moodulkorstna paigaldajat otsin

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
bettineti
Uus kasutaja
Uus kasutaja

moodulkorstna paigaldajat otsin

Lugemata postitus Postitas bettineti »

Oskab keegi soovitada moodulkorstna paigaldajat. Naisinimesena olen täiesti võhik neis asjus. Nimelt on vana saunakorstna kivid täitsa pudedad, vist kamina süü. Mulle öeldi, et tuleb moodulkorsten panna. Probleem selles, et ma ei oska neist firmadest hinda küsida, kuna ma ei tea ühtegi mõõtu, mida nad teada tahavad, sain juba ühe väga ebaviisaka vastuse.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: moodulkorstna paigaldajat otsin

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kordumakippuva küsimusena, et kuhu siis :scratch:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
bettineti
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vabandust, Harjumaale, Laitse.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ma võin soovitada Sulle siit fooruist ühte naisinimest, kes teeb väga asjalikke korstnaid. Tema kasutajanimi on Nukupiret. Mehi ei tasu usaldada... :) .
------------------------------------------
Ma ei ole näiteks üldsegi kindel selles, et just moodul peaks olema. Tähtis, et kaminal ja kerisel eraldi lõõrid oleksid.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Robi 1 kirjutas:Mehi ei tasu usaldada... :)
Mis nüüd?
Sain ma õieti aru, et sooline diskrimineerimine?
:jooma
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

See, et keegi ennast meheks peab, et tee temast veel tingimatta usaldusväärset korstnaladujat. Naised, aga teevad tööd hoolikamalt ( seniste kogemuste põhjal).
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Robi 1 kirjutas:See, et keegi ennast meheks peab, et tee temast veel tingimatta usaldusväärset korstnaladujat. Naised, aga teevad tööd hoolikamalt ( seniste kogemuste põhjal).
Robi, naiste meelitamiseks piisab lillede kinkimisest :)
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kinkige, siis Nukupiretile pealegi lilli kui ta korstna valmis teeb( siis ta ei pea kaugemalt lilli otsimagi).
bettineti
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänud, Robi. Kuidas temaga ühendust saaks. Küll on raske organiseerida asju, millest üldse mitte midagi ei jaga. Minu meelest ongi keris ja kamin eri lõõridesse ühendatud. Korstna kõrgus on praegu 13 kivi katuse peal siis, aga keegi ütles, et tuleohutus näeb ette, et peab kõrgus olema üle katuseharja.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Õnneks on olemas ehitusfoorum ja Sa ei pea enam millegi pärast ise muretsema( Kaminahi toob veel lilled ka... ;) ).
Helista näiteks homme numbril 56475312 ja vaatame kuhu asjad liiguvad.
bettineti
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Saatsin Nukupiretile ka sõnumi. Helistan. Ausalt öeldes kirjutasin siia juba meeleheitest, abi ei lootnud.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Pabistamiseks pole tõepoolest põhjust. Nukupiret on näiteks selles teemas siin : viewtopic.php?f=1&t=33496 ( siis ta tegi veel lillede eest).
Ainult, et ma pean ise vaatama ennem üle, et vundament ikka korras ja muidu asi toimiks, odav ja hea saaks ( mina, aga olen ohutum kui maailma nunnum sülekoerake).
Ta on isegi Motameest külastand...ja viimane on siiani elus... :) .
Manused
Nukupiret Motamehega objektil..jpg
Nukupiret Motamehega objektil..jpg (21.95 KiB) Vaadatud 3619 korda
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tervitus Haapsalust( Laterna baar).

Sai just Piretiga seda korstent Laitses vaatamas käidud ja jagan nähtut ka teistega, nagu kombeks.
Majal jah, kaks korstent, millest teine oli ainult hunnik killustikku. Põõrasin tähelepanu ka põhjustele, sest ei ole kasu vaid korstna vahetamisest( mille peale omanik väga kurvaks sai). Nimelt läheb kortnasse õhkküttekamin. Selle taga on kolme lõõriga soesein ja see läheb omakorda paari meetrise raudtoruga korstnasse. Seega, korstna pitsini jõuavad suht külmad ja niisked gaasid ...jne... Pigivesi oli jooksnud juba soojaseina puhastusluugist, mis veel muust rääkida üldse.
Hea, et see asi põlema pole läinud ( just eile olin sarnases kohas ja seal oli päris korralikult pigi põlenud...)
Loodan ainult seda, et terve mõistus ikkagi võidab...
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

Uuest korstnast võib kasu olla ikka :D

Näiteks:
http://www.schiedel.ee/fileadmin/data/e ... us2_08.pdf

Tõlgin lahti olulise osa serdist "T 200 N1 W 2 O00" : kuni 200C kraadiste suitsugaaside korral töötab märgades tingimustes.

