glaruurpottidest kamin-ahi

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Re: glaruurpottidest kamin-ahi

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ma nõustun viimase postitajaga- ei lugenud samuti välja, et ahi maha jahtub; vaid seda, et tuba külm on.
Kasuteguri võrdlus tehakse tavaliselt töökorras eksemplaridega. Pole mõtet arvestada kasutegurit
valesti kütmisel, või amortiseerunud kütteseadmel?
See "pisku" vahe on aga teinekord üsna määrav. 10%-ti 2-st õllest on ainult vaht, aga kastist õllest mitu "halgu" ;) . Need halud on aga reeglina just siis loetud kui õues külmaks kisub.
naine ehitab
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas naine ehitab »

Aitäh elava arutelu eest, asi muutub üha segasemaks, juttu on palju kogunenud ja erinevaid arvamuseavaldajaid ka :))
Alustan kuskilt: ei ole mitte mingit remonti vahepeal tehtud, st ka mitte 3 a tagasi, lihtsalt mingi hetk hakkas tunduma, et küta või ära küta, pane palju puid ja briketti või vähem, aga ahi tõsiselt kuumaks ei lähe nagu ennem ja tuba on ka hommikul küttes õhtuks selline, et panin elektriradika tööle. ja u samal ajal hakkas ka naaber sama juttu rääkima, et meeletult külm on(et asja veel segasemaks ajada, siis on tegemist paarismajaga, mis on tpselt keskelt pikuti pooleks, st kaks poolt nagu peegelpildis üksteise küljes :p). Ei tea, kas andis maja soojustus lõplikult otsad või ahi.
Ja kütnud olen kõik need aastad u ühe palju, st ei ole nüüd hulluks või üle kütnud, ikka mõistlikult, lihtsalt see aasta tundus eriti, et ei mingit mõtet ja lasingi enamuses elektriküttega, mis oli killer rahakotile.
Seinas peaks teoreetiliselt olema väljast sisse krohv-silikaat-õhuvahe-?- saepuru- tõrvapapp ja laudis, umbes nii siis, st õhuvahed jms ikka peaks kõik olemas. kui seina lahti teen, eks siis näen täpsemalt, hetkel siis suur teooria.
saan aru, et ahjuehituse lükkan edasi, õigepealt korstnaots ja katus, mis on mu juba väsitanud, hinnapakkumisi võttes tundub, et kõik pakuvad üksteist üle, hinnakõrgustes on ees vaid taevas :)) selle kohta hiljem teema siis katuse alateemasse :)
Mis ahju Sa mulle 3500ga pakud?
Aitäh veel kõigile, arutage aga edasi, varsti teen oma ehitusplaanides time outi :))
naine ehitab
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ja see naispotsepp on vapustavalt tubli, tõesti au talle ja teoreetiliselt kui nõksud selgeks õppida, no mis seal ületamatult rasket ikka on eks :)))
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Taiplikkust sul jätkub :thumbsup: Naispottsepp on tõesti tubli :clapping:
3500 eest saad ahju, mis teeb sinu elamise elamisväärseks 24h. Kauaks. Väga kauaks.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

rokikas kirjutas:
Robi 1 kirjutas:Silikaatseina ei pea tingimatta väljast soojustama. Saaks nii: väljast sisse tellis, siis õhuvahe, millel all ja üleval avad, siis tuuletõke, siis soojustus jne.
Midagi sellist jah.
-------------------
Üleval on nagunii avad.
Robi, Saarelt
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kuna see suht tähtis siis tasub ikka üle kontrollida kas ikka on.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Robi on nagu Figaro, siin ja seal. Juhuslikult oli ka Heints meil. Ja juttu jätkus kauemaks...
Et ikka teemas püsida, siis tunnistan, oli juttu ka Naine Ehitab teemal.
Läbirääkimised teemal "Naine Ehitab"
Läbirääkimised teemal "Naine Ehitab"
Figaro.JPG (69.58 KiB) Vaadatud 3074 korda
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui veel teemaalgataja oleks juhuslikult sinna sattunud ...... :lol:
anski
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 60 korda
On tänatud: 52 korda

Lugemata postitus Postitas anski »

Tere Mehed!

