Eestis ei õpetata seda ühelgi pottsepakursusel...

Milles küsimus, härrased?
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kes tahab pärast sellise summa maksmist ennast vabatahlikult lolliks tunnistada?kaminahi kirjutas:.... Aga ma tõesti ei ole nõus neid ümber ristima neile pakutud üle 600 euroset usust...
Ka sada aastat tagasi ehitatud lennukid ei olnud valesti ehitatud. Need lendasid...Urmas kirjutas:Millegipärast ei usu, et kursustel kõik räägitu päris vale oleks. Koolkondade värk vist või kuidas?
Lugemata postitus Postitas tellija soov »
Kus kohas su kolde andmete mõõtmistega tutvuda saabkaminahi kirjutas:Kirjutan nüüd teema ajendis pikemalt.
Ehitusmessil ehitasin ja tutvustasin Uninaksi segusi kasutades Unibuildi küpsetusahjuga kaminahju. Ahjus ikka juba siin foorumis näidatud ja Keskonnauuringute Keskuse ahjulaborisse ehitatud kaasaegne kolle, kus on puhta ja efektiivse põlemise tagamiseks projekteeritud minu koldevariant. Messil hakkasid seda tööd jälgima ja esitama küsimusi ka just hetkel Tallinna Ehituskoolis pottseppade kursuste osalised. Küsimusi oli neil kõigil palju ja ühel "erilisel" mehel lausa tüütuseni, soovides, et korvaksin tema kõrge koolitustasu tema messipileti hinnaga.
Normaalselt suhtlevatelt ehituskooli kursuslastelt küsisin siis neid õpetavast kursusest. Neil polnud midagi rääkida ühestki kaasaegsest õhujaotusega koldest ja ahjust.
Pakkusid mõned ennast praktigandiks. Tore. Aga ma tõesti ei ole nõus neid ümber ristima neile pakutud üle 600 euroset usust. Arutasime seda teemat messil ka kõrgete ehitusspetsialistidega ja nad olid pehmeltväljendudes samuti segaduses.
Võin vanduda, et tavasuhtlejad mõistsid koldeteemat kaasaegsetes ahjudes kordades paremini kui need, kes osalevad kallil pottsepakursusel.
Tean, et sama ja kohati hullemgi olukord on mujalgi Eesti pottsepaõpetuses lausa tavaline.
Mida arvavad asjale lähedalseisvad isikud? Kui vastuseid ei leita, siis need antakse.
Keskonnauuringute keskuses. Oled juba unustanudtellija soov kirjutas: Kus kohas su kolde andmete mõõtmistega tutvuda saab
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
Lugemata postitus Postitas tellija soov »
Äkki lisad lingiviitekaminahi kirjutas:Keskonnauuringute keskuses. Oled juba unustanudtellija soov kirjutas: Kus kohas su kolde andmete mõõtmistega tutvuda saab
Millega põhjendad oma tühje postitusi?
Lugemata postitus Postitas kahjur »
Ilmselt olin see "eriline" mina. Aga iga küsimuse peale vihaselt minema jooksta? Võta rahulikumalt elad kauem ja saad oma head tööd ka kauem teha.kaminahi kirjutas: Küsimusi oli neil kõigil palju ja ühel "erilisel" mehel lausa tüütuseni, soovides, et korvaksin tema kõrge koolitustasu tema messipileti hinnaga.
Ka sinu tervameelsus ei asenda kahjuks tegelikkust. Mina ei mõista näiteks mõnda Hyytiäineni lahendust, aga ma ei ülba ja tervameelitse temaga. Ei pea tema avaldatud lahendusi vaid reklaamiks ja kekkamiseks. Püüan õppida ja analüüsida.stupiduser kirjutas:
Koonuspõhjaga V6 ja V4 kolletest tõepoolest ei räägitud![]()
PS juhendaja võib muidugi vahetunud olla...
Väga arusaamatu postitus Su pooltkaminahi kirjutas:Ka sinu tervameelsus ei asenda kahjuks tegelikkust. Mina ei mõista näiteks mõnda Hyytiäineni lahendust, aga ma ei ülba ja tervameelitse temaga. Ei pea tema avaldatud lahendusi vaid reklaamiks ja kekkamiseks. Püüan õppida ja analüüsida.stupiduser kirjutas:
Koonuspõhjaga V6 ja V4 kolletest tõepoolest ei räägitud![]()
PS juhendaja võib muidugi vahetunud olla...
Sama ka Austria, Ameerika, Tulikivi, Nunnauuni jt. uuringute tulemused ja nende projektid.
Respect!kahjur kirjutas:Ilmselt olin see "eriline" mina. Aga iga küsimuse peale vihaselt minema jooksta? Võta rahulikumalt elad kauem ja saad oma head tööd ka kauem teha.kaminahi kirjutas: Küsimusi oli neil kõigil palju ja ühel "erilisel" mehel lausa tüütuseni, soovides, et korvaksin tema kõrge koolitustasu tema messipileti hinnaga.
Mis meid siis tülli ajas:
Kui sa ütled, et sisevooder saab paisuda ülesse ja samas selle traadiga 3 mm kaugusel asuva välisvoodri külge seod? Muidugi tekitab see kahtlust. Miks ta siis ei võiks ilma traatseotiseta seal olla ja paisuda.
Teine asi oli soojenemise ajas. Väide, et sinu ahi soojeneb kõige ühtlasemalt. Oled sa selles ikka kindel, et soome tüüpi st põhiliselt kahe külje pealt langevate lõõridega ahi soojeneb kõige ühtlasemalt? Ma arvan et kütmise ajal soojenevad küljed ja esi/tagaosa erinevalt. See tekitab kindlasti sisepingeid.
Aga muidu mulle su ahi väga meeldis. Aga koolitustasu kompenseerimisest ei saa päris aru.
Mis maksavad need öönsad väited? Veelgi parem, veelgi keerukam.stupiduser kirjutas:
Kusjuures ka küljelt laskuvate lõõridega soome tüüpi kaminahju annab ühtlasemalt soojenevamaks teha kui nn Unibuildi ahju.
See tähendab muidugi täiendavat ajakulu ja keerulisust. Mida massilisem toodang, seda lihtsam see olema peab.
Ahsoo, ja see on siis teravmeelsus?kaminahi kirjutas:Selgitan meeleldi. Ma arvan, et ei ole vaja rääkida sellest, millest ei räägitud, vaid piisab täiesti sellest kui V-6 asemel rääkida konkreetsemalt kursusel tutvustatud ökokolletest ja ei pea sugugi põõrama pumpa minu kolde suunas.
stupiduser kirjutas:Ahsoo, ja see on siis teravmeelsus?kaminahi kirjutas:Selgitan meeleldi. Ma arvan, et ei ole vaja rääkida sellest, millest ei räägitud, vaid piisab täiesti sellest kui V-6 asemel rääkida konkreetsemalt kursusel tutvustatud ökokolletest ja ei pea sugugi põõrama pumpa minu kolde suunas.
Kirjutasin ju, et "Kaminahi, kui üks lihtsaima ehitusega ahjutüüp, oli minu mäletamist mööda küllaltki kursuse alguses.
Sekundaar- ja primaarõhust seal räägitakse, ehitatavad kolded olid vist kõik restkolded."
Teooria osa puhta ja ökonoomse järelpõlemise kohta oli küll paraku Bulleriani näitel.
Eks see kaminahju korral veidi kahtlane teema ole![]()
Eks Sa peaksid 600.- juudirubla välja käima ja ennast kursuse järjekorda panema, kui hetkel õpetatavaga väga täpselt kursis soovid olla.
Lugemata postitus Postitas motamees »
Ma nüüd seda võtmist täpselt ei mäletagi, aga see V4 või 6 on ikke selle kolde väga hellitav nimi. V mootor on alati olnud aukohal tehnikameeste ajusopis. Nii ka see Unibuildi vau-mootor, ptüi, sassi läks, vau-kolle.stupiduser kirjutas:...Kas seda V4? See on minu mäletamist moodi hoopis Heinzi (ehk Motamees mäletab täpsemalt, kust me selle nimetuse võtsime)teravmeelne nimetus neile ribidele...
Lugemata postitus Postitas virgor »
Suur tänu sulle kahjur.Nüüd sain teada sm.kaminahju OMA PROJEKTI.Sisu seotakse traadiga välisvoodri külge.Ega siis võrguga ja krohvitud ahjul ei tulegi nii lihtsalt praod nähtavale.kahjur kirjutas:Ilmselt olin see "eriline" mina. Aga iga küsimuse peale vihaselt minema jooksta? Võta rahulikumalt elad kauem ja saad oma head tööd ka kauem teha.kaminahi kirjutas: Küsimusi oli neil kõigil palju ja ühel "erilisel" mehel lausa tüütuseni, soovides, et korvaksin tema kõrge koolitustasu tema messipileti hinnaga.
Mis meid siis tülli ajas:
Kui sa ütled, et sisevooder saab paisuda ülesse ja samas selle traadiga 3 mm kaugusel asuva välisvoodri külge seod? Muidugi tekitab see kahtlust. Miks ta siis ei võiks ilma traatseotiseta seal olla ja paisuda.
Teine asi oli soojenemise ajas. Väide, et sinu ahi soojeneb kõige ühtlasemalt. Oled sa selles ikka kindel, et soome tüüpi st põhiliselt kahe külje pealt langevate lõõridega ahi soojeneb kõige ühtlasemalt? Ma arvan et kütmise ajal soojenevad küljed ja esi/tagaosa erinevalt. See tekitab kindlasti sisepingeid.
Aga muidu mulle su ahi väga meeldis. Aga koolitustasu kompenseerimisest ei saa päris aru.
Lugemata postitus Postitas motamees »
Kui sm Virgor arvab, et krohvivõrguga on võimalik joonpaisumist taltsutada, siis ta eksib kõvasti.virgor kirjutas:...Ega siis võrguga ja krohvitud ahjul ei tulegi nii lihtsalt praod nähtavale.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025