Kas EPS püsib õhutihedalt seinas

kuidas soojustada oma elamist
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Kas EPS püsib õhutihedalt seinas

Lugemata postitus Postitas keemik »

Tere!

On tarvis soojustada vanas majas ruumidest seest poolt lähendes (välisvooder jääb seina) väilisseinad. Saepuru olen karkassi vahel välja võtnud (tuuletõkkeks oli vana tapeet osaliselt, osaliselt oli saepuru asemel hein). Karkassi peal on veel vaid välisvooder, mida ei saa eemaldada, kuna on kaitse all. Alguses mõtlesin paigaldada sõrestikprusside külgedele tuulutusliistud, sinna külge toa poole tuuletõkke plaadi (kivivillast), kivivilla soojustuse, aurutõkke (nt Isover Vario Duplex). Kuid nüüd olen mõlenud, et ilmselt on ohutum niiskustehiniliselt, kuna aurutõket ei saa paigaldada kogu seinapinna ulatuses (ülejäänud korterid ei soojusta), soojustada hoopis EPS-ga. Ja kindlasti ka lihtsam. Samas, kas montaazivaht püsib aastaid puidu ja EPS küljes nii, et mõningase puidu liikumise korral õhuvahet ei teki? EPS paigaldaks samuti vastu tuulutusliistu, mõtlen, et ehk igaks juhuks EPS kõige väilimise plaadi välimise serva poolt paari cm ulatuses montaazivahu asemel täita silikooniga, mis võimaldaks deformatsioone, ilma et tekiks koht, kus tuul sisse puhub, kui montaazivaht ei võimalda puidul liikuda EPS plaadi suhtes.

Olen tagasiside eest tänulik!
Külaline
külaline

Re: Kas EPS püsib õhutihedalt seinas

Lugemata postitus Postitas Külaline »

on tekkinud miski epsist parem materjal, kallim muidugi ka.

www.spu.ee

seal ka paigaldusjuhendeid pisut..
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

SPU kipub jääma minu tavarakenduse jaoks liialt kalliks. Peale 2 korda parema sojustakistuse tal vist olulisi eelisied pole, teen huvi pärast hinnavõrdluse, kas 2 korda parem soojapidavus tähendaks mu jaoks ka vaid 2 korda kõrgemat hinda sama koguse eest.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ei tea, et montaazivahul küsitud vallas mingeid jamasid on, vahtude arendamisel vähemalt sellega arvestatakse.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

keemik kirjutas: kas montaazivaht püsib aastaid puidu ja EPS küljes nii, et mõningase puidu liikumise korral õhuvahet ei teki?
Uksed/aknad ju püsivad ees. Miks seal seinas kus koormused vahule puuduvad (uks lahti-kinni, vibratsioon, jne.) ei peaks ta kestma.
Liistud hea mõte aga silikooni ma ei kasutaks seal.

See http://www.spu.fi/valissein_renoveerimi ... pe-details oleks väga hea lahendus soojustus ja aurutõkke omadusi silmas pidades aga kahjuks maksab m3. seda "vahtu" 3+ korda rohkem kui EPS vist.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Seepärast teibitaksegi korraliku paigalduse puhul uste akende vahutatud osad korralike spetsasjadega üle, et ei oleks õhulekkeid läbi vahu.
vanaema on sul veteran...
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

SPU on üle mõistuse kallis. Seestpoolt oli plaanis vahuvuugid eelviimasel EPS kihil üõe teipida aurutõkke kile paigalduse teibiga. Väliskülje vuugist ei oska veel miskit arvata. Eks montaazivahu vuugikohad on need kahtlased, muidu on süda rahul selle valikuga.
Vasta