eesti energia kaabel ja alajaam

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
ette murelik
külaline

eesti energia kaabel ja alajaam

Lugemata postitus Postitas ette murelik »

EE soovib minu suvilakrundile panna 50m 10kv maakaablit ja alajaama. Olgu kohe öeldud, et see pole EE-l ainuke variant( siis peaks nõustuma).
On 3 püsielanikest naabrit (neist üks uus liituja) kelle tõttu see ehitis üldse aset leiab. Neil on ka kõvasti suuremad krundid ja tarbimine.
Saadeti lepingutingimused mis kohe alguses murelikuks tegid. Tundub, et ainult päris suured kohustused minu poolt ja ei mingit kompensatsiooni EE poolt...;)
No jah, mingid naeruväärsed sendid renditasu aastas... Mulle jääks alles vana õhuliin mis tuleb hoopis teiselt poolt.
Lisaks uurisin netist inimeste kogemusi samal teemal. Ainult jama:) Pidi olema ehituskeeld mingid meetrid kaablist, kui midagi juhtub peab tõestama, et sa pole süüdi jne.
Kas on kellelgi sarnast kogemust??? Oleksin ülitänulik!!
Ksuuk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: eesti energia kaabel ja alajaam

Lugemata postitus Postitas Ksuuk »

Ütle heaga ei, sest sellega kaasnevad vaid jamad.

Samas võivad nad vist sundvõõrandada, kui muudmoodi ei saa. Kui oled suur elektritarbija, siis võid taotleda ka kõrgepinge ostmist, paned enda krundile alajaama ja tarbid ise ja müüd teistele ka.
Kerstikadi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Kerstikadi »

Olen selles külas väga väga väike tarbija.Liin minuni on teiseltpoolt olemas See panigi mõtlema et miks need põhitarbijad ehitist oma maa peale ei taha? Nemad on teisel pool teed, mina üksi eemal. Uuest kapist veetaks elekter teiselepoole teed.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

ette murelik kirjutas:Olgu kohe öeldud, et see pole EE-l ainuke variant( siis peaks nõustuma).
Aga miks sa siis üldse kaalud nõustumist, kui EE-l ka muid variante on?
Kerstikadi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ega vist enam väga ei kaalugi. Ütlen ilmselt ei kuna ise sellest mingit kasu ei saa, pigem lisakohustusi.
Tahtsin lihtsalt teada kas kellelgi on sarnast kogemust ja miks peaks nõustuma või mitte. Lugesin ka kellegi kogemust kui EE oli peale keeldumist nö ähvardama hakanud. See oleks ebameeldiv. Nad on juba teisipäevaks notariaja pannud, et tule ja kirjuta alla. Juba see tundub veits ahistamisena, ei anta mõtlemise ja süvenemise aega.
Ksuuk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Ksuuk »

Loobu. Su krundi väärtus väheneb. Lisaks tahavad nad suvalisel ajal seal tegutseda jne. EE -le teata, et mees ei lubanud, lisaks soovid just sinna kohta tulevikus basseini, maakütte ja imbvälja paigaldada ja pealegi oled Sa ka elektriväljale allergiline:).
Kerstikadi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Aitähh, loobungi. Eks näis mis nad edasi teevad.
PS ma ei ole millelegi allergiline kui see on mõistlik, aus ja vähemalt mitte mulle kahjulik :):)
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas GuidZ »

Anna palun siin ka märku, mis edasi juhtub
Kerstikadi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Anan kindlasti märku kui on huvilisi kes saavad ehk sellest targemaks või misiganes kasu!!!
Mina ise ei ole kindlasti mitte mingi kasu peal väljas aga ennast lüpsta kah ei tahaks lasta :)
Kohtumiseni järgmisel nädalal. :):):)
ala
külaline

Lugemata postitus Postitas ala »

see võib ju olla kapike krundi nurgas olla..keda see segab.. ega see miski kiisa jaam ole aint 10KV ju mai gaad
lase siis omale sealt maakaabel ka vedada ja kota õhuliin, siin ongi sul kasu olemas..kapi sinna panemisel on mingi loogiline põhjendus peale ajude n...se ..uuri ikka järele ja ära teistel elu riku seal