Ehk teisisõnu pigivesi las voolab mööda korstent alla. Alla saab paigaldada selle pigivee väljalaskmise mooduli (lased kraanist pange või kanalisatsiooni).

Muuseas, kas kaminasüdamikku on õigesti köetud?
Kas õhku on ikka piisavalt peale lastud?
Mittetäielik põlemine paneb kah pigivee väga kergesti jooksma.

PS palju südamiku manuaalis väljuva gaasi temperatuuriks oli?
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Igatahes see asi nii ei lähe ja omanikul raha ka pole ja meel ka kurb...ja teha pole seal midagi.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

[quote="stupiduser"]Uuest korstnast võib kasu olla ikka :D

Ehk teisisõnu pigivesi las voolab mööda korstent alla. Alla saab paigaldada selle pigivee väljalaskmise mooduli (lased kraanist pange või kanalisatsiooni).
.................................................
Ma ei saa mainimatta jätta, et see oleks küll väga ohtlik soovitus inimesele, kes asjast suurt ei tea ja on hädas.
Sellise puudega kõetava ahju puhul ei tohiks ikka pigivett üldse tekkida lasta, kuigi korsten kasvõi kannataks. Tekkinud pigi ja tahm süttib ükskord niikuinii( kasvõi pragulises soemüüris) ja tagajärjed võivad rängad olla.Eriti arvestades, et seal ei ole muidu ka asjad kuigi ohutult ehitatud, paigaldatud.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Moodulkorstnad ja valmiskaminad ongi inimestele, kes asjast midagi ei tea. :hello:

Vastuseta jäi küsimus, et kas kaminasüdamikku on õigesti köetud ja palju sealt tootja väljundgaaside temperatuuri lubab.

Kas soemüüril otselõõr kah oli?

Kas soemüür on pragunenud (viimases postituses nagu mainid seda)?
Algaja hobipottsepp
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui asi väga huvitab, siis loo tutvused ja mine vaata ise palju tahad. Mulle on igatahes päevselge, et sellisel asjal ei ole tulevikku ja maja kütmiseks tuleb kasutada salvestavat kiviahju.
Ei peaks julgustama selliste asjade ehitamist kui isegi KUIDAGI elada sellisega saaks. Teises teemas kirjutas ka Lp. Kalvis, et tal umbes samasugune lahendus majas. Inimeste enda heaolu nimel pole see ikkagi parim lahendus ja üldiselt on selline süsteem paari aasta pärast välja visatud.
Õigustuseks ei saa ka tuua raha nappus, sest odavama raudkamina puhul tuleb nüüd ka korsten vahetada ja seoses sellega ka uued korstnaplekid ja siseviimistlus jne. Lõpptulemus on tunduvalt kallim ja närvesööv.
Kütteseadmete ja korstnate ehitamiseks tuleks kohe alguses põõrduda asjatundjate poole, mitte hakata vaatama mis poes tundub odavam lahendus ( ma mõtlen just vanade majade puhul, sest uuel on nagunii projekt olemas...)
Kaunist.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Robi 1 kirjutas: Õigustuseks ei saa ka tuua raha nappus, sest odavama raudkamina puhul tuleb nüüd ka korsten vahetada ja seoses sellega ka uued korstnaplekid ja siseviimistlus jne.
Ega raudkamin ju seda korstent lõhkunud. "Lõhkus" ikka see et suits läbi soojamüüri käis ja seal liikselt jahtus. Kas kuulutame soojamüürid "saadanast" olevaks?

