kaminasüdamikuga maja kütmisest
-
- külaline
kaminasüdamikuga maja kütmisest
Lugemata postitus Postitas mark »
Re: kaminasüdamikuga maja kütmisest
Lugemata postitus Postitas ahto26 »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Õige kütmise puhul toimib õhkküte väga edukalt.Kõige hullem on see ,et on igasugu isetegijaid kes panevad ehitamisel kaminaga puusse.
Kaminameister Tarvo
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Koit »
-
- külaline
Restauraator.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mustakas »
-
- külaline
Jotuli südamikud hakkavad enamus kütteomadustega kuni 200 m2 pihta.
Väiksemad on CB-järelpõlemisega ja hinnalt isegi kallimad.Kui korralikult soojustatud siis 30m2 varu normaalne.Põlemisaja kohta niipalju ,et kui korralik lõhutud halg siis 6-8 tundi annab kuni 200m2 välja küll.Mul endal 80RH Harmony olemas ja olen rahul.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas blacky »
Lugemata postitus Postitas elhakim »
Kaminasüdamiku võimsus arvestatakse ca. 1 kw 10m2 kütmiseks. Tasub võtta varuga, arvestades soojustuse kvaliteeti, sooja akumuleerimise massi jm. Nagu mistahes teinegi kütmismoodus eeldab hoone soojustust. On laialtlevinud dogma, et kui kaminas tuli kustub on ka tuba kohe külm.
Võrdleme kainasüdamikuga kütet ja ahju (korralik süda nt Jotul ja laskuvate lõõridega ahi tuhaluugiga kolde all). Kasutegur on mõlemal ideaalse kütterežiimi korral kõrge 70-80%. 1kg puid annab nii ahjus kui kaminasüdamikus ca 3kw energiat. Erinevus on sooja emeerimise ajas.
Südamikuga küttes saame enamvähem kogu soojuse kohe kätte ahjuga pika aja jooksul.
Et kamina sooja akumuleerida lisatakse südamiku ümber massiivne müüritis, olenevalt massist saavutades mõne väiksema ahjuga võrdne soojasalvsetus.
Kaminaküte sobib põhikütteks töise eluviisiga inimestele, kes õhtul koju tulles saavad ruumid ruttu soojaks
Kamina heaks toimimiseks peab olema õhu sisse ja välja liikumise avad õigesti arvestatud, eriti õhu juhtimisel teistesse tubadesse.
Reeglina annab tootja südamikule pika garantiiaja. Kui pikk on ahju garantii?
Lugupidamisega
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Volly »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Koit »
-
- külaline
Anonymous kirjutas:Kamin on ikka luuletaja tüüpi inimestele õhkamiseks : oh kui tore elus virvendus! Seda ka ikka siis kui põhiküte on lahendatud ratsionaalsemalt.
Restauraator.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas elhakim »
-
- külaline
Ilmselt olen ma juhm aga ma ei saanud sellele ikkagi vastustblacky kirjutas:kas seda 54m2 korterisse on mõtet hankida? Olemasoleva, lammutamisele mineva ahju asemele (sisu katki ja pole usaldusväärne). Lisaks on olemas teine ahi, väiksem, mis kütab kõige pisemat tuba. Olen mõtelnud Jotul F3 peale. Päris kallis asi on aga mingit asjalikku lisakütet oleks vaja.

Vähemalt ei osanud pikast jutust välja lugeda. Kas tohib siis või ei.
Müüja ütleb, et jah aga siit ma loen, et müüjad ei räägi alati kõike.
Olemasolev ahi kütab tegelikult juba 2.aastat kogu korterit ning üsna edukalt. Tahaks mingit pisikest kollet seda toetama aga mis see olla võiks ja kas Jotul sobiks, see oli minu küsimus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mustakas »
Soovitan Sul sellest varjandist loobuda. Korsten pigitab suhteliselt kiiresti ja see on juba väga ohtlik. Kui võimalik lase uus ahi laduda.
Ja ära unusta enne lasta korstnapühkijal oma korstnalõõrid üle kontrollida ja puhastada!
-
- külaline
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 43 korda
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas onu41 »
Aga kuidas sa pealt lahendasid selle kamina osa?Mõtlen siis nö kaminalae.elhakim kirjutas:Kivimüüritise olen ladunud serviti kivist või 85mm lapiti, südamiku kohale ka 120mm lapiti. Kivi ja südame vahele jääb vähemalt 4-5 cm vahe, et õhk saaks vabalt liikuda, ehk südamik saaks piisavalt jahutust.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu