OSB- st välisvooder

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
tive001
Uus kasutaja
Uus kasutaja

OSB- st välisvooder

Lugemata postitus Postitas tive001 »

Olen kuulnud, et OSB-st on võimalik teha välisvooder (voodrilaua asemel) ja see lihtsalt üle värvida. Kas see on ka tegelikult võimalik ja kas see tuleb odavam või kallim voodrilauast? :oops: Aitähh!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Olen samuti näinud tervet maja selle plaadiga kaetult.Ma kavatsen teise korruse kolmnurkse osa katta selle plaadiga ja üle värvida.Plaadi peale kinnitan teist värvi liistud vahedega, siis peaks ilme effektsem olema.Kui plaati pealt ei töötle illegagi(lakk,värv) siis muutub see plaat halliks(mädaneb vist).
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

mu vanematel on. värvitud. kolmas talv ja kõik ok. plaatidel peavad väikesed paisumisvuugid vahel olema. kanadas (kus ka külmad talved) pidi see päris levinud olema.

kas tuleb kallim või odavam, pead ise arvutama, seda ma öelda ei oska.
Külaline
külaline

Tere. OSB ei ole põhimõtteliselt fassaadimaterjal, ei OSB/3 ega ka OSB/4. Pikaaegsust nendega tagada ei saa. Ainult juhul, kui kogu plaat on kaetud min 1 mm polüuretaanvärvkattega on võimalik OSB igakülgne ilamstiku eest kaitse. Aga see meenutab juba plasti. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
trumm
külaline

Külaline
külaline

Tere. Tänud linkide eest. Kanada norme ja kvaliteete ei tea, nendelt lehtedelt ei oskanud ka üles leida, kus oleks lubatud kasutada OSB/3 välisvoodriks. Euroopas OSB/3 välisvoodriks ei ole lubatud kasutada. Wikipeedia link kinnitab seda (vähemalt saksakeelne). Samuti ei kirjelda Repal müüdava OSB tootja GLUNZ AG , et seda võiks kasutada välisvoodrina. Rodel leheküljel ei leidnud samuti sellekohast tehnilist lubadust. See, et ta on oma omadustelt võrdne veekindla vineeriga ei tähenda, et teda võiks kasutada välisvoodriks. Euroopas on lubatud kasutada OSB/3 ilmastiku eest kaitstud (ilma päikeseta ja sademeta kohtades) välistingimustes. See nõue lähtub muidugi kauakestvuse kriteeriumile tuginedes. Keda see kriteerium ei huvita, võib muidugi fassaadile panna. Tulemuseks on enamasti ilmastikust tingitud hallitused, halliks tõmbumine, lahtikoorumine. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
P.S. GLUNZ AG serdil küll pole kirjas tema lubamist välisvoodriks
trumm
külaline

ma ei tea, lähen ja loen siis uuesti. minu arust oli seal selgesti kirjas interior and exterior walls

ja kas on mõnda hallitanud ja lahtikoorunud maja näidata? mu vanematel läheb kolmas talv, mitte kusagilt ei hallita ega kooru. väga ilus ja korras on.
Vasta