Miks värv koorub?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Tahaks_teada
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Miks värv koorub?

Lugemata postitus Postitas Tahaks_teada »

Tere!
Paluksin teadjamate abi.
Kuiva ruumi seinad on pahteldatud viimistluspahtliga Weber LR+, krunditud 1x kruntvärviga Vivacolor Primer 1 ning värvitud 2x Vivacolor Interior-iga. Nüüd on aga nii, et seoses mööbli tõstmisega on paaris kohas seina sisse auk toksatud ning augu servast võib värvist sisuliselt kinni võtta ja selle pahtli pealt (või koos õhukese pahtlikihiga) maha koorida. Muidu ülejäänud seinalt midagi kusagilt ei kooru, aga just selliste kahjustatud kohtade servast on näha, et värvikiht on nagu...ütleme...kummikiht, mis imehästi pahtli pealt eraldub. Ei oska niimoodi neid auke kuidagi parandada ka.
Kas selline koorumine ongi normaalne või peaks kruntvärv+põhivärv ikka kuidagi pahtli külge nakkunud olema. Ja kas ongi normaalne, et korraks tooliga vastu seina toksates tuleb seina sisse auk?
Tänan vastajaid.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Re: Miks värv koorub?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kas sul olid enne kruntimist järnevad nõuded täidetud?
- Puhasta pind tolmust ja mustusest. Pahtelda ebatasasused sobiva pahtliga Vivacolor sarjast, lihvi ja eemalda lihvimistolm.
- Värvitav pind peab olema puhas ja kuiv, õhutemperatuur +5C kuni +28C, suhteline õhuniiskus alla 80%. Värvimise ajal väldi tuuletõmbust ja kõrget temperatuuri (üle 28C).

Allikas http://www.vivacolor.ee/?op=body&id=482&cid=557&cgid=
Pole kunagi sellest pahtlist LR+ midagi erilist arvanud ega hakka arvamagi. Väga vabalt võivad pahtli omadusi mõjutada hoiutingimused etapil tehasest lõpptarbijani. Oled kindel, et selles etapis on kõik need tingimused täidetud. Vaadates mitmes suuremas ehituspoe ketis, kus neid pahtleid ladustatakse (plekkangaar), siis mina küll ei kindel ladustamistingimuste täitmises.
Hoiustamine Kuivas kohas.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Värvimistingimused olid õiged (v.a. kasutatav pahtel): pahlitolm eemaldatud, õhutemperatuur sobiv, tuuletõmbust polnud. Ainult õhuniiskust ma kuidagi ise hinnata ei oska, aga kuna ruumides elu käis, oli tõenäoliselt ka õhuniiskusega kõik soovituste piires).
Nägin, Urmas, üht Teie varasemat postitust, kus viitate LR+ pahtli pudedusele ning sellele, et see pahtel pole just Teie eelistus. Ja et pahtel peab olema kvaliteetne. Selge see.
Siit tekkis mul nüüd hoopis järgmine küsimus, nimelt küsimus pahtli ja kruntvärvi omavahelise sobivuse kohta - kõnealuse "kooruva" värviga ruumi kõrval on ruum, mis hetkel pahteldatud valmispahtliga "Maxi Pro light". Soov oli algselt ka see üle värvida Vivacolor 1 Primer-iga ning Vivacolor Interior-iga. Teie viidatud Vivacolori lehel on soovitus, et pahteldatakse Vivacolori tootega (arvasin, et selline ühilduvuse nõue tuleneb lihtsalt tootja trikist a la osta sama firma seinakarkass ja hiljem tapeet ka, et kõik omavahel hästi sobiks). Ehk siis vastupidi - mis kruntvärviga peaks seda Maxi Pro Light-i üle värvima, et pärast jälle värvi koorumist karta poleks? Värvimisaegsed sobivad keskkonnatingimused proovime muidugi taas tagada. Või on see Maxi Pro Light juba iseenesest LR+ pahtlist peajagu üle? Vivacolor 1 Primer peaks ka igati hea kruntvärv olema.
Tänuga,
Tahaks_teada
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Olen selle Sadolini Maxi Pro-ga mingi väikese sutsaka teinud, peale määrimine tundus kerge ja peaks kõlbama küll.
Nagu olen varasemates postitustes kirjutanud, et nende kuivsegude solberdamisega ei saavuta sa reeglina ühtlast pahtli kvaliteeti- kord läheb suts vett rohkem, kord suts kuivsegu rohkem.
Minu praktikas on olnud kas vuugipahtli või peenpahtli või krundi või põhivärvi konflikti ehk kipspindadel jäid vuugid hoopis läikivamad võrreldes suure pinnaga.
Urmas
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Võib -olla põhjus selles?
weberLR+
Kuivamisaeg: katmiskuiv 1-2 ööpäeva kihipakusest, temperaturist ja ventilatsioonist sõltuvalt
Vasta