Plaanis on maja üle viia põrandaküttele ning seoses sellega olen paar päeva teooriat tuupinud - kasutusjuhendid, vanad teemad jms. Leidsin ka programmi millega enne paigaldamist ja skeem valmis joonistada aga enne kui joonistama hakkan küsin mõned võhiklikumad küsimused ära:
1) Olemas on niiöelda katlaruum kuhu kõik torud kokku jooksevad aga ei ole veel otsustanud mis hakkab vett soojendama - kas katel, maaküte, või õhksoojuspump. Küsimus selles, et ega see pole pragusel etapil väga oluline ka? Kas betooni alla läheb ainult puhas toru ning mingeid lisavidinaid tarvis ei ole? Kollektorid ja kõik muu vajalik tuleb alles katlaruumis kus torud põranda alt välja tulevad.
2) Sisse tulevad kõik torud tõenöoliselt lävepaku alt. Kokku on 4 kontuuri ehk siis 8 toru niiet tõenäoliselt lävepaku all on torude vahe ainult üks 5cm - ega seal midagi karta ei ole? Teisisõnu ega ei ole mingit minimaalset vahet mis peab torudel olema?
3) Kui lähedalt vastu välisseina läheb esimene ring? Kas panen kohe päris vastu seina või jätan mingi 15cm vahe?
4) Kas peaks torud panema ka näiteks köögimööbli alla? Köögimööbel tuleb vastu välisseina.
5) Olen lugenud, et sellien rusikareegel on, et torude vahe on 15cm - kui tegu on nüüd suurema ruumiga näiteks 20-30m2 siis kas toa keskel võib vahe ka suuremaks ajada? Kui jah siis kui suureks?
6) Jällegi lugesin, et 16mm toru kontuur ei tohiks olla pikem kui 100m - vastab tõele?
7) Kas jätkukohad betooni all on lubatud?
Ning lihtsalt huvi pärast küsin hilisemaks ka paar praktilist küsimust mis praegu huvi pakuvad:

9) Kui kergelt teeb 180 kraadise pöörde 16mm põrandatoru? Kui toru vahe on 15cm siis ma loodan, et see pööre pole probleem?
Küsimusi palju niiet tänan juba ette ära inimese kes võtab vaevaks mind aidata