Selline omanäoline "raudkamin" jäi silma http://www.nunnauuni.com/suomi/tuotteet ... enius.html Või on see nüüd "plekkkestaga ahi? :scratch:
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

rokikas kirjutas:...Ega raudkamin ju seda korstent lõhkunud. "Lõhkus" ikka see et suits läbi soojamüüri käis ja seal liikselt jahtus...
Norm leegi temperatuur on ju 800kraadi. Kui ühel pool metalli on 800 kraadi, siis teisel pool metalli ei saa see olla kuidagi inimesele mugav soojus.
Kui kaminat saaks täiega kütta, siis jõuavad korstnasse ka normaalse temperatuuriga gaasid. Sellise kütmise juures aga ei kannata enam toas olla, kuumuse pärast. Nii ongi lõpptulemusena süüdi metallist küttekeha.
Kivikoldega saaks ju sooja seina soojaks kütta ja jätkuks ka korstnale.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

motamees kirjutas:Norm leegi temperatuur on ju 800kraadi. Kui ühel pool metalli on 800 kraadi, siis teisel pool metalli ei saa see olla kuidagi inimesele mugav soojus.
Pursuika on jah vaid korstnaga plekktünn aga kaminasüdamikud ning rääkimata valmis (metall)kaminatest ei ole sellised kohe mitte. Valmiskaminatel on tihtipeale samottsisud koldes ning mingit "hõõguva plekktünni" ilmingut ei pruugi olla. Kui tõmme on hea ning õhku tuleb piisavalt peale siis on ka põlemistemperatuurid seal ilmselt üpris kõrged. See tähendab muuhulgas et saastet suht vähe ning pigitama hakkab vaid siis kui liialt jahutada suitsugaase teel korstnasse.
Valmiskaminate kolded tihti üpris pisikesed ja seegi ilmselt seab omad piirid soojamüüri suurusele.
bettineti
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Postitas Robi 1 » 11 Juul 2012, 23:08

Igatahes see asi nii ei lähe ja omanikul raha ka pole ja meel ka kurb...ja teha pole seal
Lihtsalt väike õiendus- Ütlesin, et ma ei trüki raha, mis ei tähenda, et töö eest võlgu jääksin. Töö maksumuseni ei jõudnud. Ei heida Robile midagi ette, kõik oli õige, aga miks rääkida sellest, mis kunagi valesti tehtud selle asemel, et pakkuda lahendusi. Tänu Robi jutule sain niipalju targemaks, et võtan selle kurja juure kamina lihtsalt sealt ära ja lasen korstna uue teha- nii lihtne see asi tegelikult oligi.
Tänud
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

rokikas kirjutas:... Valmiskaminatel on tihtipeale samottsisud koldes ning mingit "hõõguva plekktünni" ilmingut ei pruugi olla...
Plekitünni ilming tuleb lõpuks ikke. Väljanägemiselt väga ontlikud asjad.
Kälimehel on sauna eesruumis samottsisuga valmiskamin. Nagu nati rohkem tuld alla pannakse, nii on eesruum "palavam", kui leiliruumis.
Muide sauna variandis täitsa bro lahendus. Kiiresti saab suure ruumi soojaks. Õigel ajal peab aga ära lõpetama, muidu pole saunaskäimast kasu.
Aga olga sul oma õigus ja mul oma. Mul pole selle vastu mette medagist.
:amen:
bettineti kirjutas:... aga miks rääkida sellest, mis kunagi valesti tehtud ...
Selleks, et teised saaksid õppida.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Siiani pole selgunud, kas kaminasüdamikku on õigesti köetud.
Võib osutuda, et kamina saaks säilitada.
Algaja hobipottsepp
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Foorum on mõeldud jah selleks, et teised saaksid ka targemaks ja saaks ka edaspidi selliseid probleeme vältida ( tegu ju eluliselt tähtsa teemaga).
Huvitav mida mulle veel ette heita kui ma sõitsin pika maa maha, et selgust asjadesse tuua. Selgus, aga on see, et seal suuremad tööd hoopis kui lihtsalt pitsi ladumine. Tegelikult on terve korsten silikaadist alla välja. No juba see ütleb ise midagi... :cry: . Tuleks ka eemaldada süttiv materjal korstna kõrvalt kui juba uus tehakse jne. Kergekäeliselt sellisesse asja suhtuda lihtsalt ei saa ja LIHTSALT midagi ära teha oleks lausa pettus ( sellises olukorras).
Seda raudahju saaks lisakütteks kasutada kuskil küll, aga seal majas oleks vaja põhikütteks salvetavat ahju. Ahi peab kütma ka ülemist korrust.
Vasta