Vana teisaldatava palkmaja projekt
-
- külaline
Vana teisaldatava palkmaja projekt
Lugemata postitus Postitas Hedi »
Tere, mul oleks üks küsimus, mis võib-olla on see pisut võhiklik, kuid loodan teie, heade inimeste peale, et saada pisut targemaks.
Nimelt, on mul plaanis ehitada maja. Kasutada selleks teisaldatavat vana palkmaja. Ja nüüd tekibki küsimus, et kas selliseks ehituseks on tarvilik ka maja projekt või mitte. Kui tegemist on vana majaga, siis tihtilgu projekt ju puudub ning kas mina, kes ma plaanin maja uues kohas püsti taas panna, olen kohustatud maja projekteerima. Kui jah, kuidas siis selline asi võimalik on? Kui maja on juba lahti kistud ning enda maa peale ülespanekuks samuti luba ei ole, siis kuidas selline asi toimib?
Suured tänud juba vastajatele ette!!
Nimelt, on mul plaanis ehitada maja. Kasutada selleks teisaldatavat vana palkmaja. Ja nüüd tekibki küsimus, et kas selliseks ehituseks on tarvilik ka maja projekt või mitte. Kui tegemist on vana majaga, siis tihtilgu projekt ju puudub ning kas mina, kes ma plaanin maja uues kohas püsti taas panna, olen kohustatud maja projekteerima. Kui jah, kuidas siis selline asi võimalik on? Kui maja on juba lahti kistud ning enda maa peale ülespanekuks samuti luba ei ole, siis kuidas selline asi toimib?
Suured tänud juba vastajatele ette!!
-
- külaline
Re: Vana teisaldatava palkmaja projekt
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ma vist üldiselt ei ole siis hea inimene- ma ka ei leia, et kui lammutada vana maja plangud ja need uues kohas üles panna , siis justkui ei oleks tegemist ehitamisega ning uue majaga.
Samuti võib ka vana maja olla elamiskõlbmatu, hoolimata tema projekteerimisest/selle puudumisest
ja ehitamise ajast /viisist.
Aga [ur=http://www.ap3.ee/?PublicationId=31503E ... code=23926]sellel teemal[/url] on ka kohtus piike murtud.
Imelik.
Samuti võib ka vana maja olla elamiskõlbmatu, hoolimata tema projekteerimisest/selle puudumisest
ja ehitamise ajast /viisist.
Aga [ur=http://www.ap3.ee/?PublicationId=31503E ... code=23926]sellel teemal[/url] on ka kohtus piike murtud.
Imelik.
-
- külaline
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Ehk oleks lihtsam selle kohta uurida selle valla/linna ehitusnõunikult, kuhu sa oma maja püsti ajada plaanid. Igalpool ju kõigele muule lisaks veel omad lisad. Mõnes kohas on katusekalle ja materjal paika pandud, mõnes kohas pole. Mõnelpool võib palk väljast paistma jääda, mõnelpool pead ilmtingimata voodri peale panema. Niimoodi on ju natuke raske nõu anda sulle, kui pole teada kas paigaldad oma maja linna või maale, kas teed mingeid muudatusi või tõstad putka lihtsalt ühest kohast teise...
Torutööd Tartus 56 932 898
-
- külaline
Maja tuleb maale, vooder pole nõutav, kalded ja muu säärane pole samuti ettemääratud. Ühesõnaga metsamajake üsna privaatses kandis. Ja maja tuleb siiski ühest kohas teise, ilma juurdeehituseta. Seda juba tean, et kui tulevikus plaanin juurdeehitust, siis on projekt kindlasti nõutav, kuid küsimus tekkiski just tolle teisaldatava maja koha pealt, kas on sellele projekt tarvilik või mitte...
Muidugi oleks kõige mõistlikum esmalt valla maa- ja arendusnõunikult maad kuulata, kuid väike vald, jutud läheksid kohe ringi uitama ning kui mingil põhjusel asi soiku jääks oleks teiste kriitika liiast. Selletõttu mõtlesingi, et tõstatan siin portaalis selle küsimuse, ehk kellelgi on kogemus omast varnast võtta.
Seniks päikest!
Muidugi oleks kõige mõistlikum esmalt valla maa- ja arendusnõunikult maad kuulata, kuid väike vald, jutud läheksid kohe ringi uitama ning kui mingil põhjusel asi soiku jääks oleks teiste kriitika liiast. Selletõttu mõtlesingi, et tõstatan siin portaalis selle küsimuse, ehk kellelgi on kogemus omast varnast võtta.
Seniks päikest!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Aga miks seda projekti nii hirmsasti kartma peab? Ja kui tegemist on majaga, siis on ilmselt elekter ikka planeeritud? See vajab kindlasti projekti.Hedi kirjutas:tulevikus plaanin juurdeehitust, siis on projekt kindlasti nõutav, kuid küsimus tekkiski just tolle teisaldatava maja koha pealt, kas on sellele projekt tarvilik või mitte...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tiletant »
Tere,
ilmselt on igasuguse hoone seadustamise aluseks projekt. või lihtsamalt öeldes, väikese metsamajakese puhul peaks ikkagi selle plaani ja vaated joonistama ja siis asja vallavalitsuses kooskõlastama ning nemad annavad selle püstitamiseks ehitusloa. natuke loogiliselt võttes ei tohiks ju vahet olla, kas see palkmaja tuleb uuena kusagilt tehasest või on see mujalt lahtivõetud ja siis jälle kokku pandud. selline "tiletantlik" arvamus.
ilmselt on igasuguse hoone seadustamise aluseks projekt. või lihtsamalt öeldes, väikese metsamajakese puhul peaks ikkagi selle plaani ja vaated joonistama ja siis asja vallavalitsuses kooskõlastama ning nemad annavad selle püstitamiseks ehitusloa. natuke loogiliselt võttes ei tohiks ju vahet olla, kas see palkmaja tuleb uuena kusagilt tehasest või on see mujalt lahtivõetud ja siis jälle kokku pandud. selline "tiletantlik" arvamus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mbl »
Tere
Projekt on vajalik kuna antud asukoha seisukohalt on maja uus(kasutatakse küll olemasolevaid konstruktsioone). Samuti peab keegi tagama ja vastutama, et teisaldatud konstruktsioonid on püsivad ja on uuesti kasutamiseks kõlblikud. Ilma projektita ei teki vastutavat isikut.
mbl.
Projekt on vajalik kuna antud asukoha seisukohalt on maja uus(kasutatakse küll olemasolevaid konstruktsioone). Samuti peab keegi tagama ja vastutama, et teisaldatud konstruktsioonid on püsivad ja on uuesti kasutamiseks kõlblikud. Ilma projektita ei teki vastutavat isikut.
mbl.
-
- külaline
Suured tänud, sain vastuse oma küsimusele 

-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas insener22 »
Tere
Võiksid saata mulle meili, aitan sul need paberid korda teha, suur kogemus ehitusprojekti tegemisel ja hoonete seadustamisel.
Email: visahing@hotmail.com
Võiksid saata mulle meili, aitan sul need paberid korda teha, suur kogemus ehitusprojekti tegemisel ja hoonete seadustamisel.
Email: visahing@hotmail.com
Mine “Projekteerimine, projektid”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed