Paneelmaja vannitoa remont
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Re: Paneelmaja vannitoa remont
Lugemata postitus Postitas cartman »
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 39 korda
Lugemata postitus Postitas Andresto »
Tere! Saatsin Sulle PS, paari oma mõttega. Andrespikk88 kirjutas:Võtsin nüüd natuke hoo maha ja loodan, et ehk valgustad mind natuke lähemalt, miks see ei ole hea mõte?Andresto kirjutas:Tere!Võta natuke hoogu maha ja saad isegi aru, et see ei ole hea mõte! Andrespikk88 kirjutas: Andresto, juhiks su tähelepanu sellele, et selle igati loodist väljas olevale kõverale eterniidile on juba niikuinii planeeritud kips peale panna (seekord siis loodetavasti sirgemalt, kui aluspind) ...
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Kusjuures vannituba ei ole NII kõver ja viltune, et peaks ilmtingimata kõik maatasa tegema ja uuesti otsast alustama...cartman kirjutas:Kui ikka vannituba on kõver, viltune jne siis kõige lihtsam,odavam on PVC. Nii seina kui põrandale.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »

Krohvides kaotad vähem ruumi ning jääb kipsplaadi "seenetamise" oht samuti ära.
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fgh »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui ma kirjeldusest arusaamisega ei eksi, siis on tegemist sisseehitatud kabiinidega (muuseas täiesti niiskuskindlast materjalist) mida ümbritseb ventileeritav õhkvahe. Miks peaks maja olema mahamädanenud ja roostes? Küll võib see juhtuda läbimõtlematul "ehitustegevusel".pikk88 kirjutas: Kui arvestada, et selles majas, milles kõneall olev vannituba asub, on üle saja korteri, milledest umbes 75% kuulub pensionäridele, kes pole oma peldikuid/vannitubasid juba viimased 40 aastat remontinud ja ei oma mingisugust hüdroisolatsiooni oma niisketes tsoonides, siis peaks ju see maja selle ajaga olema maatasa mädanenud/roostetanud? Paraku seisab üsnagi kindlalt.
Imelik.
- pikk88
- Ehituspenskar
Külaline saab kirjeldusest täitsa õigesti aru, ümberringi enam-vähem ventileeritav õhuvahe olemas. Välisseinaks on veneaegne kipsplaat nagu nüüdseks on selgunud. Ainult peldiku sein on vastu paneeli aga seal ka eterniit ja vahel on õhuvahe umbkaudu tollise laua jagu. Veelkord juhiks publiku tähelepanu sellele, et kogu selle putka planeeritud kestvus/kasutusaeg on planeeritud 5-10 aastat. Peale seda tuleb niikuinii teha kapitaalsem remont.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Kipsi liimimine kabiini sisse ja selle värvimine on riskiga üritus ning kindlast kõigei halvem variant pakututest. PVC, plaatimine, krohvimine pole pahad. Kas ka vastuvõetavad?- oleneb olukorrast.
- pikk88
- Ehituspenskar
- rokikas
- Ehituspenskar
ehitusremont@gmail.com
- pikk88
- Ehituspenskar
Tänud õpetliku lugemismaterjali eest. Kui õigesti aru sain siis teemaga kattuv jutt algab lk. 102, kuid sealt lugesin ma välja vaid hüdroisolatsiooni vajalikkuse. Sellega pole mul kunagi "agasid" tekkinudki ja mõistan ka ise väga hästi, et see on vajalik detail. Samuti lugesin ka ventilatsiooni vajalikkusest, ka see probleem saab lahenduse läbi väljatõmbeventilaatori. Kipsi kohta ei märganud ma seal midagi. Küsimus hüdroisolatsiooni osas tekkis seetõttu, et tean väga hästi selle vannitoa tulevaste kasutajate harjumusi ja võin suht kindlalt väita, et peale vannis käimist jääb 99% kasutatud veest vanni sisse, mitte ei lödistata tervet ruumi märjaks nii, et rida juba ukse alt välja hakkaks ulatuma. Enne remonti oli probleemiks liigne õhuniiskus ja nagu ma juba mainisin siis selle peaks lahendama ventilaator. Juhul kui ventilaatorist ei piisa siis tuleb ronida katusele ventilatsiooni puhastama.rokikas kirjutas:"Ametlikud" soovitused lk. 100 http://www.kredex.ee/public/Uuringud/Su ... _trukk.pdf
Kui panna seina kips siis vähendab see ju oluliselt vuukide arvu ja ka kattuvust, sest praegu on kõik neli seina eterniidi tükkidekst kokku pandud(umbes meeter korda meeter või natuke suuremad) Kui lihtsalt krohvida siis ma kardan, et vuukide juurest jäävad praod siiski jooksma või ilmuvad mõne aja pärast uuesti nähtavale. PVC mulle ei meeldi ja jääb 100% kindlalt mängust välja. Ennem lõppeb see asi plaatimise ja kapitaalse hüdroisolatsiooniga...
-
- külaline
Kipsplaat kahe suhteliselt aurukindla ja ka veekindla materjalikihi vahel, "unelmate konstruktsioon"?pikk88 kirjutas:Jätkuvalt ei mõista ma oma lolli peaga, miks see kipsi liimimine siis kõige halvem ja riskantsem on, võrreldes teiste valikuvariantidega? Ehk selgitad natuke lähemalt oma seisukohta?
Imelik.
- pikk88
- Ehituspenskar
-
- külaline
Imelik.
- pikk88
- Ehituspenskar
Väga hea, jätkame, ma tõesti tahaks näha, kuhu see teema välja jõuab. Võiks vahelduse mõttes rääkida enda kogemusest, mida on keegi näinud isiklikult, kus mis on mädanenud ja ka ära põhjendada miks on nii läinud, mitte viidata vaid tootjate kodulehtedele. Neid mööda oskan ka ise surfata... Eriti hea oleks ka mingisugune pildimaterjal jutu kohta, mine tea, ehk suudate mu ära hirmutada ja lõhun kogu selle putka majast välja ning teen uue

- rokikas
- Ehituspenskar
Palju meil siinses foorumikeskkonnas "kirjaoskajaid" (neid kes peale lugemise ka pikemalt kirjutada siin oskavad/viitsivad) leidub? Pakun et ~50 inimest. Sellise "oma silmaga näinud" kogemustepagasi põhjal kavatsed otsustada tehnilise lahenduse toimivuse üle?pikk88 kirjutas: Võiks vahelduse mõttes rääkida enda kogemusest, mida on keegi näinud isiklikult, kus mis on mädanenud ja ka ära põhjendada miks on nii läinud, mitte viidata vaid tootjate kodulehtedele.
pikk88 kirjutas: Lihtsalt siiani olen leidnud terve hunniku ettekirjutusi, kuid põhjendusi või seletusi, mis juhtub ja miks juhtub, kui ettekirjutusi ei täida, olen saanud vähevõitu.
Ja need ettekirjutused on tehtud sest ....? Kas kumab suhtumine "suur ja kuri riik/ahned tootjad kiusavad väikest inimest".
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
..., aga mitte nendega nõustuda ja teha ikka omamoodi.pikk88 kirjutas:... mitte viidata vaid tootjate kodulehtedele. Neid mööda oskan ka ise surfata...
Ise arvan, et targemad järgivad tootejuhendeid, mitte ei lähe ehku või odavuse peale. Ei saa aru, mis sul on tootjate paigaldusjuhendite vastu. Minu teada on need juba läbi ja lõhki ära katsetatud ja kui neid järgida, peaks asi toimima enam-vähem 100%-lt. Miks sa tahad neid eirata? Et tuleb odavam? Jäta asi praegu pooleli ja kogu sutsu raha juurde hüdro jaoks. Ja sa julged riskida, et ehk läheb õnneks ja ei juhtu midagi, aga kui ei lähe õnneks, siis läheb see kogu kupatus sul ju veel kallimaks maksma. Tootejuhendeid võib vabalt eirata kui oled 100%-lt kindel, et see teeb lõpptulemuse paremaks.

- pikk88
- Ehituspenskar
Igatahes tänud vastajatele, kes viitsisid lollile selgitusi jagada

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas netcat »
Ma sain aru, et sa tahtsid värvida. Minu oma on ka siiamaani olnud värvitud. Hüdrot ei ole, viimase värvikihi all on niiskuskindel pahtel ja vanniga piirnev ala on spetsiaalse niiske ruumi "vakstuga" mida veel 90-datel ehituspoodides müüdi aga enam kusagil ei ole. Praegused "vakstud" on lihtsalt paber kilega, aga see on paksem, vetruvam ja nagu ma aru saan, PU kihiga ilmselt.
Mina ise tõmbaks nüüd hea meelega kasvõi terve ruumi hüdroga üle, et kindlam oleks, aga
1) kuidas ma selle hüdro peale värvin? mingi vahekiht peab siis veel ju olema?
1a) kas põrandale hüdro pannes tuleb vanad plaadid välja lõhkuda või võib tõmmata kihi nende peale?
2) kuskohast uue niiskuskindla "vakstu" saaks? Põranda-PVC vist eriti ei kõlba, keegi pole mulle kinnitanud, et see duširuumi seinale sobiks ja võimalik, et sinna läheks ka niiskust vahele, kui ma ei taha teda panna laeni, vaid ainult poole seinani.
Vivacoloril oli mingi vannitoa värvimise skeem, mis nägi ette klaaskiudtapeedi liimimist seina ja niiskuskindlat pahtlit /ei mäleta, millises järjekorras/. Klaaskiudtapeeti ka ei tahaks. Aga võib-olla pikk88 tahab.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 9 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas t800 »

Tead,plaatimine ei ole tuumafüüsika,suht kerge kui õiged tööriistad.
Kipsi peab ikka hüdroga tegema muidu läheb kohe kopitama.
Aga ma mõtlesin et kui sul seal kõik igasugu vakstu-eterniit baasil seinad ja asjad ehk oleks mõtekam kohe kogu see krempel
prügimäele toimetada ja teha korralikkult uus vannituba-wc ja saad ka ehk planeeringut muuta oma käe järgi?
Teed tasapisi ja 5-10 aasta pärast ei pea uut remonti tegema kuna selleks ajaks uus vannituba valmis.
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
Ma siis soovitan uuesti vannituba PVC-ga yle tõmmata. Põranda taandad seguga yle, kõik nurgad, vuugid ja muu korralikult paikkad. Pärast liimid põrandale PVC katte, tõstega seinale(näiteks 10cm, hea paigaldada) . Siis liimid seinale spetsiaalse PVC, mis on õhem. Vuugid teed kas ylekattega või keevitad . Pole vaja yhetgi hydrot , värvi ega muud jama. Kui pinnad on valmis siis vaiba paigaldus võtab aega pool päeva, olenevaöt vannitoast kuni päev. Lisaks on kohe kasutusvalmis ja 100% veekindel.
Põrandale sooovitaks veel libisemiskindlat, metallipuruga, PVC-d. Hindade kohta ei oska väga midagi rääkida , kuna tegelen ainult paigaldamisega. Aga soovitan uurida neid PVC hindasid ja kui ise eeltöö ära teed, pead mehele arvestama töörahaks 1 päevapalga.
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Üks mu klient soovis dušširuumi Stucco krohvi, mis nõuab ideaalselt siledat aluspinda, aga tal oli juba terve vannituba hüdrotatud. Duššinurga osa plaatisin, kuid selle dek-krohvi alla mineva hüdrotatud pinna tõmbasin 2x niiskuskindla pahtliga üle, lihvisin ära ja jäi väga sile. Arvan, et täpselt samamoodi võib teha ka värvi alla mineva pinna.cartman kirjutas:...Lisaks hydro on ju krobeline, seda vaevalt, et õnnestub värvida...

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Olgu annelinna või lasnamäe vannituba. Selle seina ega põrandale ei ole ometigi mingit "hüdrot" vaja. Kui just keegi kipsplaadist uut vannituba sinna sisse ei ehita.t800 kirjutas:Annelinna vannituba, mille seinad tehtud eterniidi laadsetest plaatidest(tsementplaadid?)
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu