Liimitud laudpõrand - kas saab midagi päästa?

põrandad, põrandatööd
Külaline
külaline

Liimitud laudpõrand - kas saab midagi päästa?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Liimisin OSB-le tammelauad (15 cm lai, 2 cm paksus). Esimene pool põrandast läks paljutõotavalt, kuid seejärel suutsin midagi nässu keerata ning kaks lauarida on vuugi koha pealt üles kerkinud (oletan, et see tuli liigsest kiilutamisest). Põrandalaua liimimisest on siinsamas üks teine asjalik teema, uuriksin just seda, mida edasi teha tuleks.

Vaatasin, et kõrgema koha saaks maha lihvida, aga probleem on selles, et lauad antud kohas ka kriuksuvad. Kas seal annab midagi päästa? Kas läbi laua lastud kruvid võtaksid kriuksumise ära?

Lauad on liimitud Kiilto Solidiga, nende põrandalt kättesaamine on vist võimatu (punnid-sooned ei ole kokku liimitud)?
Teinekülaline
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 22 korda

Re: Liimitud laudpõrand - kas saab midagi päästa?

Lugemata postitus Postitas Teinekülaline »

Alati saab midagi teha. Ettepuuritud kruviaukudesse süstlaga liimi, kruvidega kinni ja süvistatud kruvipead kinni korkida. Samast materjalist ja samasuunalise puidukiu asetuse korral on võimalik korgid pea märkamatuks muuta
Ei ole lahendamatuid probleeme, on vaid vähe aega või raha
Ei ole rumalaid küsimusi, on vaid rumalad vastused
Kuid vastuse võib saada vaid see, kes küsib. 5013245
http://nagi.ee/photos/Teinekulaline
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Ärge jh jumala eest kruve kasutage. Liimimine jummala hea ju. Nyyd käes, põrand perses.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Külaline
külaline

See, et pitpõrandat alus põranda külge liimitakse polemidagi iseäraliku, tähtis on liimi ja puit mat.õige valik. Kui vee kahjustusi polnud, võib olla tegemist vale mat. valikuga. Kust laua ostsid, kas laud servasoonega, kes paigaldas?
Kuidas parandada...seda peab kohapeal vaatama, mis teha saab.

Max
Puutööd
Külaline
külaline

Oot, mis kruvid? Sellist põrandat minu teada ainult lausliimiga pannaksegi (soovi korral naelad või kruvid läbi punni lisaks). Lihtsalt OSB külge kruvida oleks lausa lust - võrreldes liimimisega kordades kiirem, lihtsam ja odavam; ning lisaks oleks võimalus hiljem põrand üles võtta.

Laud on iseenesest http://bit.ly/qU17DE ning korrektselt ladustatud, liimiks Kiilto Solid. Antud koht läks nässu puhtalt enda paigaldusvea tõttu - oletan, et kiilutamisel laudasid kokku surudes tõusid need kokkupuutekohast üles. Ülejäänud põrandaga probleeme pole.

Hetkel plaan siis selline, et lasen põrandal veidi seista, seejärel kriuksuga kohtadesse Teinekülaline soovituse kohaselt kruvid sisse, ning lihvin siledaks.
Külaline
külaline

Kui hiljem mingit tooni lauale tahad anda, siis lihvimisel ära tehnikat kasuta, muidugi kui tervet põrandat ei kavatse lihvida. Lihvitud koht jääb ülejäänud põrandast teist tooni, (erinev pinnakaredus). Katsu punnid eelnevalt võimalikult täpse kõrgusega teha ja hiljem õrn käsilihv pikkikiudu, väldid punni ümbruse töötlust.

Max
Puutööd
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Kui ülespunnitamist põhjustab laua punni pealmine serv, siis ehk õnnestub sinna ühenduskohta tikksaega soon sisse freesida, et laual oleks rohkem ruumi? Lihtsalt teoretiseerin...

Milline on õhuniiskus praegu ja milline oli paigaldamise ajal?

PS: viimases hädas küsi Lincona meestelt.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Külaline
külaline

Täpselt ei kujuta ette, mis laua all toimub - aga oletan, et seal on kivistunud liimi, mis ei lase enam laual allapoole vajuda. Seega ühenduskoha laiendamine ei pruugi efekti anda. Iseenesest oleks see muidugi variant, usun et freesiga annaks päris korrektse kitsa soone sisse lasta.

Õhuniiskus peaks 40-50% ringis olema, kes seda ikka nii täpselt teab. Talvel langeb 20% peale :(
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Pilt

Kas pm selline material?
Külaline
külaline

Jah, paistab sarnane. Linconas laudu ostes veel ekstra uurisin, kas on mingigi variant ainult naelte või kruvidega kinnitada - öeldi, et kätt ette ei panda, aga ei soovitata.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Mina lasin punnist, diagonaali ei mäletagi kas 3.5mm jämedused, 35mm pikad kruvid. Umbes iga 30cm tagant. Esimesel põrandal sai liim ka alla veetud, sai hea. Endale tegin 2 põrandat,panin aint kruvidega, viga. Nyyd kriuksuvad osad lauad, ei teagi täpselt miks aga arvan, et liimi puudumine, kuna läbi punni võib laud natuke lendu jääda, kuna kruvi pinda vähe., Järgmised toad teen liim+kruvi. Ahjaa, kruvi peale lasin ette, pea suuruse puidu puuriga, väikese faasi, et punni lõhki ei keeraks. Tamm ju, suht kõva. Mitu rida laudu suutsid päevas maha visata, liimides?
Külaline
külaline

Mis kuradi moodi te neid sooni freesite, ülafreesiga või.... Yikksaag on juga omaette tase.

