Plaaditud põrandale linoleum?!

põrandad, põrandatööd
timburi
külaline

Plaaditud põrandale linoleum?!

Lugemata postitus Postitas timburi »

Vaja üks plaaditud ja põrandakütteta tööruum muuta jala all soojemaks. Kuna ruum on rendil, siis igasugu vana põranda lammutamine, laagid, vill ja puitpõrand või põrandakütte paigaldus ja uus plaat jääb ära. Märksõnadeks on soodsalt ilusamaks ja soojemaks.
Üks variant, mis peale mõtlesin, on linoleum. Kas midagi võiks veel linoleumi alla panna, et veelgi seda "soojatunnet" suurendada? Mis materjalidega üldse neid asju paigaldada?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Re: Plaaditud põrandale linoleum?!

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

timburi kirjutas:Vaja üks plaaditud ja põrandakütteta tööruum muuta jala all soojemaks
Kas sa töötad seal paljajalu? Korralike saabastega olen ma isegi talvel õues tööd teinud.
Mumps
külaline

Lugemata postitus Postitas Mumps »

Kui usud džuudivaiba võluvõimesse, siis tõenäoliselt ka linoleumi imeomadustesse. Natuke kalliks läheb aga lollidelt võetakse lõpuks ikka raha ära...
Mõtlev inimene investeerib vastupidavusse - korralikku PVC-kattese.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Mis jama nyyd, Lino pole vastupidav???? Ega see poel veneaja vakstu, mida kõik lino nime all teavad
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Mitte otseselt paljajalu, aga siiski, sisejalatsid ja pidevalt püsti ka - tegemist ühe teraapiaruumiga.

Ilmselt jääb jah mingi rahuliku ja kena mustriga kvaliteetne PVC, aga mõtlesin, et mida veel sinna alla võiks panna. Tegelikult tuleks ju plaaditud põrand kuidagi ühtlustada, a la osb plaadiga, ja sedagi ülekattega kahes kihis, seega põrand ikkagi tõuseb.

Otse plaadile pvc laotades peaks mõne aja pärast need vuugivahed ilusti välja joonistuma, mis ei jää kindlasti ilus.

Äkki kõige mõistlikum, kiirem, soodsam, ja ilusam lahendus on aluskate+korralik laminaat? Jala all soojem ja kui omanikule kunagi ei meeldi, saab kokku lapata maast ja oma kivipõrandat edasi kasutada...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kasuta parem plaatvaipa:
- kiirelt maas
- soe, pehme jala all
- ker. plaadi vuugid ei tule läbi
- ruumi kasutamise lõppedes võid kaasa võtta, kui veel kannatab.

Laminaat ja parkett on samuti ujuva lahendusena kasutatavad,
ilmselt laminaat odavaim lahendus.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

No kui mingi vaipkate plaanis siis peab enivei tasandama.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
netcat
külaline

Lugemata postitus Postitas netcat »

Mine räägi mõne linoleumimüüjaga, on näiteks mitmekihilised linoleum-korkplaadid, see peaks olema päris hea soojenduskiht. Või siis on eraldi müügis rullkork nt linoleumi alla kihiks, sellest vast ei tule vuugid läbi näha. Muidugi on ka neid tehismaterjalidest alusvaipu, ma lihtsalt linoleumi kontekstis ei näe mõtet neid kasutada, kui juba looduslik, siis läbinisti.

PVC üksi külmal põrandal ei tee seda oluliselt soojemaks ja laminaat on külmem, kõvem jalgadele kui PVC või lino peal seista.
Vasta