Suvi on käes (just nii külm nagu ta õhtuti on) ja naine tuli välja avaldusega, et võiks grillimisvarjualusesse ehitada kamina, mis siis lisaks silmailule ka loodetavasti ka kergelt sooja kiirgaks.
Idee on hea aga teostusest ei tea ma eriti ööd ega mütsi. Lappasin ma interneti nii ja naapidi ja juhe jooksis kohe eriti kokku. Mõtlesin, et küsin targematelt siis nõu. Palun vastuseid stiilis, et telli töö mitte pakkuda, kuna finantsiliselt ei ole see kahjuks võimalik. Küll on aga käepärast märkimisväärne kogus vene aegset silikaati ja ka seda nn. punast tellist ja ilmselt vedeleb ka omajagu. Samuti on eeluuring näidanud, et ega see fibo plokk kah tapvalt kallis ei ole.
Okei. See siis sissejuhtatuseks.
Grillimaja on kahest küljest lahtine ja katusega (katuse kõrgus maast ca. 3m). Oletatavale küttekoldele otsest vihma nagu pähe ei saja aga küll võib kõva tuulega suruda vihma temani ja talvel võib ka lund peale tuisata.
Ühesõnaga olen planeerimise-mõtlemise faasis ja mul oleks paar küsimust.
1. Olemasolevast L kujulisest nurgast on hetkel üks külg laudsein ja teine külg lahtine. Kamina planeeriks sisse vaatama st. 45 nurga all. Kui nüüd ehitada puhtalt kamin sinna nurka, siis jääks ta visuaalselt vist natuke kohmakas. Siit tekkis mõte, et järsku peaks selle L nurga asemel ehitama a la fibost uue L nurga (oleks visuaalselt nagu olemasoleva puitseina jätk) ja sinna sisse siis omakorda kamina - siit ka küsimus, et kas eelpoolmainitud asjaolusid arvestades, on võimalik ehitada see L nurk ja sinna planeeritav kamin kuidagi ühes tükis? (unustasin, mainida, et selle L nurga tipus on hetkel üks lage kandev post). Või peaksin ma igal juhul ehitama vajadusel L nurga ja siis sinna nurga sisse kamina ilma nurgaga sidumata?
Või on üldse kellegil visata veel parem idee.. soovitavalt pildi näol