Kaseiinvärviga lasuurimine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Anton
külaline

Kaseiinvärviga lasuurimine

Lugemata postitus Postitas Anton »

Oskab keegi seletada, kuidas saab lasuurida. Soov oleks teha kollakat seina, mille alt kumaks punast välja.
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas zoja uba »

ma tean,et kaseiinvärvidele lisab katmisvõimet kriidi lisamine.Kui paned vähem või üldse mitte kriiti siis tuleb läbipaistvam.Mina olen infot saanud kauplusest "Majatohter" Väike Patarei tn. Soovitan sealt uurida
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas garmont »

Läbikumavamaks saab värvi muuta siis, kui asendad osa kriidist kaoliiniga (marmorijahu), saadaval nt Safranis 5 kg 300.-

Arvutasin just värviliitri hinna välja, selleks tuli 40...45 krooni. Tegemist päris põhjaliku retseptiga, kus lisaks tavalistele asjadele sees kaoliin, tselluloos, värnits ja kõige kallima komponendina (15.- liitri kohta) talk. Kõige lihtsam kohupiima, booraksi ja kriidi variant peaks tulema ~20.- liiter. Kirves lüüakse aga selga pigmentidega, odavamate pigmentide ja heledamate toonide korral algavad hinnad kümnestkonnast kroonist liitrile, maksimumhindasid ei oska öelda (tundub, et kallimad pigmendid on samas intensiivsemad ja neid kulub vähem).

EDIT: Arvutatud hinnad on veidi petlikud - osa komponente tuleb osta suure varuga, nt. paarisajakroonisest kilosest kotist kulub liitri tegemiseks mõnikümmend grammi. Lisaks on vaja hulgim potikesi ja ämbreid, kaalu, mõni esimestest värvitegudest võib untsu minna jne.
Vasta