Täiteliiva trampimine

põrandad, põrandatööd
Genius
külaline

Täiteliiva trampimine

Lugemata postitus Postitas Genius »

Palun nõu, kuidas toimida: Vundamendi osa on täidetud täiteliivaga kõik. Vundamendi kõrgus on 8 fibo rida. Vahepealt ehitusmehed ei trampinud ja oma aruga teeksid nad seda nüüd ainult pealt.
Aga mina muudkui kuulen, et nii hakkab põrand vajuma. Isa just rääkis kuidas 1m pealt kinni trambiti ja 1,5 aastaga 10 cm vajus.
Olen nõutu ja ei tea kuidas käituda? Kas peab hakkama nüüd liiva välja loopima ja siis õhukeste kihtidena tampima? või onn veel variante?
Kasutaja avatar
Chef
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Chef »

kui tahad olla kindel, et põrand ka aastate pärast sama kõrgusmärgi juures püsib, mis alguses, siis tuleks välja loopida ja 200...300mm kihtidena tihendada ja siis ei saa taldvibraator ka mingi mänguasi olla. tihendada on võimalik ka 3m sügavuselt, aga see vibrorullidega masin on eeldatavasti suurem kui sinu vundament. tihendamist hõlbustab liiva veega küllastamine, nihkejõud liivaterade vahel vähenevad või kaovad, seejärel kõige emasema taldvibraatoriga, mille kätte saad üle lasta. siiski ei saa sellisel meetodil pea 1,5m sügavuseni liiv korralikult tihendatud (suhteline tihedus võiks olla ~90%). teoreetiliselt võiks ka süvendid teha, nui vibra auku ja altpoolt väristama hakata.
see alternatiivide otsimine ja teostamine võtab ka omajagu aega ja pärast ei pruugi tulemus ikka meeldida, seega ikkagi tühjaks ja siis kiht kihi haaval.
edu!
p.s. ehitusmeestele tõmba piki kõrvu :lol:
tiit001
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tiit001 »

on olemas vist ka sellised nö. hüppajad, need kõrgemad ja pidi isegi 70 cm kinni trampima. täpselt ei tea..
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Endal peaaegu sama seis - 6 rida FIBO kive. Enne kui jaole sain, oli ääreni täis tõstetud ja "kinni vibrotud".
Nüüd on sellises seisus nädal seisnud. Igapäevased vihmad peaksid liiva natuke sügavamalt märjaks tegema. Siis lasen uuesti trampida.
Ma ise kardan just põrandakütte kahjustumist, kui peaks vajuma hakkama.
Väljatõstmine ja otsast alustamine oleks vist õigem aga aeg sunnib takka (tahaks enne lume tulekut katuse peale saada) ja raha ka vähe :(
Kasutaja avatar
Chef
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Chef »

2korda2 kirjutas:Endal peaaegu sama seis - 6 rida FIBO kive. Enne kui jaole sain, oli ääreni täis tõstetud ja "kinni vibrotud".
Nüüd on sellises seisus nädal seisnud. Igapäevased vihmad peaksid liiva natuke sügavamalt märjaks tegema. Siis lasen uuesti trampida.
Ma ise kardan just põrandakütte kahjustumist, kui peaks vajuma hakkama.
Väljatõstmine ja otsast alustamine oleks vist õigem aga aeg sunnib takka (tahaks enne lume tulekut katuse peale saada) ja raha ka vähe :(
praegu mõtled küll, et kiire ja raha vähe, aga tee 2 kalkulatsiooni:
1. liiva välja loopimine ja uuesti täitmine koos korraliku tihendamisega.
2. põrandakütte torustiku kahjustumine põrandavajumisel (järgneb põrandaplaadi lahti lõhkumine, torustiku parandamine, uue põranda valamine ja ikka ei saa kindel olla, et uuesti ei vaju).

kui need arvud kõrvuti paned, tormad kohe labidat otsima.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

Enne,kui sa vundamendi sees liiva tihendama hakkad,tee (kui veel ei ole) ümber vundamendi tagasitäide.Vundamendi ümbrus ei tohiks lahti olla.
See on täiesti õige,et mingi 1m liivakihti ei saa ainult ülevalt kinni vibreerida.Nagu ka eespool öeldud,vibreeritakse liiva ca 20...30cm kihtide kaupa.Kui sa liiva välja visata ei taha/ei viitsi,siis jääb üle ainult üks variant-vesi.Mina tihendasin nii,et voolikust vesi liiva peale uhama ja ise ca 1,5m toru jupiga tegin liiva sisse järjest auke.Seda toru (või tugevamat kaigast) siis ka veel liigutad nende aukude sees.Lausa uskumatu,kui palju liiv vajub sellise meetodiga kokku.See on küllaltki nüri töö aga midagi pole teha.Parem juba alguses vaeva näha,kui et juhtuks see:
http://www.vennad.ee/asn/viewtopic.php?t=3614
Taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Taastaja »

Vesi ikka vesi. Mina olen ainult seda, vanade ehitusmeistrite, nippi ainult kasutanudki kõikide oma ehituste juures. Parem on muidugi ka seda kihtide kaupa teha, aga arvan, et INTSI pakutud variant toimib samuti hästi.
ehhitaja
külaline

Re: Täiteliiva trampimine

Lugemata postitus Postitas ehhitaja »

Kui palju vett oleks optimaalne liiva-kruusa peale lasta?
Vundament on ca 150 m2 suur.
Vasta