Max
Puutööd
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:...Laud on iseenesest http://bit.ly/qU17DE ning korrektselt ladustatud, liimiks Kiilto Solid...
Miks sa jätasid selle lause lugemata?: "Massiivpuit eeldab teadlikku ja professionaalset paigaldust."
PS!Ei toonud seda lauset välja parastamiseks!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Romek-Olen
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Romek-Olen »

Külaline kirjutas:Liimisin OSB-le tammelauad (15 cm lai, 2 cm paksus). Esimene pool põrandast läks paljutõotavalt, kuid seejärel suutsin midagi nässu keerata ning kaks lauarida on vuugi koha pealt üles kerkinud (oletan, et see tuli liigsest kiilutamisest). Põrandalaua liimimisest on siinsamas üks teine asjalik teema, uuriksin just seda, mida edasi teha tuleks.

Vaatasin, et kõrgema koha saaks maha lihvida, aga probleem on selles, et lauad antud kohas ka kriuksuvad. Kas seal annab midagi päästa? Kas läbi laua lastud kruvid võtaksid kriuksumise ära?

Lauad on liimitud Kiilto Solidiga, nende põrandalt kättesaamine on vist võimatu (punnid-sooned ei ole kokku liimitud)?

Minu silmad on näinud sellised asju päris palju. Ise olen neid laude vastu pinda fikseerinud naelapüstoliga tavaliselt 25-32 mm naeltega ja alati koputanud ega alt tyhjaks ei jäänud! kruvidega on juhus kus pind on üles tõusnud talvel (üks koht, seal ei jooksnud osb plaat 45 kraadise nurga all laua all ja polnud paisu vahesid omanik ise soovis sinna peale põrandat)
aga teie probleemiga on tõenäoliselt vana liim all ja alla suruda ei saa! mina olen lihtsalt vana laua välja freesind (ülafrees) ja uutega asendanud millel olen punnid ees ära lõiganud! loomulikult vana liimi alt ära kraapinud, arvatavasti võib pool lauada liimiga kinni ka olla, mis tuleb tavaliselt tykk haaval ära. olen siin teiste tehtud praake küll parandanud! inimesed võiks parketimeestega ühendust võtta ennem, kui paigaldama hakkavad!
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Kuna viimasel postitajal tundub rohkelt kogemusi selles vallas siis minu mure. Vaata pilti, yleval pool. Kruvidega kinnitatud, punnist aga hakkas nagisema. Kas oleks liimalla+kruvid aidanud?
Romek-Olen
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Romek-Olen »

cartman kirjutas:Kuna viimasel postitajal tundub rohkelt kogemusi selles vallas siis minu mure. Vaata pilti, yleval pool. Kruvidega kinnitatud, punnist aga hakkas nagisema. Kas oleks liimalla+kruvid aidanud?
Vastan küll hilja aga liim oleks tõepoolest aidanud!
Viimasel ajal olen faasi puurinud väikesed augud(augu ja liimi alla lasknud kust lahti tulnud jne!
Poes spetsiaalne liim olemas, mis toimib ideaalselt! augud pahtliga kinni ja kes ei tea ei näegi neid auke!
Endal vähem lõhkumist tavaliselt omanikud ka sellise lahendusega rahul!
Kalasaba samuti nii parandatud!
Külaline
külaline

Teemaalgataja poolt väike ülevaade asjade käigust - kui liimimisest oli paar nädalat möödas ning põrand selle muhu kohalt endiselt kriuksus, puurisin ühel õhtul laudadesse kümmekondkruviauku valmis, ning kuna kell oli palju, siis liimi ja kruvideni ei jõudnud. Ning seejärel saabus töödesse pikem paus sisse. Kui kuu aja pärast uuesti põrandat uurima läksin, siis oli kriuksumine kadunud. Nii et kokkuvõttes puurisin siis ilmaasjata keset kena tammepõrandat posu aukusid. Remont on vahelduva eduga läinud, lähipäevil tahaks selle muhu maha hööveldada ja ära lihvida ning aukudesse punnid panna (kui õnnestub Tartus 10mm punnipuur leida).
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Külaline kirjutas:Ning seejärel saabus töödesse pikem paus sisse. Kui kuu aja pärast uuesti põrandat uurima läksin, siis oli kriuksumine kadunud. Nii et kokkuvõttes puurisin siis ilmaasjata keset kena tammepõrandat posu aukusid.
Pakuksin siiski omalt poolt, et kui lihtsalt augud ära punnid, siis küll see põrand õhuniiskuse muutudes ükskord ikka jälle kriuksuma hakkab :wave:
Vasta