Pottsepp Tiileri ahju ladumiseks ja korstna ülevaatus

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
uviline
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Pottsepp Tiileri ahju ladumiseks ja korstna ülevaatus

Lugemata postitus Postitas uviline »

Tervist härrad Spetsialistid.

Nimelt sai soetatud omale üks lego ahju näol. Enne kui tõttan paigaldust K-rauast tellima (K-raual ju pottseppasid palgal nagunii omal ei ole, tellivad nad samuti selle sisse kusagilt) mõtlesin küsida ka siitkaudu pakkumist kokku ladumiseks. Lisaks ka ehituse aega.
Ei otsi vähempakkumist, sest tean, et head tööd ei saa odava raha eest. (omal ka käed küljes ja ma arvan, et laon enne parem ise selle kokku kui 100 euri eest "A mull Volotsile tegi ta ka väligrilli" tüüpi mehe võtan)
Pigem kardan just seda, et Tellides ametlikult vaid töö tuleb mees kel tööd kuhjaga, hirmuskiire ning kes laobki ainult ahjusid kokku. Laobki mul ahju kvaliteetselt kokku, kuid korsten äkki ei kannata kriitikat ja järgmine aasta tuleb korsten ahju tagant maha lõhkuda.
Ühesõnaga tahaks ilmselt esmalt korraliku (ainult foorumi teoreetikutel pole mõtet tülitada, neid igas erialafoorumis) spetsialisti abi Kes mõõduka tasu eest kõik üle vaataks ja käseks luua eeldused korrektseks ahju paigalduseks.
Teisalt, kui spetsialistil omal aega ei ole, olen ka nõus musta töö ise ära tegema eeldusel, et on profesionaalist "järelvalvaja" spetsialisti näol.
Ilmselt selle ahju kokku ladumine just raketiteadus ei ole kuna segud on kaasas ja kivid nummerdatud.

Võimalike variante ootama jäädes,

Ahjaa, asukoht Tallinn/Muuga
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Re: Pottsepp Tiileri ahju ladumiseks ja korstna ülevaatus

Lugemata postitus Postitas motamees »

uviline kirjutas:... (ainult foorumi teoreetikutel pole mõtet tülitada, neid igas erialafoorumis) ...
Vabandust, aga üritaks ikkagi väheke kiibitseda.
Kes selle ahjule garantii annab, kui näiteks kolle ära põleb?
Kas see on siis selle suvalise spetsialisti vastutusel, või tehase vastutusel? Suvalise ülesladuja puhul võib tehas garantiist loobuda.
.
Tel 5o9279o
uviline
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänud vastuse eest Motamees,
Kui aus olla, siis olen ma üleüldse skeptiline igasuguste garantiide osas. Praktikas tehakse mulle nagunii selgeks, et P**sse läks ta minu süül.
Teisalt tsitaat Tiileri kodulehelt saadavast :
Valitsemalla Tiileri-tulisijan saat viiden vuoden materiaalitakuun.
Lisäksi kun tulisija on ohjeiden mukaan muurattu ja käytetty niin
takaamme myös toimivuuden. Tarkempia tietoja takuusta saat hinnastostamme.
Tiileri-tulisijan muuraaja/pystyttäjä vastaa omasta
työstään.Myyntiverkostomme avulla saat halutessasi pystyttäjien
yhteystietoja. Suosittelemme muuraustyön ammattilaisen käyttämistä.
Näin varmistat hankkeesi onnistumisen ja saat nauttia huoletta
tulen lämmöstä vuosia.
Takuuehdot: (Hinnasto)
Seppälän Tiili Oy:n valmistamien Tiileri-tulisijojen takuuaika on 5 vuotta kattaen Tiilerin valmistamien osien raaka-aineja
valmistusvirheet.
Takuu ei kata poltetulle tiilelle ominaisia värivaihteluja ja kokovaihteluja eikä vähäisiä halkeamia, jotka
eivät
vaikuta tulisijan turvallisuuteen ja toimintaan. Takuu ei kata normaalista kulumisesta tai käyttövirheistä aiheutuneita
vahinkoja.
Asennustyön/muuraustyön virheistä ja virheiden aiheuttamista vahingoista vastaa työn suorittaja.
Tiileri-tulisijojen toiminnallinen takuu on 5 vuotta, mikäli tulisija on muurattu oikein tulisijatoimituksessa olevien ohjeiden
mukaisesti. Toimintatakuu ei vastaa asennus-, muuraus- eikä käyttövirheistä. Toiminnallisen takuun ehtona on, että savuhormi
johon tulisija on liitetty, täyttää Seppälän Tiili Oy:n asettamat vaatimukset. Huonetilan alipaineen aiheuttamista toiminnallisista
ongelmista takuu ei vastaa.
Takuuaika alkaa toimituspäivästä.

Ehk siis materjali garantii on tootja poolt olemas. Lisaks kui müüritis on tehtud täpselt juhendite järgi, siis tagatakse ka ahju toimivus.
Soovitatakse kasutada spetsialisti kes annab paigaldusele garantii.
Ühesõnaga teoorias on kõik ilus kuid praktikas on garantiidega sama nagu kindlustusega. Kõik annavad endast kõik, et mitte asja oma kanda võtta.
Sestap tahaksingi sõltumatut ja asjaliku tegelast abiks.
Mul ei ole mitte midagi ametliku töömehe vastu, kuid olen üsnagi kindel, et Ülemus käseb tal järgmine päev olla järgmisel objektil ning korstna ja muuga jääb nii nagu oli.
(Kui viid auto hooldusesse on ülimalt naiivne arvata, et kontrollitakse pagasi luugi luku toimivust kui sa seda ei maini. Tehakse alati vaid need protseduurid mis kuuluvad raamidesse. Sama kardan ka antud kontekstis ahju ladumisega seonduvalt) Ja nii rikas ma ilmselt ei ole, et kogu selle jama suudaksin K-raua vahendusel kinni maksta.
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

Õhtust.
Kui Tiileri ahi..siis võiks ju volitatud isik kokku panna(Motamehel õige küsimus..Garantii)? Miks selline soov,et pottsepp peaks sellega tegelema..seda enam,et meestel enamusel 6 kuu töö ees(enamusel) Kokkuhoidu mina siin küll ei näe.
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
uviline
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Just nimelt KOKKU PANNA :banghead:
Ma ei taha teda enne kokku panna kui ma olen kindel, et selle korstna jala külge teda sellisel kujul on võimalik üleüldse panna .
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 64 korda
On tänatud: 40 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Leevi »

uviline kirjutas:Just nimelt KOKKU PANNA :banghead:
Ma ei taha teda enne kokku panna kui ma olen kindel, et selle korstna jala külge teda sellisel kujul on võimalik üleüldse panna .
Nõuded korstnale peaks ahju dokumentatsiooniga kaasas olema. Ka tehase kodulehel on vajalik teave selle kohta olemas.
uviline
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tuleb tunnistada, et ma ei ole aluseid lahti lammutanud ja sealt pabereid otsinud.
Kahjuks kodulehelt mingit materjali konkreetse ahju paigalduse ja vaja mineva korstna jaoks ei leia vähemalt mina üles. Üldine jutt korstendest ja kuidas neid Tiileri materjalidest teha on, kuid mul juba korsten olemas.
Ilmselt lähen siis homme K-Rauta'sse ja uurin asja mis selles paigalduses täpselt sisaldub ja mis mitte.
Vaevalt, et sealne müügimees seda teab ( ja ei peagi teadma), ehk aga saab mingi spetsialisti kontakti kellega asju ajada.
Mõtlesin lihtsalt, et siin on ka mõni spetsialist 8)
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

uviline kirjutas:...(Kui viid auto hooldusesse on ülimalt naiivne arvata, et kontrollitakse pagasi luugi luku toimivust kui sa seda ei maini...
...kui mina teeninuse juhata olin, siis hooldusesse toodud autol õlitati ka lukud ära ja muud sellist. Isegi tagavararatta survet kontrollisime alati. Kodo teenindust pidades tegin ka rikke kõrval olevaid vead korda, või vähemasti informeerisin klienti (kui rikked olid liiga töö/rahamahukad)...
Ega ma niisama lampi ka ei küsinud seda koldevärki. Panen pildi, kus on kolm aastat vana moodulahju kolle ja võrdluseks teine.
Mis siis 10 aasta pärast saab?
Mis siis 10 aasta pärast saab?
3a vana kolle.JPG (79.57 KiB) Vaadatud 4392 korda
Burovetsi kividest samottkolle.
Burovetsi kividest samottkolle.
2a vanune.JPG (64.13 KiB) Vaadatud 4392 korda
Mõlemad pildid tehtud Põltsamaal 100m vahega. Mõlemad põhikütteks. Kliima peaks olema sama.
.
Tel 5o9279o
uviline
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänud piltide eest.
Tuleb tunnistada, et ega ma ahjudest suurt midagi ei tea (kui kõrvale jätta teooriana kunagi läbi loetud raamat Ahjud kaminad ja pottsepatööd ning näpuotsaga pisemaid parandusi kunagises talumajas)
tundub mulle siiski, et Sinu poolt esimeses pildis näidatava kolde seisukorras oleks alusetu süüdistada pottseppa. V.A juhul kui ta ise need kivid kohale tõi ja ütles, et need on maailma parimad kolde kivid. Pigem on küsimus ikkagi kivide kvaliteedis või kütjas, kes on kivisöega minna andnud :)
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

uviline kirjutas:...V.A juhul kui ta ise need kivid kohale tõi ja ütles, et need on maailma parimad kolde kivid. Pigem on küsimus ikkagi kivide kvaliteedis või kütjas, kes on kivisöega minna andnud :)
Kõetud on puudega. Kolle on nii väike, et puud mahuvad sisse ainult püstiasendis. Ja nüüd pane tähele... esimesel pildil ei ole tegu kivide valikuga, vaid seal on MOODULID. See tähendab tehases valatud spetssegust (reklaami järgi vähemasti) kolderingidega, mis pannakse üksteise otsa ja vuugid on ainult horisontaalsed. Küll reklaamijad ise ära tunnevad oma jutu.
.
Tel 5o9279o
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

uviline kirjutas:Tuleb tunnistada, et ma ei ole aluseid lahti lammutanud ja sealt pabereid otsinud.
Kahjuks kodulehelt mingit materjali konkreetse ahju paigalduse ja vaja mineva korstna jaoks ei leia vähemalt mina üles. Üldine jutt korstendest ja kuidas neid Tiileri materjalidest teha on, kuid mul juba korsten olemas.
Ilmselt lähen siis homme K-Rauta'sse ja uurin asja mis selles paigalduses täpselt sisaldub ja mis mitte.
Vaevalt, et sealne müügimees seda teab ( ja ei peagi teadma), ehk aga saab mingi spetsialisti kontakti kellega asju ajada.
Mõtlesin lihtsalt, et siin on ka mõni spetsialist 8)
http://www.tiileri.fi/esitteet/TAKKAESITEnetti.pdf - lk. 30-31 on ära toodud sobiva korstna ristlõiked iga ahju kohta. Aga ei enamat. Võiks ju olla antud ka Pa, nagu see üldiselt kütteseadmete puhul tavaks.

Enne lahti pakkimist tasuks veenduda, kas sai ikka ostetud sobiva võimsusega ahi: http://www.tiileri.fi/esitteet/lammitysalat.pdf ja viidatud dokumendis jälgida pigem seda viimast tulpa, kus on ära toodud suurim lubatud puude kogus, mida ööpäevas kütta tohib, sest ruutmeetrite tulbas olevaid numbreid tuleb enamasti paljude koefitsientidega korrutada enne kui realistliku tulemuseni jõuab ja see tähendab ruutmeetrite kahanemist.
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Motamees, kas selles alumises koldes on põletatud lubatust väiksemat kogust puid, et nii must välja näeb? Pean silmas, et enne pildistamist... Muus osas ei ole kobisemist, see moodulkolle tundub üsna õhtal olevat.
uviline
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ok, aga tulles nüüd Garantii teemasse tagasi, siis kui tegu on "soliidse" ettevõttega, siis sellise tulemuse korral viidata garantii mitte toimimise alusena vale pottsepa kasutamist on pehmeltöeldes lapsik. Kusjuures olen enam kui kindel, et mingi põhjendus ettekäändena leitakse ja nagunii olen mina see kes nii :banghead: proovib teha oma süütust tõestades.
Sestap leian, et õiglane on eelpool pakutud Tiileri garantii kontseptsioon. Ehk tootja garanteerib materjalid ja kokku panija töö.
Ma kujutan ette, et küsimus tekiks näiteks antud olukorras kus segu pudeneb kivide vahelt välja. siis on küsimus selles, et kas segu oli kehv või pandi kehvasti ? Sellisel puhul tagaks turvalisuse ühe ettevõtte kontseptsioon. Samas arvan, et nii vana tegijana nad mingit jama ei kasuta ja kui korralikut teha siis ta ka kestma jääb.
Ja lõppeks võib ju öelda, et segu kukkus sellepärast välja, et ma tegin liiga vara tule alla ja laksasin ahjule täis võimsuse peale. Keegi ju mul lasteaia kasvatajana kõrval ei seisa. Ühesõnaga olgem ausad, Kõik on tahtmises, kui sa tahad olla soliidne firma , siis sa saad anda garantiid liberaalsematel tingimustel ja kui sa ei viitsi selle garantiiga sehkendada, siis leiad sa selle ellimineerimiseks ka alati põhjenduse.

Ühesõnaga, Tegelikuses ei põe ma väga garantii pärast kuivõrd sellepärast, et eeldusel, et ahi ise on kvaliteetne oleks ka selle ümber ja all kvaliteetne struktuur. Ja nagu eelpool mainisin, siis ma tõesti ei tea kui palju aega ja tahtmist on härral kokkupanijal tutvuda kõige muuga.
Aga mis ma siin ikka spekuleerin, käin ja uurin asja, siis olen targem :)

Tänud Leevi. Uurisin neid tabeleid enne ka, aga tuleb tunnistada, et see Hormi sümbol ja all olev selgitus jäi mul kahe silma vahele. Küsimus, et kas täistellis (ühden kiven hormi) on sisuliselt sisemõõtudega 180x 180mm või nagu pildil ristküliku kujuline ehk siis jämedalt 180 x 120 ?
Ahi peaks olema piisava suurusvaruga. Ma kardan, et äkki isegi liiga suur. Ilmselt pean ventagregaadi peale mõtlema mis mul sooja õhu kõikidesse ruumidesse laiali tassiks kuna otsene avatud pind ahju ümber on umbes pool maksimum köetavast pinnast.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Leevi kirjutas:Motamees, kas selles alumises koldes on põletatud lubatust väiksemat kogust puid, et nii must välja näeb? ...
Umbes nii jah. On ju suveaeg ja ahju ei köeta. Küll aga "koguneb" sinna sisse igatsorti pabereid, mis aeg ajalt ära põletatakse.
Leevi kirjutas:... Muus osas ei ole kobisemist...
See nüüd küll meeldiv uudis, aitähh.

viewtopic.php?f=1&t=23973&start=150
uviline kirjutas:...Ahi peaks olema piisava suurusvaruga. Ma kardan, et äkki isegi liiga suur. Ilmselt pean ventagregaadi peale mõtlema mis mul sooja õhu kõikidesse ruumidesse laiali tassiks...
Äkki on ikkagi paras. Leevi juba eelnevalt mainis siin igatsorti koefitsentidest. Ka mina olen rääkinud Tulikivi ahjude omanikega. Nad ütlevad, et kui võtta antud ruutmeetrid kuupmeetriteks, siis on enam vähem õige.
Mul oli vent agregaat kasutusel ahju peal. Sõgisel lõlitad sisse ja kevadel välja. Päeval ei kuule midagi, aga öösel kostab ära. Ka tekitab tõmbetuult maja siseselt. Tolku on tast vähe.
.
Tel 5o9279o
anski
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 60 korda
On tänatud: 52 korda

Lugemata postitus Postitas anski »

uviline kirjutas: Tänud Leevi. Uurisin neid tabeleid enne ka, aga tuleb tunnistada, et see Hormi sümbol ja all olev selgitus jäi mul kahe silma vahele. Küsimus, et kas täistellis (ühden kiven hormi) on sisuliselt sisemõõtudega 180x 180mm või nagu pildil ristküliku kujuline ehk siis jämedalt 180 x 120 ?

Tere!

Ei, see 180mm on modulkorstna siseläbimööt (diameeter). Täistellis (ühden kiven hormi) on sisuliselt sisemõõtudega nagu tellistega ladudes tuleb. Näiteks PTT:ga u. 140x 270mm. vmt.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

anski kirjutas:...Ei, see 180mm on modulkorstna siseläbimööt (diameeter). Täistellis (ühden kiven hormi) on sisuliselt sisemõõtudega nagu tellistega ladudes tuleb. Näiteks PTT:ga u. 140x 270mm. vmt.
180-se mooduli auk on 254 ruut cm.
PTT (12x25) pindala on 300 ruut cm.
14x270 on 378 ruut cm.
.
Tel 5o9279o
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

motamees kirjutas:
anski kirjutas:...Ei, see 180mm on modulkorstna siseläbimööt (diameeter). Täistellis (ühden kiven hormi) on sisuliselt sisemõõtudega nagu tellistega ladudes tuleb. Näiteks PTT:ga u. 140x 270mm. vmt.
180-se mooduli auk on 254 ruut cm.
PTT (12x25) pindala on 300 ruut cm.
14x270 on 378 ruut cm.
180mm diameetriga ümarlõõri peetakse tõmbeomadustelt enamasti samaväärseks 18x18cm ruudukujulise lõõriga. Parim tõmme siis järjekorras ring, ruut, ristkülik.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Uskumatult ilusate lipsudega härraskond hindadab Tiileri ahjule sobivat korstent, eh maakeeli, mitu hobust käib tõlla ette kui pole öeldud tõlla suurust teada. :scratch: Võin olla muidugi nii maakas, et ei oska seda postitustest lihtsalt välja lugeda.
Kui on pooleteisttonnine tiileri mänguahi, no mis mõtet on priisata rahaga/ tehnilised nüansid jätame edasi arutada/ ja ajada sinna püsti pärisahju korsten :shock: Ei ole näinud, et nelja tonnisele, ca 25kg+ ühekordse küttekogusega ei piisaks 140x 270 teliistest või 200 diameetriga ümarkorstnast. Muud küll ütelda ei oska ega arvata.
Kui nüüd Pa-d mõõta, siis räägiks edasi seda terminit praktiseerivate kolleegidega.

Lugupidamisega Kaminahi, oma nimega :blink:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Vasta