. Või kui tahad keset tsiteeringut seda teha siis tee seda palun teist värvi tekstina (Fondi värv).
teadja
külaline

rokikas kirjutas:
teadja kirjutas:lahutama juttu pildist.Minu arvuti andis just sellise tsiteeringu.
Tsiteering algab
. Peale seda kirjuta oma sõnum. Või kui tahad keset tsiteeringut seda teha siis tee seda palun teist värvi tekstina (Fondi värv).
Ja mina mötlesin,et teile meeldivad ilusad pildid![/quote][/quote][/quote]
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

teadja kirjutas:
rokikas kirjutas:
Tsiteering algab
Ja mina mötlesin,et teile meeldivad ilusad pildid!
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

Äkki lõpetaksid siin jauramise ära? Oled kõigile tüütuseni näidanud, et oled kivipea ja seda pidevalt korrutadades sa targemaks ei saa. Abikäena pakutud õpetused tallad sama lollakalt maha ja arvad, et oled sedasi hirmus autoriteet. :blush:
Mis töö see küll on, mille eest soomlased sulle maksavad :shock: Kindlasti ei saa see olla midagi, mis nõuab mõistust. Selle oled selgeks teinud kõigile.
------------------
www.ehituspenskarid.com
teadja
külaline

Kas ahju lööristiku,ahju laiuse,ahju välismyyritise paksuse muutumisest korstna suunas,kolde lisapölemisöhu
kanalitest,puhastusluukidest mida foorumikylastaja ei näe,polegi midagi öelda?Vöi ytlesid spordimehest
ahjuperemehele,et kui vaja puhastada,hakkame lammutama.Nyyd see,mida mina teen vöi ei tee,on minu valik.
Ära hoogu mine!Kuhu su plogi jäi,laia seal!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

teadja kirjutas:Nyyd see,mida mina teen vöi ei tee,on minu valik.

Tee ja vali mida tahad aga ära valeta :banghead:
------------------
www.ehituspenskarid.com
teadja
külaline

kaminahi kirjutas:

Kui sa väidad lugejale,et ma valetan,siis sa peaks seda rahvale kuidagi ka töestama!Ja proovi vähem isiklikuks
muutuda.Lugejad ootavad pigem vastuseid sinu ilusa ahju kohta!Tahaks tellida,aga näe ainult ilus pilt!Nii,
et kui ametimees,siis ka ametimehe jutt!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

teadja kirjutas:
kaminahi kirjutas:

Kui sa väidad lugejale,et ma valetan,siis sa peaks seda rahvale kuidagi ka töestama!Ja proovi vähem isiklikuks
muutuda.Lugejad ootavad pigem vastuseid sinu ilusa ahju kohta!Tahaks tellida,aga näe ainult ilus pilt!Nii,
et kui ametimees,siis ka ametimehe jutt!
Loe eesel läbi, mis jutt oli ja ära sa kurat mind küll enam tüüta. Karju ja kisa ja nea, ikka oled õhk. Nagu oled seda teistele foorumlastele.
------------------
www.ehituspenskarid.com
anski
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 60 korda
On tänatud: 52 korda

Lugemata postitus Postitas anski »

stupiduser kirjutas:
Mina olen paar viimast aastat elanud õndsas teadmises, et rootsi kaminahi on samasugune nagu soome kaminahi, ainult et laskuvad lõõrid on vaheseintega mitmeks lõõriks jagatud. :oops:

Tere!

Noh ei tahaks targutada aga polegi tegelikult kui vanem ja uuem "Rootsi kaminahi". Vanemad need erinevad mitme-lõõrilised (Cronstedts/ Wrede 1775a.) ahid, mis kõige paremaks osutuks see 5-lõõrine mudel ja uuem vastuvoolu-ahi (Wiman 1878a.), mille põhimõte siis veel täna päevani pottsepanduses kasutuses.

Selle pärast ahides ei mainimisväärset põhimõttelisi muutusi pole. "Meie sajand" on pottsepanduse toonud ainult tehases toodetud küttekolded, millega ahide arendus on hoopis läinud juba tagasipoole, arvan ma. :)

Siin omast õpikust kirjas, mis edu selle Wimani tüüpi ahiga oli/on võrreldes vanema tüüpiga:

Pilt
ehk lühidalt:
- eraldi olevad konstruktsioonid
- alaühendus
- soojuse siirdumise tasadus ja tõhusus

Üks Cronstedts/ Wrede 1775a. arendatud mudel:
Pilt
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kiitoksed anskile kes talutab meid nende Rootsi ahjude sünni juurde.

Kes ei mäleta minevikku, elab tulevikuta.

Mitte ei meenu, kes nii arvas :blush:

Igale sünnile järgneb areng.

Üks tänapäevane mudel tänapäevases e-esitusvõimaluses.

http://mha-net.org/docs/v8n2/wildac10b.htm
------------------
www.ehituspenskarid.com
teadja
külaline

Tore kuulata,kui hakatakse lugu pidama ahjunduse minevikust!Ja mitte ainult minevikust lugupidamine ei too arenguid,vaid ka mineviku vigadedest öppimine.Ahju hooldus on tähtis,sellepärast pole ju vaja ahju löhkuma
hakata.Tahmaluugid paikka ja asi ants.Seegi öige,et iga synd toob kaasa arengu,juhul,kui maimuke ei synni
surnuna.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Mida teadjad arvavad, aga nendest lõõridest?? http://www.kodusoe.ee/foorum/viewtopic.php?f=6&t=14515
Tegemist ei ole paraleerllõõridega, aga tõsine asi seegi seal...
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Rootslaste ja rootsi tüüpi ahjudega on järg sealmaal, et meie produktiivne esindaja, Motamees, sõitis oma majaga Rootsi, ahjusi-pliitisi ehitama. See peaks tähendama seda, et saame teada tõe meile lähedasest allikast. Oodata tuleb väidetavalt üks kuu, sest sealmaal olla IT-ga lahja. Varume kannatust ja loodame kolleegile parimat.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Vasta