Praod silikaatseinas

Marioolen
külaline

Praod silikaatseinas

Lugemata postitus Postitas Marioolen »

Tere.
Otsin arvamusi ja soovitusi oma maja taastamisel.

Täpsemalt on mul silikaat hoone, millest peaks kunagi kodu saama, hetkel on pragudega seinad ja kivikatus, sees vaja veel kõik teha. Probleem on järgmine, nimelt arvatavasti on maakivi vundament pisut nõrk ja seinad on liikunud ja praod on tekkinud. Täpsemalt jutt hetkel ühest konkreetsest nurgast, mis on eemale vajunud. 2 suuremat pragu mis ma ka joonistasin pildile on umbes 1cm laiused (siia sinna). Minu eesmärk on mõne metall konstruktsiooniga see asi panna paigale, MITTE KOKKU TÕMMATA, tugevndada ära vundament, et rohkem ei oleks vajumist. Vundamendi koha pealt ise mõtlesin umbes 20cm juurde valada (esialgu mõtlesin väljapoole aga nüüd olen lugenud, et peaks ka vist sissepoole seina valama), siis umbes 1m sügavusele ja maakivivundamendi kivide vahele kindlasti ka. Kuna ma tahaks suht kindla peale välja minna siis ikkagi lõpuks on plaan fasaad teha laudisega ja villaga, sest kui ikkagi mingi väike liikumine peaks olema siis ei tule pragusid sisse nagu võiks juhtuda peno+krohviga.

Eelarve nagu paljudel on olematu ja ma tean, et asjalik oleks võtta buldooser, mõningane hunnik raha multiliftiga kohale tuua ja uus putka püsti panna, hetkel üritaks seda ikkagi taastada.

Paar joonistust.
Pilt
Pilt
Selgituseks viimasele pildile, latid mis on üksteisega RISTI ei ole ühenduses, on näiteks eri kõrgusel.

Tänud, Mario.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Praod silikaatseinas

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kõigepealt on vaja vundament korda teha. Vastik ettevõtmine.
Edasi oleks vaja mõõdistus teha, et vundament enam ei vajuks. Kui see kinnitab aluspinna stabiilsust siis soojustusega teed puidust ristkarkassi, mis ühtlasi seob ja kinnitab pragulise seina jäigemaks, ühtlasi saad maja soojaks. Lõpp-hea, kõik hea. Eeldusel, et vundamendi saad kandvaks.
Marioolen
külaline

Kujutan ette juba jah vaimusilmas missugune vastik töö see tuleb, endiselt tuleb see mul ette võtta.
Et siis saan aru nii, et erilisi lisa konstruktsioone pole teie arust vaja, vaid lihtsalt puitkarkass mis nigunii tuleb teha fasaadi jaoks.Muidugi eeldusel, et vundament kannab.

Põhiküsimus - kuidas teha mõõdistus et teada saada kas vundment sai hea?

Tänud, Mario
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Jah.
Ma ei ole selle ala spetsialist, kuid ühes kohas tehti niimoodi, et enne töid pandi seintesse mõõdistusnõelad, ja pidevalt mõõdeti laseriga ülitäpselt nende vahelisi kaugusi üks aasta peale tööde lõpetamist (üks aastaaeg). Kui aasta otsa oli stabiilne siis oli korras.
Marioolen
külaline

Noh see paistab jah suht karm teadus, ma pigem lähenen asjale teisest küljest, nagu ikka endale ehitamisel, teen asja pisut varuga ja võimsama ja eks siis näha saab.
Aga suured tänud info eest.
Injekteerimine
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Injekteerimine »

Olemasoleva vundamendi kindlustamise lihtsaim viis on selle injekteerimine ehk siis vundamendi ümber oleva pinnase tugevdamine tsemendilahusega. Vaja läheb torusid ja pumpa ning ei ole vaja midagi lahtigi kaevata.
Silikaat seinte praod saab kokku tõmmata spiraal varrastega mis paigaldatakse vuukidesse. Praod pumbatakse täis püstvuugiseguga.

Lugupidamisega
Margus Siilo
Projektijuht
Astrotel OÜ
Tel +372 555 31883
e-mail: info@injekteerimine.eu
www.injekteerimine.eu
Külaline K
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline K »

Mida soovitaksite siis, kui tegemist ei ole silikaatseinte, vaid tuhaplokkidega? Praod on samas kohas, ainult et aknad on veel praude juures mõlemalt poolt. Kuidas saaks neid kokku tõmmata?
Meie maja asub üldiselt halvas kohas, maaalused veed on pinna lähedal. Kevadel seisis maaalune vesi just otseselt pinna tasemel. Seetõttu vundament kõigubki. Kas tsemendiga vundamendi injekteerimine aitaks sellisel juhul või on mingi muu lahendus?
Tänan soovituste eest.
K.
Vasta