Jah, Naine Ehitab on tubli postitaja, oskaks ma seda valtskatust teha..

Samas tasuks ehk arutleda seda Naispottsepa tegemist, endal oleks vähemalt ju kartus, kuidas meie korralike meeste veel käi.. ;)

Naine on kui hea kaminahi - ilus vaadata, kiirgab soojust väljapoole aga killer seest. :grin:
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

Õhtust.
Lahe pilt.Kahjuks ei ole Heintsiga pikemalt saanud silmast silma juttu ajada...aga Time is coming....Kui aeg on käes.Teised kaks aga asjatundlikud ja head inimesed(heintsiga pole veel kohtunud..järeldused teen siis).
Robi.Mine vt.asjad üle .Anna olukorrast teistele ka teada ja näita pilte ka..enne..ja pärast-Ahjust loomulikult))))
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar :hello:
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
naine ehitab
Uus kasutaja
Uus kasutaja

issand kui armas, et ma teemaks olin:) Kuulge tõesti, te oleks pidanud minu juures kohtuma, seinad, ahi ja katus kohe oleks üle vaadatud, mul on nii palju küsimusi ja aina hullemaks läheb :)) Nüüd juba hakkasin põrandasoojustusest ka lugema ja aina keerulisem tundub, vastuseid nii erinevaid ja kui võtan tegija, kus mina tean et tema mulle õiget juttu räägib :).
Pool ööd mõtlesin ja ahju suhtes otsustasin, et hangin kõigepealt ühe pottsepa, kes asja üle vaatab ja hinnangu annab, vbl polegi lootusetu ja saab hoopis asja korda. ja siis kõigepealt teen soojustuse ja katuse ära ja vaatan, kas saab sooja tuppa v mitte :p Kui ei aidanud, siis uus ahi. ja köögipliit on ka vaja üle vaadata, kas lammutan maha remondi käigus või jääb alles, see on mul muide pruunidest glasuurpottidest :)
Aga tervitusi poistele, saarele või kus te parasjagu olete, mina oma majakesega endiselt keset Tallinna linna :)
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kaunist hommikut!
Kuna oleme Riinaga juba homme jälle just seal pealinna kesklinnas kaptenihärrale uut ahju ehitamas, siis jalutaksime küll juba puhtast uudishimust ka seda põnevat "antiikahju" vaatama :scratch:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

[quote="anski"]Tere Mehed!

..................................................
Ma hea meelega näitaks Sulle seda valtskatuse tegemist kui Soome tulen jälle. Tegelikult ei ole ka teenusena valtskatus kuidagi kallis( 20~30 eurot m2), sest tema iga on kordades pikem võrreldes teiste plekkprofiilidega.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

anski kirjutas:Naine on kui hea kaminahi - ilus vaadata, kiirgab soojust väljapoole aga killer seest. :grin:
:lol: :good: Kui ikka lööb maja vingu täis .... :cray:
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:
anski kirjutas:Naine on kui hea kaminahi - ilus vaadata, kiirgab soojust väljapoole aga killer seest. :grin:
:lol: :good: Kui ikka lööb maja vingu täis .... :cray:
Mõni ajab sellist vingu, et ei saa põhikütteks kasutadagi... :( Siis vaja kõrvalt lisakütet vaadata, aga malmsüdamega ikkagi ei soovitaks...(esialgu ilus vaadata küll, aga soe suhe ei kesta pikalt ).
anski
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Robi 1 kirjutas:
anski kirjutas:Tere Mehed!

..................................................
Ma hea meelega näitaks Sulle seda valtskatuse tegemist kui Soome tulen jälle. Tegelikult ei ole ka teenusena valtskatus kuidagi kallis( 20~30 eurot m2), sest tema iga on kordades pikem võrreldes teiste plekkprofiilidega.
Tere Robi!

