Mis siis? Kui see "temperatuuriTUNDLIKUM" joodis juba ekspluatatsiooni käigus sulama hakkab, on niikuinii berse majas - isolatsioon on selle aja peale ammu jalga lasknud ja konstruktsioon sisuliselt põleb.Imelik kirjutas:Joodis tähendab automaatselt temperatuuritundlikumat materjali kui on joodetav materjal.
Jõuahel, tugevvooluahel, mis seal vahet on. Mõni juhtimisahel (võimas kontaktor) võib tarbida suuremat voolu, kui mõni väiksem tarviti.Imelik kirjutas:Seal kus pole valgustus või juhtimisahel.Millisest piirist algab jõuahel? Olen näinud...Tegelikult oleks olnud õigem väljend tugevvoolu ahelates. Tugevvooluahel lõpeb toiteotstega seadmes.
Minu insenerimõistuse jaoks on arusaamatu, et kuni "seadme toiteotsteni" (hmm, mis termin see "toiteots" on) ei tohi ühendusi joota, aga niipea, kui see "ots" siseneb seadmesse sisse, siis järsku võib joota. Kuigi voolutugevus ja pinge on siin- ja sealpool "otsa" ju sama.
Tead, Imelik, ära nüüd palun solvu ja ei midagi isiklikku, aga Sinu jutt, kirjastiil foorumis ja väljendusoskus on pisut segane. Teisit öeldes - arusaamatu. Ei saa aru, kellele Sa oma vastuses viitad, millisele lausele konkreetselt viitad ja mida Sa öelda tahad.Imelik kirjutas:"Pinnasekihis leviva signaaliga" pole seal toiteahelates mitte midagi pistmist. Sa ajad midagi kõrgsagedusega segamini. Mega- ja gigahertsid levivad mööda juhi pinda, aga mitte 50Hz madalsagedus.Kalvise väiteid ei väsi "imetlemast". Uuri isiklikult üllitise autorilt järgi-miks arvavab Ta nii nagu seal kirjas (lk22., peatükk 2.7 Töökindlus ,teine punkt). Ilma Sinu väiteid arvestamata?Imelik kirjutas: ...Tavaliselt soovivad seda elektroonika- ja nõrkvooluinimesed, kus on tegemist signaali levimisega pinnakihis.
LOOMULIKULT ma EI propageeri seda, et elektrikud peaksid massiliselt hakkama installatsioone jootmistehnikas koostama. Küsimus oli ainult ja ainult selles, et kui kellelgil on kange tahtmine teha ÜKS ühenduskoht just kaablit katkestamata, siis mis saab halba olla selles, kui lahtise kaabli ümber tihedalt keerutatud haruühendus omakorda (korralikult!) üle tinutada? Aga ma ei näe tõesti põhjust seda seisukohta tuliselt kaitsta, kuna antud juhul on tegu võõra murega. Arutasin lihtsalt oma isiklike kogemuste ja loogika põhjal ja lootsin konstruktiivset arutelu, mitte jällegi põrkumist jäiga suhtumisega "ei tohi sellepärast, et ei tohi" ja "tina sulab enne kui vask".