Saun vanasse lauta - kuidas teha?

saunad, santehnika, boilerid jne
Kermi
külaline

Saun vanasse lauta - kuidas teha?

Lugemata postitus Postitas Kermi »

Tere,
plaan siis vanasse lauta sauna ehitama hakata. Algmaterjal siis selline - põrandad valatud; laeks on vana aukudega laepaneel ja rohkem midagi; seinad siis seest välja sellised: punane kärgtellis - siis vahel "soojustuseks" kivisöe põletamise jääkprodukt šlakk - siis välisseinas valge silikaat.
Küsimus üldjoontes lihtne - kuidas sellisest algmaterjalist head sauna saaks ehitada?
Kuidas seinad soojustada? Mis laega teha? mis põrandaga teha - tõenäoliselt tuleks seda lõhkuma hakata sest kanalisatsiooni pole seal ka...
Ja veel - kuna tegemist ühe suure ruumiga siis tuleks hakata vaheseinu ehitama - millest ja mismoodi need kõige otstarbekam teha?
Tean et küsimusi palju aga loodaks neile ikka vastuseid saada ...

Ette tänades

Kermo
grossu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas grossu »

kas tahad ise teha, või tahad ka ehk abilist? Abi oleks ideest teostuseni
KUI MA MIDAGI TEEN, SIIS TEEN MA SEDA NII, NAGU TEEKSIN MA SEDA ENDALE!!!
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Vaheseinad ehitatakse kas kipskarkass, laudvoodriga puitkarkass, väikeplokid, tellis- või silikaatkivi. Eksootilisematest veel klaasseinad, ribiseinad jne. Valik on lai ja sõltub maitsest.

Välisseinad on OK, soovitan lisada soojustust välisseinale juurde (10 cm paras). Mis tüüpi, valid ise

Põranda soovitan vahtplastist+betoon+plaadid valada koos põrandaküttega, enne muidu kõik kommunikatsioonid.

Lagi maitseasi, lihtsam on puittalad sulle meeldiva viimistlusega.

Katus - maitseasi - sulle meeldiv tüüp.
Vasta