LG Gallery vs Mitsubishi Kirigamine Zen

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Huvituja
külaline

LG Gallery vs Mitsubishi Kirigamine Zen

Lugemata postitus Postitas Huvituja »

Tere

Olen paigaldamas endale õhksoojuspumpa korterisse, mille suurus on ca 40 ruutu. Kuna tegemist uue korteriga, siis tahan paigaldada sinna disain õhksoojuspumba, mis oleks võimalikult õhuke ning sobilik interjööriga. Olen välja valinud 2 mudelit, mille vahel otsustada: Mitsubishi Kirigamine Zen MSZ-EF25VEH ning LG A09AW1 Gallery (Nordic).

Seose sellega oleks küsimus, et kas kellegil on antud isenditega kogemusi ning miks eelistada ühte teisele?

Kui kellegil on äkki kogemusi Kirigamine Zen pumbaga, siis huvitaks see, kas õhulabade asendit on võimalik fikseerida ka nii, et need puhuks otse suunas, mitte alla - sest pump saab olema diivani kohal ning ei soovi, et diivanil istudes õhk otse peale puhuks?

Tean, et LG puhul on võimalik kasutada ainult külgedele puhuvaid avasid, aga pumba tehnilised näitajad kõvasti kehvemad kui Mitsubishil.

Kiitke ja laitke - nädala alguses vaja pump ära tellida.
Kasutaja avatar
aare
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 274
Liitunud: 13 Veebr 2006, 18:56
Asukoht: Tallinn
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Re: LG Gallery vs Mitsubishi Kirigamine Zen

Lugemata postitus Postitas aare »

Huvituja kirjutas:... kas õhulabade asendit on võimalik fikseerida ka nii, et need puhuks otse suunas, mitte alla - sest pump saab olema diivani kohal ning ei soovi, et diivanil istudes õhk otse peale puhuks?

Tean, et LG puhul on võimalik kasutada ainult külgedele puhuvaid avasid, aga pumba tehnilised näitajad kõvasti kehvemad kui Mitsubishil.
Mõlemad mudelid on efektse siseosaga ja saanud “IF product design” auhinna.
LG ArtCool Galleryl ainulaadne võimalus õhuvoo külgedele suunamiseks, mis on väga hea valik neil puhkudel, kui siseosa soovitakse nt diivani kohale paigaldada . Efektiivsusnäitajad aga küllalt kehvad ning tootja poolt soovituslik min välistemperatuur küttel -10 °C. “Nordic” tähendab siiski ainult välisosa põhjale paigaldatud küttekaablit (+ termostaat). Põhjalikum materjal LG mudelitest: http://www.chlodzenie.pl/dl/dokumentacj ... 202011.pdf
Selles mudelis kasutatakse Panasonic rotary kompressorit, ent LG toodab ise ka väga häid: http://www.youtube.com/watch?v=biym0whZK4A

Mitsubishi Electric MSZ-EF25VEH on tootja poolt arendatud nö põhjamaade mudeliks, mille min kasutuspiiriks antud -20 °C. Horisontaalset juhtlaba saab küttereziimil seada ülemisse asendisse nii, et siseosast väljuv õhk otse kuklasse ei puhuks. Mitmetel teistel seadmetel on selline õhuvoo ülespoole suunamise võimalus vaid jahutusel.
Kasutusjuhend : http://www.ekokliima.ee/uploads/4/5/5/3 ... juhend.pdf
Kasutajate kogemusi võiks uurida nt soomlaste foorumist:
LG ArtCool: http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=13050.0
MSZ-EF25/35: http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=12702.0
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 636
Liitunud: 08 Okt 2010, 23:48
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 kord

Re: LG Gallery vs Mitsubishi Kirigamine Zen

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

Saan rääkida ainult LG A09AW1 Gallery kohta, kuna sisuliselt on see sama LG ART COOL mudeliga. Neid mul vel aga hetkel üleval 2tk. Erineb ainult esipaneel. Ühel saab pilti panna ja teisel mitte. Muu on kõik 1:1 sama.

Kui soovitakse ainult jahutuseks ja pole palju klaaspinda päikese käes, siis ehk saab 40 ruuduga kuidagi hakkama. Muidu võiks aga võtta 12 markeeringuga mudeli, mille tehase andmete jahutatav pind ongi 40 ruutu.

Üldiselt aga teda ei soovita. Üks puudus on see, et siseosal puudub üldse displei. Kõike saab näha ainult puldilt. Nii funktsioone, kui temperatuuri jne. Ei ole mugav, kui ennem displeyga siseosadega harjunud olla.

Teiseks on suur viga see, et algul käima minnes läheb siseosa ALATI tööle maksimum põõretel ja mõni hetk hiljem tulevad siis õiged ja puldist valitud kiirused.
Seega magada ei lase, kuni sellega ära ei harju.

Varasematel kahel erineval disain on-off mudelil seda viga ei olnud. Ühel neist sai ka pilte vahetada.
Seega minu soovitus, kui hinnavahe ei ole 2X odavam LG kasuks, siis teda mitte võtta.
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
Ei LG
külaline

Re: LG Gallery vs Mitsubishi Kirigamine Zen

Lugemata postitus Postitas Ei LG »

Lisaks kõigele muule need LG plastikud prõksuvad ebameeldivalt, eriti jahutamisel.
Huvituja
külaline

Re: LG Gallery vs Mitsubishi Kirigamine Zen

Lugemata postitus Postitas Huvituja »

Pilt selge

Kuna seade hakkab peamiselt täitma kütmise funktsiooni, siis otsustan Mitsubishi kasuks. Paremad tehnilised näitajad ning kui õhuvoolu saab ka kütmisel suunata horisontaalselt, siis pole ka diivani kohale paigaldamisega probleemi. Samuti kui tootja on mõelnud seadet valmistades ka meie kliima peale (-20c), siis kipub olema sedasi, et LG õhem disain ning küljele puhumise funktsioon ei saa Mitsubishi mitmete oluliste plusside vastu.

Tänud arvamuse avaldajatele
Vasta