Reguleerisin mutrivõtmega pesumasina jalgade kõrgust. Pesumasin asub mul köögis, elektripliidi kõrval. Kui ma puutusin mutrit kinni keerates käega vastu elektripliiti, sain nõrga elektrilöögi. Pesumasin oli välja lülitatud, aga voolujuhe oli seinas.
Indikaatorlambiga pesumasina korpust puudutades süttis lambis valgus, aga hästi-hästi tuhmilt. Testriga mõõtes sain pesumasina korpuse ja pliidi korpuse vaheliseks pingeks u. 40 volti.
Elan Tallinnas paneelmajas, kus pistikupesad ei ole maandatud. Pesumasina jaoks on toodud pliidi pistikupesast juhtmega vool eraldi pistikupessa. Pliit on maandatud, mõõtsin takistust pliidi korpuse ja radiaatori vahel, takistus tuli alla ühe oomi. Pesumasinal aga ilmselt maandus puudub.
Proovisin pesumasina pistikut teistpidi pöörata, aga pinge jäi ikka. Milles võib olla asi, et pesumasina korpus pinge alla jääb? Justkui oleks tegemist mingi staatilise elektriga - pinge on, aga kui ma ampermeetriga mõõdan (pesumasin - ampermeeter - pliit), on voolutugevus 0.
Äkki keegi teadjam oskab öelda, millest see pinge pesumasina korpusel?
Rein
Pesumasin andis litaka :(
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Re: Pesumasin andis litaka :(
Lugemata postitus Postitas jan »
Toiteahelas olev häirefilter (EMI filter) lekitab läbi kondensaatorite pisut voolu korpusesse. See on täiesti normaalne ning pole iseenesest eluohtlik. Pesumasina pistiku pööramine ei aita tõepoolest, aitab ainult maandamine. Võimalik, et su pliidi korpus on siis neutraaliga ühendatud ning seeläbi "maandatud".
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Tõmba pesumasin ja elektripliit maanduskaabliga kokku. Nii kaob nende korpuste vahel pingete erisus.
.
Tel 5o9279o
Tel 5o9279o
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas elke »
Sa pead mõõtma mA mitte ampreid ja seda pesumasina N ja L ümber korraga siis mitte nagu tavalise ampermeetriga kus näed ainult L jookvat voolu.
Igal juhul tuleb rikkevoolu mõõta, juhul kui seade ohtlikult lekib üle 30mA pead masina remonti viima või uue ostma kuna pole välistatud et saad seal suurema löögi
Maanduse võid ka vedada kuid see kaitseviis on praegu kõrvaline sest ei kõrvalda põhjust
Igal juhul tuleb rikkevoolu mõõta, juhul kui seade ohtlikult lekib üle 30mA pead masina remonti viima või uue ostma kuna pole välistatud et saad seal suurema löögi
Maanduse võid ka vedada kuid see kaitseviis on praegu kõrvaline sest ei kõrvalda põhjust
Külaline kirjutas:Reguleerisin mutrivõtmega pesumasina jalgade kõrgust. Pesumasin asub mul köögis, elektripliidi kõrval. Kui ma puutusin mutrit kinni keerates käega vastu elektripliiti, sain nõrga elektrilöögi. Pesumasin oli välja lülitatud, aga voolujuhe oli seinas.
Indikaatorlambiga pesumasina korpust puudutades süttis lambis valgus, aga hästi-hästi tuhmilt. Testriga mõõtes sain pesumasina korpuse ja pliidi korpuse vaheliseks pingeks u. 40 volti.
Elan Tallinnas paneelmajas, kus pistikupesad ei ole maandatud. Pesumasina jaoks on toodud pliidi pistikupesast juhtmega vool eraldi pistikupessa. Pliit on maandatud, mõõtsin takistust pliidi korpuse ja radiaatori vahel, takistus tuli alla ühe oomi. Pesumasinal aga ilmselt maandus puudub.
Proovisin pesumasina pistikut teistpidi pöörata, aga pinge jäi ikka. Milles võib olla asi, et pesumasina korpus pinge alla jääb? Justkui oleks tegemist mingi staatilise elektriga - pinge on, aga kui ma ampermeetriga mõõdan (pesumasin - ampermeeter - pliit), on voolutugevus 0.
Äkki keegi teadjam oskab öelda, millest see pinge pesumasina korpusel?
Rein
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed