Bruno palus ka minu jäädvustamist. Saime päris headeks sõpradeks.

Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas Mart.P »
kaminahi kirjutas:Nüüd on need sinu ahjud ja võid julgesti neid näidata. Pole lihtsalt enam mõtet verbaalsel joonistamisel.
Mart.P kirjutas:kaminahi kirjutas:Nüüd on need sinu ahjud ja võid julgesti neid näidata. Pole lihtsalt enam mõtet verbaalsel joonistamisel.
Millega on küll sillatud see ukseavaMart.P kirjutas:kaminahi kirjutas:Nüüd on need sinu ahjud ja võid julgesti neid näidata. Pole lihtsalt enam mõtet verbaalsel joonistamisel.
Ukseava kohta jään vastuse võlgu, paksu raualatti ma neile igatahes viisin, ju nad seda kasutasid.kaminahi kirjutas:Millega on küll sillatud see ukseavaMart.P kirjutas:kaminahi kirjutas:Nüüd on need sinu ahjud ja võid julgesti neid näidata. Pole lihtsalt enam mõtet verbaalsel joonistamisel.
Usun, et nii valget vuuki sa ise ka ei pooldaPehmem toon oleks pehmem...
Mina kujutasin ka neid ühel joonel ette, aga nagu selja pöörad keeratakse alati mingi jama kokkukaminahi kirjutas:Disaineritele veel küsimus, et miks alumised topsid-luugid nii "kirevassevasse" mustrisse oli vaja ajada
Ühes sirges rivis oleks ilu küll olnud.
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kõik, mis sinnasamusesse keeratakse (ainult visuaalse poole osas!) kohta saab hiljem öelda, et see oli taotluslik ja kritiseerija lihtsalt ei saa aru sellest, sest tema ilumeel on liiga labane selle sügavamõttelise disainikujunduse mõtte tabamiseks!Mart.P kirjutas:Mina kujutasin ka neid ühel joonel ette, aga nagu selja pöörad keeratakse alati mingi jama kokku![]()
...
Kas meister ahju projekti eelnevalt ei esitanudkiMart.P kirjutas:
Mina kujutasin ka neid ühel joonel ette, aga nagu selja pöörad keeratakse alati mingi jama kokku![]()
Kas keegi teab kedagi, kes osaleskaminahi kirjutas:Üks küsimus veel.
Kas keegi osales:
http://pottsepad.ee/index.php?page=meistritoad
Lugemata postitus Postitas maunoahjud »
Lugemata postitus Postitas fanatic »
Kes seletaks lahti selle kursuse mõiste, keskkonnasäästlik ahi? Millisest parameetrist läheb piir, mitte keskonnasäästliku ahju puhul.kaminahi kirjutas:Üks küsimus veel.
Kas keegi osales:
http://pottsepad.ee/index.php?page=meistritoad
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Lugemata postitus Postitas gamla »
Mart.P kirjutas:Olen Robiga ühel nõul, meistrit tuleb väga hoolikalt valida.
Hiljuti lasin ehitada kaks ahju, soojad müürid ja pliidi kahel erineval pottsepal, kes mõlemad üksteise töid maha tegid nii kuis jaksasid. Kui teine meister kohale tuli siis oli esimene jutt see, et "ah see esimene mees või?, no ma tean teda küll, olen nii palju tema asju ümber teinud, et vähe pole!" Küll oli see vale, et kasutatud oli juba valmis ahjusegu, mitte liivast-savist ise tehtud, küll oli liiga palju pragusid ("minu ahjul pragusid pole!") jne.
Okei, tegi siis enda ahju ka valmis. No ega midagi otseselt kurta ka ei saanud aga ukse kohale mõned praod siiski tekkisid. Siis tahtis kolde resti põigiti panna ja hirmus kitsa ribakese. Ütlesin küll, et kas nii suure kolde puhul taga õhku väheks ei jää - "ei jää, just nii peabki olema, siis ei lähe uks tahmaseks jne". Tulemus ikka see, et ega õiget põlemist seal taga kolde seina juures ei toimu kuna rest põigiti ja liiga väike ka.
Okei, tuli siis esimene pottsepp mul mingeid teisi töid appi tegema, vaatab teise mehe ahju üle ja: "ah, ma olen nii palju tema töid pidanud ümber tegema, et anna olla!" Räägib ilusa jutu kohe juurde, et kolde rest peab ikka pikuti sees käima, siis liigub tuli/suits ilusti piki ribisid, no ja loomulikult palju pikem võiks rest ka olla. Lisaks võiks kolle natuke tagant koonusesse joosta...ja veel mõned pisivead. Mis seal ikka, lõime käed, tuunime teise mehe kolde natuke ümber, tundus loogiline jutt ka olevat. Paranduse tulemusi veel ei tea.
Lõppkokkuvõtteks võiks omast kogemustest öelda, et ega alati maksa kõike jutte siiski uskuda mida meistrid räägivad. Minu puhul materdasid üksteise töövõtteid nii kuis jaksasid, aga sellist ahju mille puhul poleks ühtegi etteheidet, kumbki tegelikult valmis ei saanud.
Ma arvan, et õige meistri leiab sedasi üles kui lähed vaatad tema eelmisi töid, mis on vähemalt 6-7 aastat vanad, räägid, suhtled omanikega kas on asjaga rahul ja alles siis saad ilmselt õige pildi "meistri" tegelikest oskustest. Lihtsalt sellest, et keegi näitab sulle mingeid ilusaid ja uhkeid pilt oma eelmistest töödest jääb minu arvates küttekolde ehitamisel natuke väheks. Tahaks ju seda ahjukest ikka mõnikümmend aastakest murevabalt kasutada ka. Suitsevad ja tossavad ahjud jäägu ikka õue, seal kus hea kala suitsetada
Edu meistri otsimisel!
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025