Abi kúttekeha, veesoojustuse jne valimisel.

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
AnneliM
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Abi kúttekeha, veesoojustuse jne valimisel.

Lugemata postitus Postitas AnneliM »

Tere,

Útlen kohe ára, et see kiri v6ib tulle váhe segane aga palun varu kannatust. Mul pole kahjuks kellegiga n6u pidada, seega ehk keegi leiab aega mulle seletamiseks :this:
Hetkel on mul tegemisel kóók, kuhu on vaja sissa seada vee soojustus nii kóóki, kui ka vannituppa. Kúsimus siis, mis neist valikutest k6ige parem oleks: gaasboiler(katel) v6i elektriboiler? Endal on hetkel olemas elektriboiler (10l vist) ja see on senini ainult kóógivee jaoks olnud. Vesi tuleb hetkel sisse otse kaevust ning lábi survepumba. Mis teeb minu otsustamise keeruliseks on see, et ma tahan ka gaasipliiti. Hetkel on kasutuses kompaktne gaasipliit kahe kerisega. Et asja veel keerulisemaks teha, on vaja ka soojustus vannituppa (peamiselt) válja m6elda.. Palun árge pakkuge kallist varianti s.t maasoojuspumpa. Olen úksikinvesteerija ning isegi, kui ma tean, kui hea, kasulik ja tore see variant on, siis ma ei saa seda lubada. Maja saab váljast korralikult soojustatud. Minnes kóógi juurde tagasi - úldpinda on seal 5,22mx3m, seega suhteliselt váike.
Úhes6naga, targad ja helged pead, aidake úksikúritajat - mu enda juhtmed jooksevad juba kokku. :beg:

Isiklikult eelistaksin gaasiboilerit+p6randakútet aga ma ei tea, kas see tuleb kasulik ja asjalik, k6iki asju arvesse v6ttes. V6ibolla lihtsalt p6rand korralikut soojustada. Ja muidugi, maja ise on váike ning ahi on ainsaks kútteallikaks. Muidugi omal ajal oleks olnud tore ette m6elda ja v6ibolla soojustus ahjuga úhendada (kui see on v6imalik :shock: ) aga.... ahi on núúd uus ja ma ei tea, kas sedagi on v6imalik v6i m6ttekas teha?!

Igasugune n6uanne on hea ning kui on olemas paremad variandid, v6tan ka need teadmiseks.

Firmad, palun árge pakkuge teenuseid, tánan, mul on n6uannet hetkel rohkem vaja.
Books are to teach us, knowledge is to define us.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Abi kúttekeha, veesoojustuse jne valimisel.

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Üpris segane lugu jah. :scratch:
Kui sul gaasitrassida liitumist või liitumise võimalust ei ole siis ei ole mõtet ka kütet ning vee soojendamist gaasiga planeerida. Liialt kallis kui ballooniga osta. Söögitegemiseks loomulikult saab kasutada.
Ainult vannitoa kütmiseks ei ole mõtet veega põrandakütet aretama hakata vaid korralikult põrand soojustada + elektri küttekaabel maha.
Vee soojendamiseks piisavalt suur elektriboiler seinale ja asi ants.
Majakese korralik soojustamine tuleb kindlasti kasuks.
AnneliM
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Abi kúttekeha, veesoojustuse jne valimisel.

Lugemata postitus Postitas AnneliM »

Tánud sulle. Eks ta on segane jah - sama segane nagu kogu see asi minu peas :shock: Ma m6tlesin seda gaasiballooniga ainult kóóki ja vannituppa vett soojendada aga sel juhul t6esti on vast vaja kaks eraldi ballooni - úks sóógitegemiseks ja teine vee jaoks. Juhul muidugi, kui ma hoopis pliidi panen elektri taha. Aastas gaasi kulu vee soojendamiseks palju vast ei láhe, dushi v6tmiseks on enamus ajast 1-2 inimest majas, m6nikord harvem 3-4. Miks mul selline n.ó kinnisidee on, siis gaasiballooni baasil katlast soojeneb vesi koheselt, kui kraani keerad ja kui kinni keerad, siis pole ka kulu aga elektriboiler on p.m koguaeg sees, seega elektrikulu on minu meelest pidev. Loomulikult ma pole kohaliku turuga nii vága kursis, seda sústeemi nágin mujal ja toimis ikka páris hásti ning isegi váiksema gaasiballooniga, et umbes keerad kraani, ootad 1-2sek ja soe vesi olemas. Kui sa juhuslikult oskad mulle soovitada, missugune on sel juhul parim ja mis peamine, kas see survepumbaga tóótab v6i on vaja meisterdada ka veepaak? :banghead:
P6randa suhtes on asi selge, tánud! :yahoo:
Books are to teach us, knowledge is to define us.
Vasta