Kerstikadi kirjutas:Anan kindlasti märku kui on huvilisi kes saavad ehk sellest targemaks või misiganes kasu!!!
Mina ise ei ole kindlasti mitte mingi kasu peal väljas aga ennast lüpsta kah ei tahaks lasta :)
Kohtumiseni järgmisel nädalal. :):):)
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Too viimane kipub küll selle naabri moodi olema, kelle pärast kogu triangel toimub.
Kerstikadi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vastuseks ala'le
Selle "kapikese" alla läheks koos kaitsevööndiga 36 rm pluss ca 50 meetrit kaablit koos kaitsevööndiga.
Kokku ligi 100 rm! Seal peaksin mina tagama nendele juurdepääsu. Kui miskit juhtub siis viivitamatult teatama.
Samas aastaringselt ma seal kohal pole. Keelatud on istutada ja langetada puid. Mul seal tegutsevad juba aastaid koprad :)
Lepingus on toredaid punkte mida mitte täites võidaks mulle kahjunõue esitada.
Maakaabel minuni oleks suhteliselt võimatu, kuna maja ja kapikese vahel on soo ja tiik.
Küsisin, et ehk saaks ikka midagi vastu ka, tööstusvoolu näiteks. Mul tuleb majani 3 faasi. Ei saa niisama, ikka maksma peab täie rauaga.
Teiste elu ei riku keeldumisega kohe kuidagi. Need kellel seda liini vaja on elavad teisel pool teed ja omavad suuremaid krunte.
Kui nemad seda oma maa peale ei taha, näitab, et pole ikka üldse nii süütu "kapike".

Täna ütlesin EE-le ära ja juba paar moosivat kõnet ka saanud. Vaatame kas üritavad edasi...;)
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Oled juba aru saanud, mida aitähh eest JAH sulle hiljem põhjustab.
Tean juhtumeid, kus maaomanik on justnimelt mööda oma maad lubades saanud EE-lt tasuta liitumise koos kõigi kuludega kätte. Seda just sellepärast, et kui maaomanik nõuaks lihtsalt raha siis EE asjamees saab raha maksta vaid üle juhatuse ja ega ta Sandori kabineti uks on ka sellise pisiasja jaoks suletud. Kuid liitumisraha väljaehitamise saab otse projektikuludesse kanda, kui vaid need on vastuvõetavad. Ja tean juhtumeid, kus inimesed on saanud "loa" eest 3 faasi kõigi tasudega täitsa tasuta.
Ja kui nad ei taha sentigi anda siis soovita krundi piirist täpselt kaitsevööndi ulatuses naabri kruntide kaudu ringi minna.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kerstikadi kirjutas:...Täna ütlesin EE-le ära ja juba paar moosivat kõnet ka saanud. Vaatame kas üritavad edasi...;)
Kindlat meelt EE-ga kauplemisel!
Olen ühele EE juhtivale tegelasele osutanud teenust ja pean ütlema, et juudi või mulgiga või kelle iganes ihnuskoiga kokkuleppele saada on ikka tunduvalt-tunduvalt lihtsam. :) Sorry juudid ja mulgid, keda võrdluseks panin ja kes te end solvatuna tundsite, aga tegelikult ei mõtle teist halvasti!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kerstikadi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

No nüüd olen saanud oma lõpliku ei ära öeldud.
Nad ikka üritasid ümber rääkida. Polevat mul midagi karta ega ühtegi kohustust.
Lugesin siis lepingust mõned kohad ette, siis ütles, et no on jah aga need ju kõigest seadusest tulenevad kohustused :) Huvitav kas neid siis ei peagi täitma!!??
Teevad teisele poole teed ja asi ants.
Aitäh kõigile kes kaasa elasid!
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Aga miks nad kohe sinna ei võinud teha ? Teab keegi mis uba neil selle krundile ronimisega on ?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Otse ei tea, kuid kõikide seni teada olevatel juhtumitel on olnud ehitaja soov odavamalt ehitada. 1 meetri hind elektriliinil on üsna kallis kui kõik kulud arvesse võtta.
Kerstikadi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Antud juhul ei lähe liin nüüd pikemaks. Maanteelt veetakse ta külani niikuinii ja pole vahet kummal pool teed see kapp on.
Seda ütles projekteerija ise ka pärast.

Aga miks kõigepealt minu maa peale taheti ja mitte sinnapoole kus on põhitarbija ja uus liituja, seda ei oska arvata.
Ühe sealtpoolt naabri tütar töötab EE-s. Võibolla kuidagi sellega seotud? Võibolla mitte....ei tea.

