Põrandakütte õhutamine

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline
külaline

Re: Põrandakütte õhutamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

pikk88 kirjutas: Tarbevee boilereid on reeglina nii horisontaalseid kui vertikaalseid. Torude väljumise/sisenemise kohad ei ole minuteada euronõuetega reguleeritud ja neid on olemas igasuguseid. Seda peaks teadma iga inimene, kes mõnes suuremas sanitaartehnika poes natuke rohkem ringi on vaadanud. Millest sa järeldad, et projekteerija ja ehitaja ei tea asjast mitte midagi??? .
Kui sul on horisontaalne boiler ja ka selle horisontaalasendisse viskad, siis peaks sealt õhk isegi välja tulema. Ise sa rääkisid ja külvasid siin segadust boileri täitmisega ja siis külili lükkamisega ning lae alla tõstmisega. :confused:
Mitte ükski enesest lugupidav ehitaja ei hakkaks taolist jama kokku keerama. Nagu siin üks eelkõneleja ütles, lase teha või osta elektrikatel, millele saad andurid termostaadid, õhutused, tühjendused jm vajalikud kellad-viled juurde kruttida.
Projekteerija pädevuse kohta ei oska ma midagi öelda, selle järelduse/väite tegid sa ise. Kui ma oleks ehitaja ja märkaksin projektis väga kahtlaseid ja vääraid lahendusi, ei julgeks ma küll seda projekti ellu viia. Eriti nagu sa väidad, et projekti koostaja oligi mingi 'kogemata' jahupea. Seda enam, kontrolliks ma üle kõik pumbad, läbimõõdud, ventiilid jm vajaliku. Pärast saab peksa ikkagi ehitaja.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 46 korda
On tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Kuna asi pole minu välja mõteldud siis ei saa mina mitte millegi eest peksa. Mina teen lihtsalt nii nagu kuningas tahab. See, et ta ise hiljem seisab lõhkise küna ees, on juba tema probleem. Mingit elektrikatelt mina sinna küll ostma ei hakka, kuna pole minu elamine ja minu sõna pole selles osas ka kuidagi maksev, otsustajaks on pealik isiklikult. Samuti vastutajaks, sest kui teiste inimeste soovitusi kuulda ei võeta vaid aetakse oma joru siis ei saa ju keegi teine selle eest vastutada.
Kui mina oleks sellele inimesele ära öelnud, siis ega sellepärast poleks asi seisma jäänud sest oleks tulnud järgmine inimene, kellel rahanälg piisavalt suur. Seda, et projekt on vigane, on inimesele korduvalt näidatud. Tulemus on null ja see pole ka hetkel teemaks. Kui sa ei ole suuteline asja mõttega lugema vaid korjad teemast üles ühe fraasi, et selle ümber tühja juttu ajada siis võiksid üldse vait olla. Mulle ei ole tarvis seda, et teema oleks pidevalt arutluse all ja foorumis esimene, vaid oleks vaja mõistlikku vastust küsimustele, kuidas see jama siis mõistilikult tööle panna? See tähendab, et nii mõistlikult, kui võimalik olemasolevate asjadega. Boileri margi võin õhtuks järele vaadata, pumba tüübi samuti, kui see nii hädavajalik peaks olema. Projektist pilti teha, või veel hullem see sisse skanneerida, keelati kapitaalselt ära.
Torutööd Tartus 56 932 898
Külaline
külaline

See, et ehitatav süsteem lonkab mitut jalga oled sina, kui ehitaja juba aru saanud. Nagu ma ütlesin, et enesest lugupidav ehitaja ei hakkaks sellist lahendust valmis ehitamagi. Las tuleb ja teeb keegi teine siis. Nii lihtne see ongi.
P.S. Sinu teema alguse küsimusele vastasin kohe esimeses postituses. Edasi hakkasid juba igasugu veidrused sisse tulema - a'la:
"Automaat õhuti peale vaevalt, et need inimesed hakkavad raha "raiskama" kui vähegi mõni teine võimalus olemas on..."
"et täita boiler enne seina panekut ära ja alles siis õiget pidi keerata ning seina panna, kuid mingit 130 kilost jurakat annab kahe meetri kõrgusele venitada..."
"kui vett on kokku ringis 140 liitri ligi siis ei jahtu asi ehk nii kiiresti maha.."
ja nii edasi
eriti mulle meeldis:
"lööks ka paisupaagi vett täis ja vasturõhu pumpaks sinna alles hiljem sisse, siis peaks ju süsteemi vett oma 12 liitri jagu juurde tulema ja selle võrra ka 12 liitrit õhku välja pressima boilerist?"
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:Ilmselt samast "objektist" jutt viewtopic.php?f=17&t=36184 ?
40 C "triibud laminaadil" :blink:
See boilerist õhu välja saamise mure on .... :doh: . Kuidas ta "tavalise tarbeveeboilerina" paigaldades välja saadakse? Ikka kraanist tuleb kõik mis tulema peab.
Rokikas, siin vahe selles, et tavalisele tarbeveeboilerile tuleb ju pidevalt vett peale, kuid siin tegu suletud süsteemiga.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

motamees kirjutas:Ahhaa, sooja vee boileril läheb väljuv toru lae alla. Sealtkaudu lükatakse õhk ka välja. Hädapärast sobib siis 3 versioon. :scratch: Arvan ma...
Miks on pump kuuma vee osa peal? Kuidas väldite liiga kuuma vee sattumist põrandakontuuri? Miks üldse peab olema nii suur boiler?
Boiler võib olla sama suur, kui hadapärast küttekehade mahutamiseks vajalik.
Vaata ka seda teemat.
viewtopic.php?f=9&t=26034&p=180678#p180678
Krt suure arutelu käigus ei pannud seda postitust tähelegi. Tänud selle lingi eest, tarkust tuli vist juurde küll :)
Külaline
külaline

pikk88 kirjutas:... Mulle ei ole tarvis seda, et teema oleks pidevalt arutluse all ja foorumis esimene, vaid oleks vaja mõistlikku vastust küsimustele, kuidas see jama siis mõistilikult tööle panna? See tähendab, et nii mõistlikult, kui võimalik olemasolevate asjadega...
Minu arvates on sulle juba piisavalt palju mõistlikult seletatud, et asi on jama, aga sa ajad sama joru edasi nagu su "kuningas- pealik". No kui ei hakka vigane asi tööle, siis ta ei hakka ja pole mõtet punnitada.
pikk88 kirjutas:...Kui mina oleks sellele inimesele ära öelnud, siis ega sellepärast poleks asi seisma jäänud sest oleks tulnud järgmine inimene, kellel rahanälg piisavalt suur...
Ega sinulgi vist seda mammonat eriti priisata pole, et pead mingi juraga tegelema.
Urmas
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma arvan, et minu jaoks võib teema lõpetatuks lugeda, olen oma probleemile lahenduse leidnud, tänud ka neile, kes viitsisid infot jagada :)
Vasta