Puuduva haruühenduse tekitamine

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Re: Puuduva haruühenduse tekitamine

Lugemata postitus Postitas vtl »

Imelik kirjutas:Joodis tähendab automaatselt temperatuuritundlikumat materjali kui on joodetav materjal.
Mis siis? Kui see "temperatuuriTUNDLIKUM" joodis juba ekspluatatsiooni käigus sulama hakkab, on niikuinii berse majas - isolatsioon on selle aja peale ammu jalga lasknud ja konstruktsioon sisuliselt põleb.
Imelik kirjutas:
Millisest piirist algab jõuahel? Olen näinud...
Seal kus pole valgustus või juhtimisahel. ;) Tegelikult oleks olnud õigem väljend tugevvoolu ahelates. Tugevvooluahel lõpeb toiteotstega seadmes.
Jõuahel, tugevvooluahel, mis seal vahet on. Mõni juhtimisahel (võimas kontaktor) võib tarbida suuremat voolu, kui mõni väiksem tarviti.
Minu insenerimõistuse jaoks on arusaamatu, et kuni "seadme toiteotsteni" (hmm, mis termin see "toiteots" on) ei tohi ühendusi joota, aga niipea, kui see "ots" siseneb seadmesse sisse, siis järsku võib joota. Kuigi voolutugevus ja pinge on siin- ja sealpool "otsa" ju sama.
Imelik kirjutas:
"Pinnasekihis leviva signaaliga" pole seal toiteahelates mitte midagi pistmist. Sa ajad midagi kõrgsagedusega segamini. Mega- ja gigahertsid levivad mööda juhi pinda, aga mitte 50Hz madalsagedus.
Imelik kirjutas: ...Tavaliselt soovivad seda elektroonika- ja nõrkvooluinimesed, kus on tegemist signaali levimisega pinnakihis.
Kalvise väiteid ei väsi "imetlemast". Uuri isiklikult üllitise autorilt järgi-miks arvavab Ta nii nagu seal kirjas (lk22., peatükk 2.7 Töökindlus ,teine punkt). Ilma Sinu väiteid arvestamata? ;)
Tead, Imelik, ära nüüd palun solvu ja ei midagi isiklikku, aga Sinu jutt, kirjastiil foorumis ja väljendusoskus on pisut segane. Teisit öeldes - arusaamatu. Ei saa aru, kellele Sa oma vastuses viitad, millisele lausele konkreetselt viitad ja mida Sa öelda tahad.

LOOMULIKULT ma EI propageeri seda, et elektrikud peaksid massiliselt hakkama installatsioone jootmistehnikas koostama. Küsimus oli ainult ja ainult selles, et kui kellelgil on kange tahtmine teha ÜKS ühenduskoht just kaablit katkestamata, siis mis saab halba olla selles, kui lahtise kaabli ümber tihedalt keerutatud haruühendus omakorda (korralikult!) üle tinutada? Aga ma ei näe tõesti põhjust seda seisukohta tuliselt kaitsta, kuna antud juhul on tegu võõra murega. Arutasin lihtsalt oma isiklike kogemuste ja loogika põhjal ja lootsin konstruktiivset arutelu, mitte jällegi põrkumist jäiga suhtumisega "ei tohi sellepärast, et ei tohi" ja "tina sulab enne kui vask".
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ausalt öeldes solvun küll, sest Sinu insenerimõistusele valmistab vist lugemise ja mõtlemise kooseksisteerimine raskusi.
Aga ega see jutt kuhugi ei vii.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

No aga solvu siis - niikuinii midagi targemat kui vahel harva mõni dokumendiviide Sinult ju niikuinii ei tule.

Esiteks pead Sa elektroonika- ja nõrkvooluinimesi vist idioodiks, et nad ei tea, misasi suur vool on? Või mis põhjusel Sa oma pinnakihis leviva signaalijutuga lagedale tulid? Jootmist kasutatakse nii madalsageduslikes kui alalisvooluahelates, signaali- kui toiteahelates, ma küsin Sinult otse - MIDA SEE PINNAKIHT SIIA TEEMASSE PUUTUB?
Kas Sinu arvates elektroonikainimesed peale "pinnapealsete asjade" millestkist muust ei jaga?

Mismoodi peaks lugema ja tõlgendama kõrvuti olevaid lauseid: "Kalvise väiteid ei väsi imetlemast. Uuri [...] autorilt järgi miks arvab ta nii [...]. Ilma Sinu väiteid arvestamata."
Kelle väiteid arvestamata? Kalvise? vtl-i? (tsiteerisid ju lõik tagasi mind) Milliseid väiteid konkreetselt?

Mina ei ole oma jonni jäigalt ajanud, nagu Sina, nõustusin ülevalpool, et jah, jootmine ei ole kindlasti see asi, mida elektriinstallatsioonis massiliselt kasutama hakata, aga tundub, et Sul on vist silme eest pimedaks löönud ja oma ninaotsast või paberikuhjast kaugemale ei näe.

NO MIDA Sa jaurad - võib-olla parem tunnistad, et jootmisest, jootetehnikast ja selle omadustest ei tea Sa suurt s1ttagi, kursis oled ainult tänapäevase installatsiooniga ja sedagi ainult piires, mida standardid ette kirjutavad, põhjendada ja asju lihtsalt seletada Sa ei oska, selle asemel poed alati vihjete ning vahel ka "autoriteetsete" dokumendiviidete taha, dramatiseerid alati asju üle ja tähtsustad asju üle, vastuvaidlemist ei talu ning enesekindlus, ülbus ja halvustamine ajab üle ääre.

Mulle on juba tükk aega huvi pakkunud, mis kuradima asjapulk Sa oled, kellena töötad ja milline Sa inimesena kohvi- või õllelaua ääres oled.
ukulele2
külaline

Lugemata postitus Postitas ukulele2 »

Tänan kaasa mõtlemast.
Eks algse postituse mõte oli eelistada katkestamata vask voolujuhti, et VÄLISTADA kõikvõimalike, sh siin juba osaliselt ka mainitud, ühendusviiside võimalikke tõrkeid. Ja neid keemilis füüsikalisi viltu minemise võimalusi on tegelikult päris palju.
VÄLISTAMISEKS on vajalik kaunis lihtne haruühenduse liitmik ja mul on siiani raske ettekujutada, et sellist tööstuslikult ei toodeta ning ei kaupluses ei müüda.
Selline liitmik VÄLISTAKS ühtlasi ka kogu meie senise teemaarengu :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Tundub, et tootjad või siis kohalikud kaupmehed ei ole asjale pihta saanud.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Päris vahva on lugeda. Tundub, et mõned on teoorias kõvemad kui praktikas aga ikka jauravad.
Vasta