Palun abi, kas laepaneelide ühenduskoht täita?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
blacksapphire
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Palun abi, kas laepaneelide ühenduskoht täita?

Lugemata postitus Postitas blacksapphire »

Mure selline, et mul on laes paneelidel ühenduskohad näha, st vuuk on kumeralt viimistletud, ei ole paneeliga tasa ;) ... segane seletus, aga ehk tegijad said aru.

Mulle need vuugid ei istu, soovunelm oleks, et lagi oleks igalpoolt ühtlane. Profid jälle hoiatavad, et kui vuuk täita, siis tekivad praod, kuna paneelid mängivad. Aga kas ikka kindlasti ei ole mingit head lahendust ja ma peangi nende vuukidega leppima? ;) Kui on mingeid häid mõtteid, olge head, andke nõu, millega neid vuuke täita, et tõesti kumera vuugi asemel pole lõpuks kahte piki paneeli jooksvat pragu.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Palun abi, kas laepaneelide ühenduskoht täita?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kui paneelid on ühes tasapinnas, siis pole probleemi. Kõigepealt krundi kindlasti terve lagi mõne alküüdkrundiga, siis vuugid MP-d (kipskrohv) täis ja tõmbad tasaseks. Järgmine päev võiksid "J" pahtliga armeerimisvõrgu peale panna. On olemas ka 10cm (ka 15cm) laiuseid võrkteipe. Peale seda hajutad peenpahtliga vuugikohad laiemaks krundid ja põhivärv. Ise olen peale 1 hajutamist teinud tervele laele lauspahtelduse, endal pärast parem lihvida.
Kui laepaneelid ei ole ühes tasapinnas, siis kisub natuke jamamaks ehk tööd rohkem ehk peaksid kõigepealt saama paneelid krohviga enam-vähem ühte tasapinda, alles siis võrgutama ja kõik ülejäänu.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Kindluse mõttes võiks üle korrata, et miks lakke on võrk parem ja seina paber vuugi armeerimiseks?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

timburi kirjutas:Kindluse mõttes võiks üle korrata, et miks lakke on võrk parem ja seina paber vuugi armeerimiseks?
Sest sa ei suuda 5cm paberteipi nii täpselt vuugi kohale paigaldada! :) Võib-olla isegi suudaksid, aga meeletu aeg läheb ja ise lihtsalt ei viitsi sellise peensusega mässata. Kui paneel nihkub, siis sinna vuuki ei teki teps mitte mikropragu, vaid midagi suuremat. Üldjuhul on paberteip kipsivuukides kasutamiseks.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta