Kuidas saab munakivi seina teha?
-
- külaline
Kuidas saab munakivi seina teha?
Lugemata postitus Postitas Kajakas55 »
Re: Kuidas saab munakivi seina teha?
Lugemata postitus Postitas saarlane »
Kui sileda seina peale teha siis võid käega ise voolida need ´´mügarikud´´ ja hiljem näiteks lubikorhviga üle teha seina.
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Mis materjalist köögi sein on?Kajakas55 kirjutas:...Köögis siis vaba 1 kiviseina jupp...
Tel 5o9279o
-
- külaline
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
- P3150080.JPG (65.28 KiB) Vaadatud 3605 korda

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas t800 »

nats taheneda ja siis silud sellesama kindaga siledaks,aeg ajalt vette kastes,muidu kleepub nagu tatt kinda külge (ise kasutan laia pintslit)
Ära aind liiga punnis "tisse" tee nagu minu pildil,nõme jääb

Mul pildil on sein veel värvimata,peale kipsimöga pintseldasin tavalise viimistluspahtli seina,sellise vedelama möga.
- Manused
-
- punnis-sein.jpg (82.49 KiB) Vaadatud 3601 korda
-
- autodidakt
Mis neil "tissidel" häda? Minu arvates vägagi seksikad.t800 kirjutas:...Ära aind liiga punnis "tisse" tee nagu minu pildil,nõme jääbtee selline madalam nagu Urmase pildil,on pärast ilusam vaadata...

Ise jätan kummikindaga plökerdamise etapi vahel- ämbritäie kipskrohvi (ca 15l saab ca 1,5m2) pahtlilabidaga nätaki seina enam-vähem üksteise kõrvale, vahepeal natuke labidaga korrigeerides ja siis viimistlust andma. Kasutan aiapritsi ja laia (10-12cm), aga õhukest (5-10mm) pikema naturaalse karvaga pintsit. Pritsid natuke vett peale umbes 50x50cm suurusele laigule ja pintsliga siluma (pintsel enne märjaks). Hiljem olen kergelt liivapaberiga üle lihvinud, krunt peale ja värvima. Kui viitsid jännata, võid teha ka lasuurset värvi peale, jääb efektsem.

-
- autodidakt
- P8170089.JPG (63.52 KiB) Vaadatud 3588 korda

- motamees
- Ehituspenskar
Kui tegu tuhaplokiga, siis kirves kätte ja "vandaalitsema". Kui "mõistus tagasi tuleb", siis kukud oma lõhutud seina uuesti tasandama. Nii saadki ebatasase seina.Kajakas55 kirjutas:tegu paneelmajaga 70ndatest ja enamus seinad, mida näinud oleme seal korteris läbilõikes, on plokist...
Tel 5o9279o
-
- külaline
Ja siis veel küsimus lõppviimistluse kohta....olen kuulnud et paljud võõpavad värvitud pinnad üle munavalgega et jääks selline läike effekt. Kas see kõlakas vastab tõele ja tasub end ära? Teise variandina mõtlesin teha kohupiimavärvi,see peale kanda ja siis peaks millegagi nagu üle võõpama et seina natuke pesemist ka kannataks. On minu,kui lihtinimese ja mitte ehitaja mõttekäigus ka miskit loogikat,spetsialistid palun täiendage,parandage,kiitke heaks või laitke maha

-
- autodidakt
Oh seda tellija muutlikku meelt!Kajakas55 kirjutas:...minu esialgsele plaanile lisandus veel üks kapriis.....Nimelt võiks sellel seinal olla mõned päris maakivid mis krohvi vahelt välja paistavad...

Seinavärvist- püüa kõigepealt eneses otsusele jõuda!Kajakas55 kirjutas: ... Ja siis veel küsimus lõppviimistluse kohta....olen kuulnud et paljud võõpavad värvitud pinnad üle munavalgega et jääks selline läike effekt. Kas see kõlakas vastab tõele ja tasub end ära? Teise variandina mõtlesin teha kohupiimavärvi,see peale kanda ja siis peaks millegagi nagu üle võõpama et seina natuke pesemist ka kannataks...

Kas sa ei tahaks kasutada näiteks kergelt toonitud ja lasuurilisandiga seinavärve? Jääb efektne ja kergelt pestav pealekauba.
Loogikat ju natuke on, aga võiks rohkem olla.Kajakas55 kirjutas:.... On minu,kui lihtinimese ja mitte ehitaja mõttekäigus ka miskit loogikat...

-
- külaline
Fantaasiat jagub tõesti rohkem kui rubla eest ja rohkem kui käed teoks suudavad teha. Vahepeal avastasin enda jaoks lasuurvärvide maailma ja nende abil saangi vist sellise tulemuse osaliseks nagu vaimusilmas pilt hetkel ette näeb. Eks see saab üks paras eksperiment olema jällegi aga iga asja jaoks on kunagi esimene kord ja kõik siin ilmas tuleb ju järgi proovida

- motamees
- Ehituspenskar

Tel 5o9279o
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas t800 »
Ma teen ka loomulikult pahtlilabidatega aga kui esimest korda inimene hakkab neid junne seina loopima siis on kõik kohad seda löga täis va seinUrmas kirjutas:Mis neil "tissidel" häda? Minu arvates vägagi seksikad.t800 kirjutas:...Ära aind liiga punnis "tisse" tee nagu minu pildil,nõme jääbtee selline madalam nagu Urmase pildil,on pärast ilusam vaadata...
![]()
Ise jätan kummikindaga plökerdamise etapi vahel- ämbritäie kipskrohvi (ca 15l saab ca 1,5m2) pahtlilabidaga nätaki seina enam-vähem üksteise kõrvale, vahepeal natuke labidaga korrigeerides ja siis viimistlust andma. Kasutan aiapritsi ja laia (10-12cm), aga õhukest (5-10mm) pikema naturaalse karvaga pintsit. Pritsid natuke vett peale umbes 50x50cm suurusele laigule ja pintsliga siluma (pintsel enne märjaks). Hiljem olen kergelt liivapaberiga üle lihvinud, krunt peale ja värvima. Kui viitsid jännata, võid teha ka lasuurset värvi peale, jääb efektsem.

Seepärast soovitasingi kindaga esmalt.
-
- autodidakt
... kui teiste arvates on asi pees ega kõlba kuhugi, siis sõima neid maitselagedateks isenditeks ja ütle, et selline sein oligi taotluslik. Ma ei tea, kas sa tead J.Toomiku loomingulist taiest "Purgisitt" või "Sitt purgis", siis mina ei taibanud selle sügavat kunstilist mõtet või mida ta sellega öelda tahtis, kuid imetlejaid-arusaajaid-kiitjaid olevat jätkunud. Lepin paratamatusega, et kõigile pole antud mõistust kunsti kõrgematest vormidest arusaamiseks.Kajakas55 kirjutas:... Eks see saab üks paras eksperiment olema jällegi aga ...

Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu