Natuke siis kollete kasutaja poolt ka paar mõtet, mille kohta professionaalid on siin piike murdnud.
1. Puude paigutus pliid all või kõrval ei ole seotud pottsepandusega - konkreetselt meie puhul (praeguses elukohas) hoiame pliid all tuhapotti ja roopa (maitse asi, eksole?

2. Küttesüsteem on tervik alates koldest ja lõpetades korstnapitsiga. Kui rääkida arvutustest, siis minu lihtsameelse inimese mõte on see, et arvutusi võiks alustada ka korstnast, st kui sealt peavad väljuma üle 100 kraadi küttegaasid, siis ülejäänud süsteem ei tohiks sellest johtuvalt koldest väljuvat tempi liialt jahutada.
Kui nüüd mõelda sellele, et milline temp koldes on kestvalt ja kuna selle üle ei ole siin foorumis eriti diskuteeritud, siis julgeksin siin natuke selle üle mõtiskleda. Minu mõte on see, et me ei suuda kunagi hoida koldes )eriti pliidikoldes) ühesugust tempi - selleks on liiga palju faktoreid, mida ei ole mõistlik piinliku mõõtmisega järgida või ei saa, kõige olulisem on küttepuu kütte väärtus, kas pliidi all on kased, haavad, pilpad jämedamad puud, niiskemad kuivemad, teine oluline faktor on aeg, millal pliidile puid juurde pannakse, kui palju pannakse, kui palju on tahma ja pigi lõõrides jne jne. Seega kui ma kasutajana ei suuda tagada kestvat ühesugust tempi koldes (nagu saaks automaatküttekateldes), siis ei ole ju erilist pointi teha ülitäpseid arvestusi lõõride, õhukanalite jne osas. Ehk piisaks ka rusikareeglitest?, et lõõrid lähevad korstna poole väiksemaks jms? Sest millegipärast ma usun, et kui teha kaks täpselt ühesugust pliiti + soojamüür+korsten, siis ikkagi on kaks erinevalt käituvat pliiti, ainuüksi kasutajate erinevatest kütmisharjumustest. Kindlasti saab täpsete valemitega väga hästi toimiva pliidi nagu ka kogemuste põhjal valmistatavaga - täpselt nagu perenaised koogi küpsetamisel, mõnel on reptsept ees ja teisel ei ole, aga hääd on ühtemoodi!

Ja lõpeks on pliid primaarne otstarve tõesti söögi valmistamine. Peaasi, et sisse ei aja ja ära ei lagune, mis teil kõigil kindlasti ka õnnestub. Kas ei ole nii härrased?
Rohkem sallivust seltsimehed - igatahes!

Minu pliidiraami mõõt on 75,5*112,5, pliidiraud 53*90, praeahi 50*35,5*23,5 ; uks (sisemõõt 25,7*39,3)(välismõõt 30,6*42,8);tahmarest 25*33,7.
Lugupidamisega