Tere
Mõned küsimused põranda ehitamise ja soojustamise kohta. Soov oleks valada betoonist põrand ja see soojustada ca 20 cm penoga. Kas nii võib , et esialgu täidaks sokliosa( liiv või kild?) ja siis paneks 20 cm peno ja selle peale valaks betooni. Majaseinad tuleks puitkarkass villaga. Põrand koos soojustusega jääks siis täielikult soojustatud seinte vahele ja ainukesed külmasillad oleks puitkarkassi postid. Kuna sokliosa kõrgus tuleb maapinnast 55 cm, siis tekkis küsimus, kas selle täitmine killu vms tekitab külgsurvet , mida oleks tarvis sokliosa armeerimisel arvestada? Ja üleüldiselt kas nii on õige soojustada.
betoonpõranda ehitamine ja soojustamine
põrandad, põrandatööd
-
- külaline
-
- külaline
Re: betoonpõranda ehitamine ja soojustamine
Lugemata postitus Postitas 205d »
Lugesin siin vastavaid teemasid ja sain aru, et ülevalt allapoole on õige järjestus: betoon, peno 20 cm, hüdroisolatsioon , betoonplaat( toetub vundamendile). Kas see osa , mis jääb maapinnast betoonplaadini , oleks mõistlik ära täita killu vms, või võib rahulikult jätta selle tühjaks? Ja kas oleks mõistlik vundamendi ja betoonplaadi vahele ka veel omakorda hydro panna? Tänud vastajaile.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Alumine betoonplaat peab olema kandev. Mõistlik oleks paigaldada paneelid. Siis ei pea alust täitma ega tihendama. Hüdro on siis kasulik, alumise plaadi ääre alla, kui alumine betoonplaat jääb sokli pinna taha. Ei anna siis sealt sokli viimistlusele niiskust.
taastaja
taastaja
-
- külaline
Kuidas oleks mõistlik teha laudaruumi põrand, kas samuti alumine betoonplaat kandev või pinnasele toetuv.Mõõtmed on 4.5 x5 m. Elama peaks seal hakkama idee järgi siga ja lehm.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas t800 »
Põrand koos soojustusega jääks siis täielikult soojustatud seinte vahele ja ainukesed külmasillad oleks puitkarkassi postid.
Mismoodi need prussid külmasillad on?
Ma soovitan projekteerija palgata,tuleb odavam kui selline aretamine

-
- külaline
Ma leidsin siit foorumist juba õige lahenduse üles ja see on ka selles teemas minu teises postituses välja toodud. Nüüd on küsimus laudaruumi põrandas, kuidas see oleks mõistlik teha. Kui sind huvitab, siis loomapidamishoone projekt on olemas A. Veski 69 a raamatus lk 406, kahjuks seal päris peensustesse ei ole laskutud. Ma lihtsalt küsin siit foorumist nõu, kuidas mõnda asja oleks targem teha.t800 kirjutas:Põrand koos soojustusega jääks siis täielikult soojustatud seinte vahele ja ainukesed külmasillad oleks puitkarkassi postid.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Eks pärast Veskit püüti ikka ka teha sigalates soojemaid põrandaid...paraku on sisekliima ja elusolendite käitumine elamus ja laudas mõnevõrra erinev. Kui see laut ei tule nüüd mitmekordne(ntx Olustvere) siis vaevalt kandev betoonplaat vajalik.
Külmasildadega sõrestik ka kiiresti kõdunev nähtus laudas....
taastaja
Külmasildadega sõrestik ka kiiresti kõdunev nähtus laudas....
taastaja
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit