Vool maanduses

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Maanusa
külaline

Vool maanduses

Lugemata postitus Postitas Maanusa »

Korterelamu kamm
Majas jookseb torukomminikatsiooni trassiga koos 16mm ruudune kollaroheline, vast siis pot.ühtlustus kaabel.
Minu korrusel oli ta metalltoru külge ühendatud.
Kui hakkasin pea RVK paigaldama peksis see pidevalt välja, lekked kõik alla 5mA, summaarne 10 paiku, arusaamatul põhjusel a la uitvool..Hakkasin siis uurima seda torutrassi PE-d ja mõõdsin sealt 6A ja 1,5V välja..
Kuidas käituda kui käidujuht/korraldaja ei tee väljagi kui mul PE-s koormusvoolud, arvatavasti keegi lükanud pliidi korpusse selle ja seal jookseb N kokku ? ja RVK-st võin unistada
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Vool maanduses

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

5 mA on nii väike vool, et see on ikka filterkondekate või mõne pliidi või pigem pesumasina lekkevool.
Töövool on ikka amprites.
Pigem arvan, et oled midagi oma RVK-s valesti ühendanud.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Eriti aru küll ei saa mida sa seal mõõtsid. Pea RVK mõttest ei saa kah aru.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Pea-RVK mõte on tuleohu välistamine. Küll reageerib ta ainult rikkevoolule, mis teda läbib. Seega ei puutu temasse voolud, mis pärinevad teisest kaitseahelast (kulgegu nad siis mööda katuseid, seinu, põrandaid või torustikke).
Potentsiaaliühtlustuse ülesanne ongi tagada potensiaalide vahe mitteesinemine. Mille vahel mõõtsid 1,5V pinge?
Potentsiaaliühtlustus on küll kaitsevõte kuid eeldab seejuures normaaloludes selles koormusvoolu mitteesinemist.
Seega oleks sel juhul tegemist rikkeolukorraga (millele käidukorraldaja peab reageerima).
Küll arvan, et tegemist nn. osalise TN-C-S süsteemiga, kus elektrisüsteem uuendatud osaliselt ning selles võib kulgeda osa koormusvoolust selleks mitte ettenähtud teid pid. Käidukorraldaja peab igal juhul tegelema omanike küsimustega ning rikete ennetusega.
Kui hakkasin pea RVK paigaldama ...
... see ei puutu antud juhul teemasse aga võis tekitada käidukorraldajas eelarvamusi ;) .
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Imelik kirjutas:Pea-RVK mõte on tuleohu välistamine
... ja selleks kasutatakse 500mA rikkevoolukaitseid. Meil on see väga vähe levinud. Kasutusala peaks olema TT-süsteemi korral, kuuldavasti mujal Euroopas.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Lisaks siia oma tagasihoidliku arvamuse, et tuleohu välistamiseks kasutatakse 300 mA rakendumisvooluga RVK-sid.

TT- juhistiku korral kasutatakse RVK-sid toite nõuetekohaseks kiireks väljalülitamiseks, sest rikkesilmuse suure takistuse tõttu ei õnnestu seda seal kaitselülititega (nagu meil TN juhistikus tehakse) saavutada. Ja siis valitakse see RVK vastava tundlikkusega (soovitatav rakendumisvoolude rida 10, 30, 100, 300, 500, 1000 mA ?).

Pea- RVK -ks on sealjuures jaotusahelate RVK-de suhtes selektiivsuse tagamiseks soovitatav kasutada rakendumisviitega RVK-d (tähisega S).
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ei näe põhjust tagasihoidlikkuseks. Sellele arvamusele ei ole isiklikult vastuväiteid.
Täpsustuseks. See 300 mA piir pandi kunagi paika uurimustega ja tähendab tegelikult kuni 300mA. Tähendab sobib ka kõik eelnev, kuigi praktikas harilikult alla 100mA ei kasutata antud otstarbel.
TT ja tähise S kohta oleks midagi olulist raske lisada. Kuigi S kohta peaks käima lubatav maandustakistuse väärtus.
Maanusa
külaline

Lugemata postitus Postitas Maanusa »

Mõõtsin 1,5V veetoru ja PE vahel,
6A PE küljest kui see oli toru küljes aga kui lahti siis näitas 0A
Järeldaks siis vast et PE-st tuleb koormusvool...sest torus pold midagi
Saa ligi ka alumistele korteritele, eks seal see kamm olegi, pliidis juhtmed risti

uote="Imelik"]Pea-RVK mõte on tuleohu välistamine. Küll reageerib ta ainult rikkevoolule, mis teda läbib. Seega ei puutu temasse voolud, mis pärinevad teisest kaitseahelast (kulgegu nad siis mööda katuseid, seinu, põrandaid või torustikke).
Potentsiaaliühtlustuse ülesanne ongi tagada potensiaalide vahe mitteesinemine. Mille vahel mõõtsid 1,5V pinge?
Potentsiaaliühtlustus on küll kaitsevõte kuid eeldab seejuures normaaloludes selles koormusvoolu mitteesinemist.
Seega oleks sel juhul tegemist rikkeolukorraga (millele käidukorraldaja peab reageerima).
Küll arvan, et tegemist nn. osalise TN-C-S süsteemiga, kus elektrisüsteem uuendatud osaliselt ning selles võib kulgeda osa koormusvoolust selleks mitte ettenähtud teid pid. Käidukorraldaja peab igal juhul tegelema omanike küsimustega ning rikete ennetusega.
Kui hakkasin pea RVK paigaldama ...
... see ei puutu antud juhul teemasse aga võis tekitada käidukorraldajas eelarvamusi ;) .[/quote]
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mõõtsin 1,5V veetoru ja PE vahel,
6A PE küljest kui see oli toru küljes aga kui lahti siis näitas 0A
Järeldaks siis vast et PE-st tuleb koormusvool...sest torus pold midagi
Saa ligi ka alumistele korteritele, eks seal see kamm olegi, pliidis juhtmed risti
Ega ma aru ei saanud mida ja kuidas Sa mõõtsid aga pole ka oluline. RVK tööd see veetoru oma juhtivusega/takistusega ei sega sega. :hello:
Vasta