Vee väljasaamine torudest.
saunad, santehnika, boilerid jne
-
- külaline
Vee väljasaamine torudest.
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tere,
Kuna on oht, et tulev talv pean maja tükiks ajaks järelvalveta jätma siis on tõsine oht, et torudesolev vesi võib ära jäätuda. Selle pärast mõtlesin, et paeks tegema mingi viisaka süsteemi kuidas saaks kiiresti vajaduse korral torud tühjaks lasta:
Torustik näeb välja selline, et majja tuleb sisse toru, seal on kraan kust saab vee kinni keerata ning sealt edasi läheb toru filtrisse ning siis valgub mööda maja laiali. Kõige parem mõtle mis endal tuli on see, et paneks kraani ja filtri vahele kolmiku. Siis saaks vee kinni keerata ning kolmikusse ühendada pumba ning kogu torudes oleva vee sealt välja imeda. Boiler saab tõenäoliselt väikeseks takistuseks aga ma mõtlesin, et kõige lihtsam lahendus on see kui enne pumpamist boileri küljest torud lahti võtta ning need omavahel lihtsalt ühendada - nii peaks kogu toruvõrgustik pumbale ilusasti kättesaadav olema.
Kuna see on minu ainuke mõte ning ma olen sel teemal võrldemisi võhik tahakski kuulda teiste arvamust, et ehk on mingi etem variant sellise asja teostamiseks? Kui ei ole siis küsiks aga mis on kõige odavam pump millega sellise töö ära ajada saaks?
Aitäh!
Kuna on oht, et tulev talv pean maja tükiks ajaks järelvalveta jätma siis on tõsine oht, et torudesolev vesi võib ära jäätuda. Selle pärast mõtlesin, et paeks tegema mingi viisaka süsteemi kuidas saaks kiiresti vajaduse korral torud tühjaks lasta:
Torustik näeb välja selline, et majja tuleb sisse toru, seal on kraan kust saab vee kinni keerata ning sealt edasi läheb toru filtrisse ning siis valgub mööda maja laiali. Kõige parem mõtle mis endal tuli on see, et paneks kraani ja filtri vahele kolmiku. Siis saaks vee kinni keerata ning kolmikusse ühendada pumba ning kogu torudes oleva vee sealt välja imeda. Boiler saab tõenäoliselt väikeseks takistuseks aga ma mõtlesin, et kõige lihtsam lahendus on see kui enne pumpamist boileri küljest torud lahti võtta ning need omavahel lihtsalt ühendada - nii peaks kogu toruvõrgustik pumbale ilusasti kättesaadav olema.
Kuna see on minu ainuke mõte ning ma olen sel teemal võrldemisi võhik tahakski kuulda teiste arvamust, et ehk on mingi etem variant sellise asja teostamiseks? Kui ei ole siis küsiks aga mis on kõige odavam pump millega sellise töö ära ajada saaks?
Aitäh!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: Vee väljasaamine torudest.
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Seni on kõik sarnased asjad püütud teha torustikule mitte u tähti sisse ja kalle kõige madalamasse punkti (neid võib ka mitu olla). Siis avad vaid segisti kraanid ja tühjenduskraanid ning saad kõik torud tühjaks. Boileril on samuti sisse ja väljatulekul (soe, külm) tühjenduskraanid.
Kui majal kelder või muu pisem kuid köetav tehniline ruum siis hoitakse seal +5 kraadi (elektrikulu on kuid talutav). Lastakse tühjaks külmaks minevates ruumides viimane toruots.
Kui majal kelder või muu pisem kuid köetav tehniline ruum siis hoitakse seal +5 kraadi (elektrikulu on kuid talutav). Lastakse tühjaks külmaks minevates ruumides viimane toruots.
Lugemata postitus Postitas Opa »
Aga mis see toru teeb, mis majja sisse tuleb? Meil on trassi lähedal kraan, mis on võimalik kinni keerata, samas laseb see kraan kinnises olekus majasse siseneva trassi tühjaks joosta. Minu mureks jääb vaid boiler tühjaks lasta (selleks paigaldasin ka kraani ja lühikese voolikuga lasen boileri vee vetsupotti) ning WC potist vesi välja võtta. WC potti panen siis tavaliselt kaltsutropi ette.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Küsija on nii vähe oma plaane ja muid andmeid avalikustanud, et võib öelda - kõik on võimalik. Külmumise ohu korral, tuleb asju väga läbimõeldudlt plaanida ja on erinevad lahendused - aka paar korda talvel tahan kasutada, kui üldse ei plaani jne. Pumbad, trassid, kaevud - kõikidel võib olla erinev lahendus.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 39 korda
Lugemata postitus Postitas Andresto »
Tere! Minu meelest oleks parem, kui torustiku saaks kompressoriga läbi puhuda. Paigaldada "õigesse kohta" ventiil, sellesse kompressori kiirliides ja lööb süsteemi jäänud veekoguse selles suunas, kust vesi tuli.Külaline kirjutas:... Kõige parem mõtle mis endal tuli on see, et paneks kraani ja filtri vahele kolmiku. Siis saaks vee kinni keerata ning kolmikusse ühendada pumba ning kogu torudes oleva vee sealt välja imeda.
Boileri peab vist tavapäraselt tühjendama. Ise kavatsen küll nii teha, eelnevalt muidugi nõu küsides. Andres
-
- külaline
Kust osta kompressori kiirliides mis sobib pem või alupex torule?
-
- külaline
Üldiselt ehituspoest, aga vahest mõni eraisik müüb kah.Külaline kirjutas:Kust osta kompressori kiirliides mis sobib pem või alupex torule?

Urmas
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed