Mari pitzzaahi.

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: Mari pitzzaahi.

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

:D Aitäh Naabrivana, et meeles pead. Vat ei kiirel tööinimesel pole aega pühasid pidada, ega asutustes...
Aga vat täna rabistan küll mööda Eestit jälle ringi ja külastan ka mõnda huvitavat ahju kindlasti!
Edu poisid ja tüdrukud!
Lumemari
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Lumemari »

ehh võõ :D tegelt on nii, et ahi alles ootab tegemist... varun materjali ja õpin siit teie antud linkidelt tarkusi ja näpunäiteid, ma ka seda meelt, et tuleb enne ise eksida ja valesti teha, küll siis kogemusi tuleb ja ükskord koidab päev,kus heas ahjus hea pitzza ehk plaadipirukas valmib. Ma homme lähen roigasmööbli koolitusele ka, et siis hää vaadata okstest istepingil, kui ahjus miski söödav valmis saab ;) Kui naine ikka jaksab tellist käes hoida, küllap ta teda siis ka käest ära panna oskab ;) kui vaid tarkust jaguks, et kuidas ja kuhu....

aga kena kevadet ja vaatan siia nüüd tihemini kui talvekülmaga.....

otsin mom kohta, kas saaksin pisikese raha või vahetuskauba teha ja ühed kenad vanad aknaraamid ära kellegile sokutada, muidu visatakse kütteks :( ja see pole küll hea, ma arvan... ( praegu päästsin, aga mul endal pole neid kuhugi panna- vist)
Naabrivana
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Naabrivana »

Njah, eks minugi pizzaahju plaanid koguvad hetkel tolmu, kuid siiski käin ja kergitan aeg-ajalt plaanide kaant ja lisa mõne tähelepaneku sinna juurde.

Enne oli vaja üks väike majake valmis saada, kus saaks sees halva ilma korral pizzat, liha ja kõike muud hääd nautida.
Oma ala meister..
kahjur
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas kahjur »

pizzaahi.png
pizzaahi.png (23.19 KiB) Vaadatud 5053 korda
Saab ka lihtsamalt ja odavamalt
Kulu 5-6 kotti savi, kui on liiva või kruusa omal võtta siis selle peale ei kulu aga muidu 5-6 x savist enam.
2 pakki põhku
ahjupõhja jagu telliseid
2-3 päeva tööd kahekesi
DSC01220.JPG
DSC01220.JPG (24.15 KiB) Vaadatud 5053 korda
Asju võib teha talupojamõistusega - kui sellel talupojal on mõistust targematelt nõu küsida!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Lumemari
Uus kasutaja
Uus kasutaja

nüüd peaks lausa piinlik olema, kui see ahi valmis ei saa :)
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Lumemari kirjutas:nüüd peaks lausa piinlik olema, kui see ahi valmis ei saa :)
Tellin endagi õuele ;)
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Lumemari
Uus kasutaja
Uus kasutaja

eee... aga vaatasin, et mitmes kohas kolle seest ikka kividega laotud... ma olen täielik algaja seega... kas kusagil on õpetus, kuidas niimoodi ilusti kumera kupliga laduda kivi? :oops:

selline skeem veel eelmistele joonistustele lisaks...

http://www.handprintpress.com/wp-conten ... ion-bb.jpg
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Hommik!
Meenutades lugu kolmest põrsakesest, teeks ise ka ikka kivist selle ahju.
Mari! Korralda oma imekaunis baaris väike pottseppade kokkutulek, küll saad ka ise targemaks kohe ja mehed tahavad nagunii viina :) . Mina võtan ju ka terve aasta juba hoogu, et Su poolt läbi astuda...( Sa ju nagu rääkiv nukuke...).
Lumemari
Uus kasutaja
Uus kasutaja

einoh.. kena nukk tõesti... :lol: aga ju ma siis katsetan ja proovin.... hea meelega rüüpaks 1 õlle kuumal päeval kamina juures või jooks klaasi veini grillliha juurde.. kas siis mõne pottsepaga või ilma nendeta ;) ;)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kes tahaks veel Mari poole tulla ja millal oleks sobilik aeg? Mari tegutseb kuskil Peipsi kandis ...aga koht jääb üldsusele saladuseks... Teeks talle koos ( suve lõpuks) selle pitzzaahju valmis. Kaugematele tulijatele oleks kindlasti vaja ka öömaja ( ja kaisukat ?) pakkuda.
Mina tahan Marit näha igatahes...!!!
Muide...Mari, kas Sul telliseid on ikka endal? Vala alus ka ära ja oota...selle õllega.
Lumemari
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tegelikult on see pizzaahi Peipsi kandist päris kaugel.. rohkem kisub sinna Jõgeva kanti.... suvekodusse ;)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Järsku paned suvekodu pildid foorumisse? Siis oskab paremini kohta otsida, et kuhu ahi teha. Või on koht juba valitud? Huvitaks ka materjal ikkagi? Mul pole Jõgeva vastu väga midagi, aga kui juba kohale tulla, siis tahaks ka asjalik olla. Soomest tuleb ka rahvast kaasa...kui päevad sobivad...
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Ma ajaks ka päevad saadavaks :yahoo:
------------------
www.ehituspenskarid.com
lepp
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas lepp »

jaani nädal oleks sobilik.kaisukat ja öömaja ei vaja.
Lumemari
Uus kasutaja
Uus kasutaja

eeee..... kui teile sobivad äärmiselt tagasihoidlikud ( st mitte mingeid mugavusi) tingimused, siis mis minul selle vasta olla saab. Peale söögi, mis ma luban lõkkel keeta, mul midagi muud pakkuda pole... :) ja ei paku ka... vat ...

telliseid mul on.. ma teen enne ühe kiire pliidi aeda, et saaks süüa keeta.. kohaks valisin vana suitsuahju aluse, olen juba osa sellest mulla alt välja kaevanud... Nagu arheoloog... iga väikese labida maasse löömisega tuleb mõni katki põlenud kivitükk välja... :) pole küll väärtuslikud leiud, aga... kaevata on väga tülikas.. siiski jonni ma ei jäta ja pliidiplaat on olemas, kive on ka.... nii punaseid kui kollaseid ja pliidiuks on ka... mõtlen veel kuidas korsten teha, nägin Saaremaal sellist, kus oli osa korstnast puust ja seal sees oli suitsuahi. Tundus veidi nagu ohtlik....aga äkki toimibki... :roll:

PS. ja miks ma siit nõu küsin, pole mitte hull vajadus kedagi endale kaissu saada, vaid ma vajan lihtsalt natuke abi ja nõu ise hakkama saamiseks, palun ärge mõistke valesti... ei otsi ma mingit meest vms. :P
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kui suurele meeskonnale supi jaksad keeta? Tulevad need, kellele tingimused sobivad ja koostöö meeldib. Küllap tuleb teisigi marju :)
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Siia foorumisse on igati teretulnud erinevad vaatenurgad ja lahendused asjadele...ja ka igast soost, rahvusest ja kultuurist inimesed. Kindlasti ei pea keegi vabandama, ega isegi mainima, et ta ei otsi meest, naist, või midagi kolmandat... Täiest vabalt saab siin oma asja ajada ja vaadata mida teised teevad (ja õnn võib iga nurga pealt sülle kukkuda, selle vastu me ei saa...elu on ju lill...).
Väga tore Mari, et asjale meeldival viisil läheneda oskad! Mõni on siin paar rida kirjutanud ja kui kohe kandikul, just talle meeldivaid lahendusi ette ei käida, siis on jama foorum jne... Täitsa hea mõte on kutsuda foorumlased enda poole ja otse rääkida ja praktiseerida. Saab ka näha kes päriselt midagi teha tahab...
Vaata Mari, meil siin neidude jaoks kohe eraldi teema... neile julgetele kes tõeliselt pottsepatööd armastavad!!! Soovitaks Sul teemat tõsiselt võtta ja Sinust saab veel midagi... ;)
Kaunist päeva algust kõigile!!!
Lumemari
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Aitäh toetava sõna eest ;) kas ma võin oma isale selle koha kopeerida, kus on kirjas, et minust võib midagi saada :D.. ta pole selles ikka veel veendunud, et ma mõne asjaga hakkama saan :D

PS:
Suppi olen keetnud ka 300 -le tantsupeolisele.... ütleme nii, et mingi 20-30 on t a v a l i n e st. mitte üle mõistuse.... vahel olen jahimeeste võistulaskmisele kuuma seljankat viinud, mul on suur termos kohe selleks puhuks...
aga tahaks muid asju oma kunagi valmival õuepliidil teha... guljašši näiteks... mmmmm.....õues potis-lisandiks kerge lõkesuitsuving ...mmmm..... nämmma.... ja no ükskord see pizza ka vms....
no igatahes plaane peab olema... mis elu see ilma on onjuuu? ;)
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Tõmba plaanid käima :thumbsup:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Lumemari
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kas juulis sobiks kellelegi või mis aeg siis parem oleks? Mul on esinemisi ja õppimisi... aga samas... äkki annaks korraldada...

( :write: oh, jummmal sa näed, mina ise ei tahtnud asja nii suureks puhuda.. ma lihtsalt seda väikest pizza värki tahtsin teha ja nüüd.... nüüd tulevad vist mingid õppinud spetsialistid ja tegelased ka asja kaema... iiššššver kui hirmus :oops: )
Kasutaja avatar
maunoahjud
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 25 korda
On tänatud: 21 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas maunoahjud »

Vaata, et see meeldima ei hakka, kui mingid õppinud spetsialistid ja tegelased külas käivad ;)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Eestlastele on kombeks suhteliselt avatult asjadest rääkida ka võõrastega, ei jää nad maailmas kuskil hätta. Kutsuvad ka oma koju julgelt meistrimehi. Seevastu Soomes, kus ma olen, on inimesed ääretult sulgunud ja väga raske isegi tööasjus mõnega suhelda ( hea näide foorumist kus mehel tõsine häda korstnaga ja asjast midagi ise ei jaga...ja kui tahtsin põhjalikumalt arutada temaga asja, siis ponud enam vaja midgi... http://keskustelu.suomi24.fi/node/10632992 )
Ma olen kindel Mari, et selest tuleb üks tore pizzaahi ja muidu ka huvitav õppepäev. Meistrimehed on meeldivad igati siin( foorumis)..ja ka seal kindlasti! Tore oleks kedagi ka päriselt kohata küll ja süda ihkab head seltsi...

Ja Sinust Mari saab asja igatahes ja kui palju veel :yahoo: - Ole ise asjalik ja püsi kursil! Tee mingi plaan ja hoia sellest kinni. Mitu õnge võib korraga vees olla, aga ära hakka mitut kala korraga välja tõmbama.
Ja tea seda, et parim koht netis on Vennad ehitusfoorum!
ahtos
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas ahtos »

Mindki on see teema nakatanud ja olen valinud välja ka ahju mida eheitada.Küsimus tekkis ainult selles,et üks(steve`s wood fire pizza oven)on ehitatud shamotist,aga(fogao a lenha Caipira)punasest tellisest.Kumba eelistada ja millist segu kasutada?Kivid tuleb osta poest ja neil on hinna vahe üpris suur.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Vat see on hea küsimus Sul ja ega vastamisega igaüks pead pakule taha pannagi...
Tulekolded tehakse reeglina shamotist muidugi...aga kuna Sa ei kasuta pizzaahju nagunii väga tihti ja sinna ei tule ka tuharesti, mis tekitaks suurema kuumuse, siis oleks ka punase kiviga ladumine mõeldav ja seda ahjusaviga( näiteks Uninaksi oma). Siiski on ka teistsuguseid arvamusi ja ka need põhjendatud kindlasti.
Mõtekam oleks kasutada vanu telliseid, mis hästi tumedaks põletatud.Need ei lagune ka tules nii kergelt.
Vasta