Palun siin tegijatelt nõu. Kui kõrge peaks olema eestvaates puupliidi paremale poole jääv küttekolde sisesein. See mis on tulekolde ja praeahju vahel. Puupliit siis selline, mis igas teises 60 - 70 - 80ndate majas on/oli. Pilti kahjuks ei ole aga küll tegijad peaks teadma.
Kas praeahju ülemise serva kõrguseni, et leek ei läheks vastu praeahju plekk-külge? Mõtlesin, et ikka taregem järgi küsida, kui ise hakata katsetama.
Küsin, sest seal on aastatega jäänud pudi (leek vastu praeahju) ja vaja uuesti laduda. Muidu oleks vana järgi ladunud.
Selline küsimus ka, et kas samotid võib panna vastu praeahju (plekist, mitte malmist) seina või peab praeahju ja samottide vahele jääma õhuvahe.
Tänud vastajatele!
Puupliidi küttekolde ahjupoolne sein
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Re: Puupliidi küttekolde ahjupoolne sein
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Tere Uduu!!
Sul oli seal üks servi kivi...eksole. Pane sinna samasugune tagasi ja vaata kuidas jääb. Mina paneks praeahjust veidike üle.
Kui jätad servi kivile väikese õhuvahe, siis lõõd puudega kivi lahti varsti, sest esimene sein on nagunii villavuugis ja ei hoia midagi. Ei teagi mis kõige targem teha, sest vanasti pandi saviga vastu praeahju ja üldiselt ei juhtund midagi halba. Ise ma kasutan koldes ainult lappi kive, mis ei lähe kuskile ja, siis muidugi jätan väikese õhuvahe( panen ehituse ajaks lainepapi vahele, mis hiljem põleb) ja hullu ei juhtu kui sealt pilust ka veidike suitsu läbi peaks minema.
Sul oli seal üks servi kivi...eksole. Pane sinna samasugune tagasi ja vaata kuidas jääb. Mina paneks praeahjust veidike üle.
Kui jätad servi kivile väikese õhuvahe, siis lõõd puudega kivi lahti varsti, sest esimene sein on nagunii villavuugis ja ei hoia midagi. Ei teagi mis kõige targem teha, sest vanasti pandi saviga vastu praeahju ja üldiselt ei juhtund midagi halba. Ise ma kasutan koldes ainult lappi kive, mis ei lähe kuskile ja, siis muidugi jätan väikese õhuvahe( panen ehituse ajaks lainepapi vahele, mis hiljem põleb) ja hullu ei juhtu kui sealt pilust ka veidike suitsu läbi peaks minema.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit