Otsin arvamusi ja soovitusi oma maja taastamisel.
Täpsemalt on mul silikaat hoone, millest peaks kunagi kodu saama, hetkel on pragudega seinad ja kivikatus, sees vaja veel kõik teha. Probleem on järgmine, nimelt arvatavasti on maakivi vundament pisut nõrk ja seinad on liikunud ja praod on tekkinud. Täpsemalt jutt hetkel ühest konkreetsest nurgast, mis on eemale vajunud. 2 suuremat pragu mis ma ka joonistasin pildile on umbes 1cm laiused (siia sinna). Minu eesmärk on mõne metall konstruktsiooniga see asi panna paigale, MITTE KOKKU TÕMMATA, tugevndada ära vundament, et rohkem ei oleks vajumist. Vundamendi koha pealt ise mõtlesin umbes 20cm juurde valada (esialgu mõtlesin väljapoole aga nüüd olen lugenud, et peaks ka vist sissepoole seina valama), siis umbes 1m sügavusele ja maakivivundamendi kivide vahele kindlasti ka. Kuna ma tahaks suht kindla peale välja minna siis ikkagi lõpuks on plaan fasaad teha laudisega ja villaga, sest kui ikkagi mingi väike liikumine peaks olema siis ei tule pragusid sisse nagu võiks juhtuda peno+krohviga.
Eelarve nagu paljudel on olematu ja ma tean, et asjalik oleks võtta buldooser, mõningane hunnik raha multiliftiga kohale tuua ja uus putka püsti panna, hetkel üritaks seda ikkagi taastada.
Paar joonistust.

Selgituseks viimasele pildile, latid mis on üksteisega RISTI ei ole ühenduses, on näiteks eri kõrgusel.
Tänud, Mario.