Kirjutan järellooks miks kogu see pull mulle kahtlane tundus,et teema püstitasin:

Augusti esimestel päevadel tuli EE projekteerija. Väga sümpaatne tüüp.
Rääkis, et plaanis on külasse uus liin vedada kuna tarbimine suureneb ja on uus liituja.
Küsis mis ma arvan kui alajaam tuleb tee äärde minu krundile. Jutt oli 4 rm kapist ja ei muud. Ütlesin, et võin küll nõus olla aga tahaks ikka täpsemalt teada. Lubas meilida.
Vähem kui 2 nädala pärast oli postkastis valmis projekt, leping ja notariaeg.
Väga kiire tegutsemine.
Nüüd kui loobusin, öeldi, et mitme kuu töö läheb aia taha. Kõik otsast peale.
Miks siis mitu kuud tagasi minu käest ei küsitud. Tundub, et tehti projekt valmis eeldusel, et küllap ma nõustun. Selline asjaajamine on minu jaoks vale ja ahistav.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kellegi maa peal peab see alajaam ju olema. Järgmiseks saadab see üle tee maaomanik EE puu taha jne.
Uue liituja maa peale tegemine tähendab seda, et ka vanade toited tuleb pikalt ümber vedada? Mitut alajaama ühes kohas pole mõtet pidada..
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Külaline kirjutas:Kellegi maa peal peab see alajaam ju olema. Järgmiseks saadab see üle tee maaomanik EE puu taha jne.
Jah, kellegi maa peal peavad ju need "uued kapid(majakesed" olema, kuid kui neid üritatakse sellise pullis..aga "pähe määrida", siis olgu nad pigemini Uute Tarbijate kruntidel - neil ju asja vastu otsene huvi.

Kui keegi tuleb nutma, et mitu kuud tööd läheb vastu taevast ainult sel põhjusel, et lähteandmeid ei vaevutud korrektselt täpsustama, siis vanarahvas ütleb, et "omad vitsad peksavad" või "loll saab kirikus ka peksa".
Külaline kirjutas:Uue liituja maa peale tegemine tähendab seda, et ka vanade toited tuleb pikalt ümber vedada?
Millest see küsimärk tsitaadi lõpus :scratch: Teemaalgataja kirjutas ju selgelt, et ka tema maale oleks tegemist uue asukohaga, mis tingib olemasolevate kaablite ümbervedamise.
puuluuk
külaline

Lugemata postitus Postitas puuluuk »

Tere!
Ei hakanud uut teemat tegema,loodan,et teema algataja ei pahanda.
Tuli siis ka minule kõne EE-lt,et sooviksime ehitada alajaama teie krundile.
Liinid jooksevad üle minu krundi teistele naabritele,ja nüüd oleks vaja siis alajaama ka ehitada.Ühel tarbijal vaja voolu juurde.
Pakuti 300euri ja leping 50 aasta peale.
Keeldusin.
Pakkusin välja,et ma rendin teile maad,seda ei soovitud.
Kuu aega läks mööda ja juba helistasid uuesti ja öeldi,et uus tarbija pakub oma taskust 1000 euri.
Kuidagi väga huvitavalt käib see asi,pole näinud lepingu tingimusi ja summa kasvab.
Kellegil veel on kogemusi selle alajaama värgiga?Kas pole võimalik seda alajaama tema enda krundile ehitada?
Igasugune info oleks abiks.
Energeetik
külaline

Lugemata postitus Postitas Energeetik »

Ühe asja te siiski unustate. EE (antud juhul siiski Elektrilevi) huvi ei ole võrku laiendada. Nende huvi on optimaalselt võrku ülal pidada ja uued liitumised on neil tavaliselt üsna kulukad. Seega igasugune liitumiste torpeteerimine on karuteene neile tarbijatele, kellede jaoks neid liin ehitatakse. Ühesõnaga, soovin samuti keeldujatele kindlat meelt, sest see kõik tuleb kahjuks teistele samasugustele tarbijatele.
Tean seda, sest olen olnud sarnases olukorras seoses amperaaži juurdeostuga, mida üks naabritest surmani oleks pidurdanud, kui poleks EE abiga teine lahendus tulnud.
Vasta