Tervetuloa! - aga ainult huumorisoonega ma sest valtskatuse tegemisest. ;)

Valtskatust teha ei oska aga valtskatuse headust Sa ei vaja mulle selgeks teha, see on vähe nagu venelasele selgitada habukurgi head maitsed. 8) :D

Enda majas -20ndal paksust plekist tehtud valtskatus ehk umbes 100aastat vana ja täiesti korras.

Selle asemele me võiksime näiteks seal külastada:
http://sivustot.tuusula.fi/museot/halosenniemi/

Seal on Soome tuntuima "hobipottsepa" Pekka Haloneni oma kodusse tegemad ahjud.

Ootan siis kohtumist Robi!
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Seda kõike on küll kena kuulda :D aga arvaks, et kui "naine ehitab" ahi enam soojaks ei lähe, siis tuleks ahi ülevaadata (kui asi on temperatuuris aga mitte tundmuses)?
Tundmustega on asi aga petlikum.Temperatuur, kW ja kWh räägiksid rohkem. Kui elektriradiaator tunnet parandas, siis järelikult oli kW-te puudu. Kuna hommikul oli tunne kehva, siis järelikult jäi väheks ka kWh-de. Eeldades, et sama tunne ei tekkinud mõlemal pool seina juhuslikult, siis lahkusid need kWh-d läbi ühispiirde, või on tekitanud seda tunnet suurenenud niiskustase.
Rohkem ei mõista midagi arvata. :hello:
anski
Korralik postitaja
Korralik postitaja

naine ehitab kirjutas:ja see naispotsepp on vapustavalt tubli, tõesti au talle ja teoreetiliselt kui nõksud selgeks õppida, no mis seal ületamatult rasket ikka on eks :)))
Tere!

Naispottsepp on tõesti vapustavalt tubli. Esimest korda elus ma sellist imet siin foorumis nägin. :hello:

Siiski asi pole sugugi nii lihtne, et teoreetiselt nõksude selgeks õppimisega pottsepaks saada, asi on sellest väga kaugel. Nõksudega saab õppida ainult erineteval küttekoldelel ja materjalidel vajalikud erinevad tehnikad ja töövõtteid.

Esiteks töö eeldab suhtelise tugevat kehaehitust sest tegemist on üsna raske füüsilise tööga. Lisaks pottsepp peab vähemalt omama planeerimisoskust, kunstniku silma ja head ettekujutusoskust mis ta on tegemas jne.. Ja mis kõige tähtsam - ta peab tundma tellise ja segu oma käe sõrmedes nagu lõõtspilli mängija selle nupud.

Ühesõnaga pottsepp on nõudlik ja raske käsitöö. Seda õpitakse vaevaga ja tihti ka "kanna kaudu".

Liialdatult vana Soome ütlus selle kohta: "igast joodikust ei tule maalrit". :)
naine ehitab
Uus kasutaja
Uus kasutaja

jäin oma vastamisega hiljaks, kahjuks siis täna ei saa vaatama tulla, aga asjalikku vaatajat ootan hea meelega, eelnevalt kokku leppides :)
loomulikult ei saa niisama pottsepaks, lihtsalt, et see ei ole võimatu mitte :)
ja Eestis on oma ütlus, et igast joodikust saab küprokipanija :)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Robi 1 kirjutas: malmsüdamega ikkagi ei soovitaks...(esialgu ilus vaadata küll, aga soe suhe ei kesta pikalt ).
:lol: Noo jah aga kui "leige kivisüda" kipub külmaks jätma ..... :grin:
anski kirjutas:kunstniku silma
Ilma selleta tipp pottsepaks tõesti ei saa. Ja see kipub olema asi mis kas on või ei ole.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui pottsepp Riinast rääkida, siis kõigele lisaks on tema suur pluss see, et Kaminahi ( Raivo) temaga isiklikult tegeleb ( õpetab).
Sai nädalavahetusel Saaremaal oldud ja seal isegi mehed ütlesid, et Raivo on rohkem õpetand kui muud kursused kokku.
Vasta